fbpx Skip to content

Steve Jobs már az első iPhone bemutatásakor világosan kijelentette, hogy mivel az érintőkijelzőkhöz tartozó különféle stylus-okkal csak a baj van, ezért az ujjunkhoz és annak érintéséhez alkották meg azt a kijelzőtechnológiát, amelyet a mai napig is használunk mind az iPhone, mind pedig az iPad készülékeinkben.

apple_pencil_large_2x

Az iPad Pro bemutatáskor, azonban az Apple konkrétan szembe ment a saját elképzeléseivel és bemutatták az Apple Pencil névre keresztelt terméket, amely az iPad Pro kiegészítőjeként megjelent stylus.

Az Apple Pencil a ma elérhető legprecízebb ceruza az iPad készülékekhez, egészen pontosan az iPad Pro-hoz, amelyet elsősorban a kreatív szakmákban dolgozó felhasználóknak készített az Apple.

app_notes_large_2x

Az Apple Pencil az iPad Pro kijelzőjével együttműködve képes különbséget tenni a különböző erősségű nyomások között, valamint a dőlésszögnek megfelelően lehet vele akár 1 pixel pontos vonalakat húzni vagy éppen satírozni.

Az iPad Pro másodpercenként 240-szer kommunikál az Apple Pencillel, ennek köszönhető, hogy gyakorlatilag nincs semmilyen késés vagy a szaggatás a használata közben.

Apple-Pencil-Fast-Charge-800x400

Ugyanakkor, ami még talán ennél is érdekesebb, hogy az Apple Pencilben található akkumulátor 15 másodperc töltés után 30 percig használható, valamint egyetlen (teljes) töltéssel 12 órán keresztül működik. A töltéséhez pedig mindössze le kell majd vennünk a végén található mágneses kupakot és az iPad készülékünk Lightning-aljzatába dugni a ceruza végéből kiálló Lightning-csatlakozót.

Arról egyelőre még nincs hírünk, hogy vajon az új stylus mennyire lesz kompatibilis a régebbi iPad készülékekkel, bár több mint valószínű, hogy a teljes funkcionalitása kizárólag csak az iPad Pro-val együttesen lesz kihasználható.

Az Apple Pencil novembertől lesz megvásárolható 99 dolláros áron.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Kíváncsi vagyok milyen gyorsan is tiltja majd be a JOT és a POGO tollak API használatát az Apple ezek után.
    Van ráció, hogy a 9.1ben már tiltva lesz? Nem hiszem bár ennél a “cégnél” nem lehet tudni majd valami nagyon logikusnak tünő bullshittel megmagyarázzák.

  2. sztem egyáltalán nem stylus… hülyeség ahhoz hasonlítani.. steve is azt nem akart sztem… ez más!

  3. Steve az iPhone-nal kapcsolatban ellenezte a stylus-t. Mivel az akkori iPhone-ok kijelzője alapból nem volt akkora hogy olyan munkára lehessen használni, ami indokolná a toll szükségét. Viszont a mostani 12.9"-os iPad pro már alkalmas ilyen jellegű munkára. De szvsz ettől függetlenül csak egy rétegtermék lesz azok számára, akik művészi hajlamúak. Itthon nem hiszem, hogy sokan fogják venni.

  4. Ez szerintem sem olyan stylus… Az a stylus az arra szolgált hogy a rezisztív kijelzőn lehessen dolgozni.. Meg mivel a pencil baromi keveset fogyaszt nem túl sok meglepő van abban hogy 15 mp töltés 30percre elég.. Ha jól le van merülve akkor még az elején lehet jó nagy árammal tölteni.

  5. Az azért elég gáz hogy csak iPad-el lehet tölteni. Hogy fog az kinézni, hogy log ki a végéből egy hosszú ceruza? ?
    Igazán adhattok volna hozzá valami stílusos töltőt (IS)!

  6. @Elijah Gregory: a JOT TOUCH se sokkal olcsóbb, mint az Apple Pencil

  7. @Józsi: Egyetértek. Rendet kéne már rakni a fejekben, mert elképesztő mennyire nem látják át. Semmivel nem mentek szembe a tervezők. Ez nem stylus, amivel az alkalmazásokban tudok böködni. Ez egy nyomásérzékeny ceruza, amivel egy az egyben digitális rajztáblaként is használhatod az iPadet. Hatalmas a különbség (és itt nem arról van szó, hogy máshogy hívom a stylust).
    Egy biztos: rajztáblán csak ceruzával tudsz rajzolni, ezt Jobs sem vitatta volna el, de ők akkor még nem rajztáblát alkottak. Nincs az az emberi ujj ami helyettesíthetné a kézi rajzolást, de a többi funkcióhoz továbbra is megfelel.

  8. Ronaldo: Az S-pen is nyomásérzékeny ceruza. 2048 nyomás fajtát tud megkülönböztetni, és nem kell sohasem tölteni mert a telefon kijelzőjéböl él hála a telefon elektromágneses felületnek. 😉

    Én szinte soha sem használom. Az Apple pencil is max designer eknek vagy aki nagyon elkötelezett az ilyen kütyük iránt. Mind a kettővel szép rajzokat lehet csinálni.

  9. Arra meg senki nem gondolt, hogy uzleti megbeszeleseken, egyetemi eloadasokon, prezentaciokon kezi jegyzetelesre es meglevo dokumentumokba/prezentaciokba kiemelonek, magyarazo commenteknek beszurasara is hasznalhato legyen az iPad? Merthogy en pontosan ezt a felhasznalasi terulet lefedeset hianyoltam eddig.
    A kerdes hogy ezzel irhatok e ugy hogy a kezemet kozben a kijelzore fektetem?


Add a Comment