fbpx Skip to content

Gondolom a Spotify-t már senkinek sem kell külön bemutatnom, hiszen a világ egyik legnépszerűbb zenei streaming szolgáltatása.

Screen Shot 2016-08-07 at 13.07.35

Az elmúlt években a Spotify elég nagy hangsúlyt fektetett a zenei szolgáltatásuk egyéni személyre szabására, melynek első terméke a ‘Discover Weekly’ (magyarul: Heti Kaland) volt, amely minden héten egy megújuló, saját zenei ízlésünknek megfelelő zenelista. Ez a funkció bővült most a ‘Release Radar’ (magyarul: Saját Zeneradar) lejátszási listával.

A Release Radar, akárcsak a Discover Weekly egy külön zenelista a Spotify alkalmazáson belül, amely meghatározott időközönként, hetente automatikusan frissül annak függvényében, hogy az elmúlt hét során milyen zeneszámokat hallgatunk.

A Release Radar célja, hogy a hallgató mindig képben legyen a kedvenc előadóinak legfrissebb számaival és sose maradjon le a legújabb albumokról.

Overview

Míg a Discover Weekly mindig hétfő hajnalban frissül, addig a Release Radar minden pénteken fog frissülni. Maga a zenelista két órás lesz, a tartalmát tekintve pedig az általunk leggyakrabban hallgatott előadók és együttesek legfrissebb számait fogja tartalmazni, kiegészítve úgynevezett ajánlásokkal, amelyeket a zenei ízlésünk alapján válogat a Spotify algoritmusa, akárcsak a Discover Weekly esetén.

Tény, hogy az elmúlt időben olyan sok új zeneszám lát napvilágot, hogy szinte már-már lehetetlen lépést tartani – kivéve akkor, ha erre az ember külön odafigyel. Az eddigi próbálgatások alapján úgy tűnik, hogy a Spotify Release Radar meg fogja tudni oldani ezt a problémát, de a tapasztalatom az, hogy ahogyan az a Discover Weekly esetén is igaz volt, körülbelül a második, harmadik zenelista lesz igazán használható, mire az algoritmus összeszedi magát és nekünk tökéletesen tetsző számokat fog tudni ajánlani.

A Spotify ingyenesen letölthető az App Store-ból:

[appstore id=”324684580″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Én mind3 nagy streaming szolgáltatót (Apple music, Deezer, Spoty) kipróbáltam. Apple musicnál a 3 hónapos akció alatt szinte alig használtam, számomra borzalmas a kezelése, átláthatatlan és a tartalom gyenge. Deezer-nek a minőséggel voltak gondok a szintén prémium account alatt. Viszont a Spoty-t közel 2 éve nyúzom és 1-2 ritkaságot kivéve gyakorlatilag leszoktatott az mp3-ról. Tartalom, minőség és kezelhetőség szempontjából messze veri a konkurenciát és még marad is nálam jó ideig. Ha lenne végre egy normális szolgáltató, aki ilyen minőségben nyújtana film streaminget, akkor teljesen legális médiafogyasztóvá válnék. A netflix még nincs ezen a szinten. Egyértelmű, hogy ez a jövő!

  2. Erre kíváncsi leszek. Nem lesz könnyű dolga az algoritmusnak, mivel főként nem-populáris zenét hallgatok metaltól neoklasszikusokon át dubstepig.

  3. Nem kell ide szpoti, meg itunesrádió 🙂 Próbáljátok ki ezt:
    http://radioo.me

  4. @dnp: Ez baromi jó, köszi!


Add a Comment