Kivonul hazánkból Uber – így add oda a sofőrödnek az ingyenes utadat!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma reggel az Uber egy sajtóközleményben bejelentette, hogy kivonul az országból, mivel a kormány felfüggesztésre kényszeríti a szolgáltatást egy újabb törvénnyel.

Screen Shot 2016-07-13 at 12.07.25

Ezt a törvényt természetesen úgy hozták, hogy minket átlag embereket, Uber utasokat egyáltalán nem kérdeztek meg, hogy mit szeretnék, mi lenne a jó megoldás. Sok Uber sofőrnek megszűnik ezzel a munkája, ahol eddig is adóztak. Az alábbi alkalmazás segítségével a még meglévő ingyenes utaidat kényelmesen leutazhatod, “kimaxolva” a 2500Ft-ot, és ezzel az Uber sofőrödnek is segítesz.

A Meter nevű ingyenes alkalmazás elérhető iOS és Android rendszerre is, és szinte 90%-os pontossággal követi az Uber tarifádat és utazásodat. Amikor megkezded az Uber utazást, indítsd el a Meter-t is – figyelj oda, hogy ha szorzós időszak van, akkor az alkalmazás megfelelően legyen beállítva.

IMG_2102 IMG_2103

Az app segítségével az ingyenes kuponodat végig utazhatod, láthatod, hogy mikor kell leállítani a fuvart, és ezzel végeredményben az Uber sofőrödnek is segítesz. A fenti két képen jól látszik, hogy végül a fuvar 2520Ft lett, a Meter alkalmazást pedig 2437Ft-nál állt. Tehát nem teljesen pontos, de közel ugyanazt az összeget fogjuk kapni.

Az Uber kuponod amúgy is elveszne 24-én, vagy pedig ha csak a felét utazod le, akkor sem kapja meg az Uber sofőr a másik felét. Ezzel az appal pedig kölcsönössen kihasználhatjátok a meglévő kupont, így mindenki jól jár. Köszönjük Uber, hogy velünk voltál az elmúlt másfél évben, és köszönjük azoknak az Uber sofőröknek, akik vigyáztak ránk éjjel és nappal!

Meter for Taxis
 • Meter for Taxis
 • Méret: 5.65 MB | Verzió: 2.6.5
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

(A politikai tartalmú hozzászólásokat törölni fogjuk.)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “…köszönjük azoknak az Uber sofőröknek, akik vigyáztak ránk éjjel és nappal!”
  Mondjuk a végén azért felröhögtem 😀

 2. @jarodfree: Igen? Én nem, mivel volt arra példa, hogy ismerős 10 éves kislányát vitte el a sofőr háztól házig, az anyuka pedig követte folyamatosan merre jár az autó és még a sofőrt is megkérte, hogy kisérje el a bejáratig. Szerinted ez mókás?

 3. @Józsi: Majd nemzetérdekekre hivatkozva betíltják azt is, aztán valami nemzeti okostelefont dobnak piacra, ahol csak a nemzeti média applikációi lesznek elérhetők, esetleg egy trafik alkalmazással megspékelve.

  Én is kiakadtam, nem kicsit, nagyon!

  Ez most olyan, mintha tudatosan mennénk vissza a sötét, buta középkorba! Szép volt srácok, gratulálok hozzá 🙁

 4. @jasziandris: A taxitársaságok egymásnak sem konkurensei tekintve, hogy a piaci versenyt, mint olyat, törvényileg megszűntették. Tapsikoljunk, hogy nincs verseny! Jöjjön a törvényi áras mobiltelefon, lakás meg a többi! Épíccsük együtt a cocilizmust! Előre elvtársak!

 5. Azért tegyük hozzá a törvénynek kb semmi köze Mo-hoz. Itt EU-s direktivákról is szó van, illetve arról mitõl ne lenne taxiszolgáltatás egy Uber fuvar és akkor az EU-s jogtalan verseny szabályai miért ne lennének rá érvényesek. Az Uberes sofôr fizet adót de mást nem – a taxik számtalan más szabálynak is meg kell feleljenek. Svédország es Dánia pl. most hozott bírói határozatot, onnan is kivonul az Uber.

 6. Nem, nem vonul ki sem Svédországból sem Dániából. Svédországban az UberPop szűnt meg, lett helyette UberX, Dániában pedig jelenleg is megy az UberPoP és hamarosan egy újabb szolgáltatást indítanak.

 7. Ja es nincs semmilyen EU-s direktíva. Az EU egyelőre figyelmeztette a tagokat hogy megfontoltan bánjanak ezekkel a szolgáltatásokkal, mert nagy valószínűséggel az EU be fog állni mogejuk es reformokat fog kérni a tagállamoktól….

 8. @admin : gratulalok az anyukanak aki egy 10 eves kislanyt egyedul beultet egy autoba. Meg neked is ha szerinted ez normalis. Uber ide-oda ilyet nem csinalunk.

 9. Nem kell sajnálni. A Uber egy rohadék cég, egész Európában és az egész világon balhé van miattuk. Franciaországban 1 millió euró adót csaltak el, a vezetőséget 5 évre zárták be Franciaországban. Rohadékok, menjenek is el!

 10. Nem kell túlzásba esni, a Uber egy rohadék cég, Rómában is tiltva van, Párizsban is (Franciaországban börtönbe zárták a vezetőket), Londonban is tervezik betiltani és mindenhol cirkusz van miatta!

  Németországban meg pl korlátozzák őket.

  Annyi a különbség hogy itt nem hajlandóak maradni korlátozás mellett, túl kicsi piac nekik Magyaroszág hogy megérje. Máshol meg maradnak korlátozással is mert nagy a piac

  De ettől mèg egy rohadék cég

 11. @farrvince: ha kicsit utánaolvastál, akkor láthattad, hogy azt nem akarják kockáztatni itthon, hogy a sofőrök autóját és jogosítványát elvegyék emiatt. ami azért érthető. hülye lenne ezt kockáztatni bárki is. ezzel pedig ellehetetlenül a szolgáltatás. London esetén ráadásul holnap, pénteken indul az Ubereats.

  az egyszeri embert az fogja érdekelni, hogy az általában egyébként is szűkös fizetéséből hogyan tudja a legtöbbet kihozni, így az olcsóbb szolgáltatást fogja keresni. ha az az Uber, akkor azt fogja választani. ez ellen lehet tűzzel-vassal-betiltással küzdeni – vagy át lehet venni azt a mintát, ami ennyire népszerűvé vált, elvégre nyilván okkal lett népszerű. lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat, de ha mondjuk a reptérre 6000-ért visz ki egy fuvarszervező, míg egy másik csak 4800, akkor az emberek többsége bizony elgondolkozik, hogy melyiket válassza.

 12. @farrvince: Öreg, attól mert más országot is idióták vezetnek, a mieink még nem lesznek kevésbé azok.
  Igen, egy rohadt cég az Uber, mert egyszerűen életképtelen a visszamaradott politikusok miatt, akik képtelenek felfogni, hogy mi az az internet és annak aegítségével mennyivel egyszerűbb bármit megcsinálni. Például Írországból irányítani komplett európai piacot. Amit az EU-s törvények lehetővé tesznek egyébként, hisz többek közt ez is az EU egyik lényege. Csak ez ugye nem tetszik egyik országnak sem, holott ők hozták a szabályokat.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!