Pangu jailbreak Safarin keresztül, számítógép nélkül

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pár nappal ezelőtt frissült Pangu képes már az aktuálisan legfrissebb iOS-verziót, a 9.3.3-at is jailbreakelni, ugyanakkor többek is fontolóra vették a használatát amiatt, hogy a jailbreaket elvégző app, a PP telepítéséhez az eszköz Apple ID-t és jelszót kér.

Borítókép: Pangu jailbreak Safarin keresztül, számítógép nélkül.

A másik nehezítő körülmény (már a kínai felületen túl), hogy Windows-os számítógép kellett a futtatásához. Ezt hidalja át az a megoldás, aminek köszönhetően a PP app már eleve aláírt verzióját Safarin keresztül tölthetjük le a készülékre.

Safaris megoldásból a napokban már több is felbukkant, de a nagy érdeklődés miatt ezek az oldalak általában nem bírták sokáig. Időközben az iClarified is lemásolta a webes megoldást, és vélhetően az ő szerverük jobban bírja majd a terhelést.

Az egész folyamatról videót is készítettek, így aki ezzel szeretne próbálkozni, az az alábbiakat kell kövesse:

A PP app letöltéséhez látogassunk el Safariban az alábbi címre, majd nyomjunk az Install Now gombra, és erősítsük meg a felugró üzenetben a telepítést:

A jailbreak további lépései a PP app használatát tekintve megegyeznek azzal, mintha számítógéppel kezdtük volna.

Hátrányok

Mivel ebben az esetben valaki más már aláírta az appot, így az Apple egyetlen huszárvágással megakadályozhatja a telepítést (és a már telepített app későbbi futtatását is) azzal, hogy visszavonja a felhasznált tanúsítvány érvényességét.

Ebből a szempontból tehát sokkal inkább működő megoldás a PC-s alkalmazás használata, ahol saját tanúsítvánnyal kerül aláírásra az app, amit csak a saját eszközre fog telepíteni így mindenki. És mivel ez így nem tömeges felhasználás, ezeknek a tanúsítványoknak az érvényességét az Apple várhatóan nem fogja visszavonni.

Ugyanakkor ahogyan észrevettük, a saját tanúsítvánnyal aláírt appot a jailbreak folyamata elvben lecseréli egy másikra – ami szintén már eleve alá van írva, és ami esetén az Apple hasonlóképp vissza tudja vonni a tanúsítványt, ezzel megakadályozva az app futtathatóságát is.

Ezért is illetik az ilyesmi megoldást a “failbreak” névvel. Amennyiben tehát hibaüzenetet kapunk a Safariban való letöltéskor, akkor az már várhatóan emiatt van, hogy az Apple visszavonta a felhasznált tanúsítványt.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ennél a verziónál már nem áll fent a korábbi dolog, hogy lejár az aláírás, mert valamilyen fejlesztői aláírással volt megoldva?

 2. Én használom ezt most ios 9.3.3 iphone 6s plus – al és hibátlan. Nem akad, gyorsan tölt. Az hogy nem untethered nem sokat számit nekem mivel nem kell hozzá pc csak egy gombnyomás ujrainditás után. Egyenlöre semmi bajom ezzel a jailbreakkel. Nálam hibátlan

 3. UPDATE:
  Apple has killed the enterprise certificate used by this method to jailbreak without a computer. Until a new enterprise certificate is used to sign the PP app, you will need to use these instructions and a computer to jailbreak. We will remove this message once another signed version of the app is found. Please follow iClarified on Twitter, Facebook, Google+, or RSS for updates.

 4. A jelek szerint – és ahogyan az egyébként mondhatni várható is volt – az Apple visszavonta azt a tanúsítványt, amivel a Safarin keresztüli megoldás esetén az app alá volt írva. Így a safaris megoldás mindaddig nem fog működni, ameddig valaki egy újabb enterprise tanúsítvánnyal alá nem írja azt, és fel nem tölti.

  Bővebben: lásd a cikk végén a Hátrányok részt.

 5. @Jadeye: Az elképzelhető, hogy amennyiben kidobnak egy untethered jailbreaket, abban már nem lesznek benne ezek az Apple ID-s és tanúsítvány aláírásos problémák? Annyi éven át meg tudták csinálni… nem voltak ilyen gondok. Az elején még a Taig és a Pangu is simán lement, lefuttattad, aztán kész, nem kellett ennyit trükközni.

 6. @WOLF09: ezt a fejlesztőkön kívül nem igazán tudja senki más, úgyhogy passz. de az elmúlt évek során az Apple is folyamatosan javította a különböző sebezhetőségeket, így a jailbreak is egyre nehezebb lett, tehát nem ok nélkül lett most ilyen “failbreak”.

  @Link-out: restore 9.3.3-ra, jailbreak, és kész.

 7. @Jadeye: 9.3.3 alatt sem enged semmit megvenni a Cydiában, mivel eddig még nem volt erre a verzióra JB. Várni kell, amíg Saurik engedélyezi a 9.2 és 9.3 verziókat a fizetésnél.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!