Újabb szabadalom az Apple birtokában: Apple Pencil Mac-hez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyári hónapokban, különösen az új iPhone piacra dobása előtt az Apple rendre több szabadalmi kérelmet ad be, illetve fogadtat el az amerikai szabadalmi hivatal által. Ennek oka részben a jövőbeli fejlesztésekre való fókusz, de egy már kiforrott technológia véglegesítése is lehet a cél.

17679-15403-Capture2-l

Az Apple Pencil az iPad Pro-val mutatkozott be 2015-ben, mint hasznos munkaeszköz és kiegészítő. Nem egy hétköznapi stylus-ról van szó, teljes mértékben az iOS és az iPad Pro funkcionálitásához igazították, és nagyban megkönnyíti a munkavégzést az Apple óriástabletjével. Egy új szabadalom szerint hamarosan a Mac-ekhez is érkezhet egy hasonló eszköz.

Az AppleInsider szerint a szabadalom a jelenlegi Pencilnél egy jóval összetettebb eszközről szól, ami nem csak a trackpaddel képes együttműködni, hanem akár a levegőben is használható kvázi “légi egérként” vagy mutatóként, köszönhetően a mozgásérzékelő szenzorainak.

A szabadalomban azonban rengeteg hivatkozás mutat arra, hogy a használata elsődlegesen továbbra is érintőkijelzőn célszerű, tehát nem valószínű, hogy hamarosan egy csak Mac-hez használható Pencillel lesz majd dolgunk. Az már annál inkább elképzelhetőbb, hogy a jelenlegi, vagy az újabb generációs Apple ceruza kap majd kompatibilitást, és egy párosítást követően akár a Mac-ünkön is dolgozhatunk majd vele.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!