Kipróbáltuk az Uber-t, ingyenes a Numerical, frissült a VSCO cam

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amennyiben kipróbálnád az Uber-t ingyen (5.000Ft-os kupon kód) kattints ide, vagy használd ezt a kódot: uberhori

Az utóbbi napokban az Apple hírek mellett más érdekességekbe is belefutottunk. Megjelent hazánkban is az Uber a Wundercar mellé és frissült számos alkalmazás is.

Numerical-1.2-for-iOS-teaser-001

Először beszéljünk az appokról. Most rövid ideig ingyenes a Numerical nevű számológép, ami azért is jó, mert iPad felülettel is rendelkezik! Aki rendelkezik iPaddel, vagy szereti a rendkívül egyszerű és szép alkalmazásokat mindenképp töltse le:

Numerical²
 • Numerical²
 • Méret: 12.8 MB | Verzió: 2.1.6
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Processed with VSCOcam with f2 preset

(A képet Varga Benedek készítette iPhone 6 Plus-szal és VSCO alkalmazással)

Frissült a VSCO Cam nevű alkalmazás, mely szerintem és az ismeretségi körömben mindenki szerint is a legjobb fotós alkalmazás. Az Instagram mellé kötelező, ha egy picit szeretünk javítani a képeinken, vagy egyedibbé tenni őket.

Photo 849

A VSCO most új felülettel rendelkezik iPadre is. Most már a fotóinkat a felhőbe is szinkronizálhatjuk, és akár útközben válthatunk eszközt képeink szerkesztésére. Például fotózunk az iPhone-nal, majd pedig inkább nagyobb kijelzőn iPaden szerkesztenénk, akár ezt is megtehetjük már. Tehát a VSCO Cam ingyenes, így ha még nem próbáltad ki, nem használtad, mindenképp tedd meg!

VSCO: Photo & Video Editor
 • VSCO: Photo & Video Editor
 • Méret: 147.58 MB | Verzió: 306.0.0
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Megérkezett az UBER

Uber Taxi App In Madrid

Az Uber Madridban (Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)

Az Uber-ről szerintem már sokan hallottak. Segítségével közösségi autózásban vehetünk részt. Olcsóbban taxizhatunk. Olcsóbb a tarifa, egy átlagos autós fog értünk jönni átlagos autóval, vagy bármivel. Tehát ez valójában nem taxi, ahogy írtam, én inkább közösségi autózásnak hívom. Abba egyáltalán nem szeretnék belemenni hogy ez hazánkban mennyire legális, autósként, utasként, bárhogy az ilyenfajta hozzászólásokat is törölni fogjuk, mivel a cikk leginkább az alkalmazásról szól.

Photo 842 Photo 839

Az alkalmazás iOS 8 és iPhone 6 támogatással tölthető le ingyenesen az App Store-ból. Miután letöltöttétek, tudtok regisztrálni, majd pedig egy gombnyomással autót hívni. Érdemes pontosan beállítani a térkép segítségével a saját helyzetünket. Az autó hívásra nyomva alul rögtön megjelenik a minimális ár, az alap tarifa és persze a várakozás km díj. 300Ft az alap tarifa, kilométerenként 130Ft-ot kell fizetni és 25Ft/perc a várakozás. Ez 40%-kal olcsóbb, mint a taxi itthon. A bal felső képen láthatjátok, hogy az autókat a térképen is mutatja az Uber, bár olykor elég fura helyre rakja őket, nem hinném, hogy a Dunában állna valaki. :)

home-hero-4-1440-900

Amennyiben az autó már 100 méterre van tőlünk, a rendszámot is megkapjuk, így könnyedén azonosíthatjuk, hogy ki lesz az új útitársunk. Én Ádámmal indultam neki az első útnak, ő is újnak számított. Előttem még nem fuvarozott. Elmondta, hogy sok dolognak meg kell felelni, hogy használhassuk az Uber-t. Többek között 1 éves jogosítvány, érvényes papírok, érvényes biztosítás, és persze önmagunkat is igazolnunkkel többféle módon. Tehát csak úgy Uber-es nem lehetsz. Ameddig tart az út, addig az Uber felől is biztosítva vagyunk, tehát karambol esetén mind a söfőr, mind az utas és persze az autó is plusz biztosítást kap.

Screen Shot 2014-11-14 at 12.47.12

Miután megérkeztünk a címre, a söfőr a saját felületén rányom a “megérkeztünk gombra” így rögtön kiírja a végösszeget az alkalmazás, ezt egyébként út közben nem tudjuk megnézni. A fizetés bankkártyáról vonódik le, majd pedig úgy jut el később az Uber-től a sofőrhöz. Kettőnk között nincs készpénz mozgás. Ezután értékelhetjük egymást, így későbbiekben más is látja, hogy adott esetben megbízhatunk-e a sofőrben vagy az utasban. 

Összességében remekül működik a rendszer és az app is, bár itthon a navigáció nem tökéletes. Amennyiben kipróbálnád az Uber-t ingyen (5.000Ft-os kupon kód) kattints ide, vagy használd ezt a kódot: uberhori

 Ti mit gondoltok erről?


 1. Nekem lenne egy kis problémám:/

  “It looks like your bank is having trouble processing this card. Please check with your bank and try again. If this continues to happen, please try a different card.”
  Ez jön ki (OTP Junior, MasterCard)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!