fbpx Skip to content

Az egyik kedvenc Apple Watch szíjgyártó cégem, a SouthernStraps nemrég új szíjkínálattal jelentkezett. Nemcsak új színeket kaptunk, hanem új adaptert is, továbbá a szíjak szélessége is változott.

southern-straps-new-cover

A Southern Straps NATO típusú szíjakat kínál Apple Watch-hoz, Pebblehöz és Android Wearhez is. Korábban már bemutattuk az Apple okosorájához kínált szíjaikat, amik azóta a csapat több tagjának nagy kedvencévé váltak.

Egyetlen problémám volt csak ezekkel a szíjakkal: még pedig az, hogy az adapter szélesebb volt, mint a szíj, így az adott esetben, főleg a felső szíjdarabnál lötyögni tudott. Ez nem volt egy eget verő probléma, viszont ha elcsúszott a szíj, akkor elég furán tudott kinézni az óra a csuklómon. Szerencsére ezt a kis hibát a Southern Straps is felismerte és úgy orvosolta, hogy új fajta adaptert ad a szíjakhoz.

southern-straps-new2

Eddig az Apple féle klasszikus csatos szíjhoz is használt adaptert használtak, aminél ugyebár egy két részből álló ívelt rúdra kellett felhúzni a szíjat és ezt az egészet két csavarral rögzíteni. Az új adapter viszont már egy stiftes megoldást használ, aminél ugyebár csak a két végét kell benyomni, hogy oldódjon a foglalatból és rá lehessen húzni a szíjat. Mivel a Southern Straps nejlon szíjai duplák és visszavarrottak, ezért elég merevek, így nem tudnánk a stift széleihez hozzáférni, ezért a szíj hátulján van egy kivágás, amiben egy kis kallantyú kapott helyet, amit meghúzva oldja a stiftet.

southern-straps-new5

Az eddig használt szíjak viszont túl keskenyek voltak az új adapterhez és jobban lötyögtek volna benne, mint ha hozzá se nyúltak volna az egészhez és hagyták volna a régi adaptert. Mindegyik szíjat egy kicsivel szélesebbre szőtték, hogy a megváltozott körülményeknek megfeleljenek. A csat és a bújtatók is szélesebbek lettek, hogy ezek is megfelelőek legyenek hozzá. Jó látni, hogy mind a 38, mind a 42mm-es szíjakat újratervezték, hogy a méret pontosan passzoljon.

southern-straps-new3

Két új színkombinációt kaptunk az eddigiek mellé, egy kék-pirosat és egy kék-zöldet, ahogy a képeken is láthatjátok. A többi szíj, ami a képeken látszik, azokat vagy az előző cikk óta szereztem be a Southern Strapstől vagy pedig csak az új adapter és a szélesebbre szabott anyag miatt szerepelnek a képeken. A csat és a bújtatók viszont nem változtak és ugyanúgy rozsdamentes acél, arany és asztrofekete színekben érhetőek el. Amint láthatjátok a képeken, a rozsdamentes acél most is teljesen passzol színben, viszont a fekete adapter fényes, míg a színben passzoló Apple Watch pedig a sport modell, és így az pedig matt.

southern-straps-new1

Szerintem ezek a nejlon szíjak hihetetlen jó minőségűek, a színeik is fiatalosak, nyáriasak és teljesen jól passzolnak akár inges viselethez is. Személyes kedvencem most a kék-piros, mert rengeteg sötétkék pólóm van ami egy pirosas nadrággal és ezzel a szíjjal tökéletes nyári kombináció. Jó látni, hogy a Southern Straps nemcsak egyszer kiadott pár szíjat, majd nem is foglalkoztak velük tovább, hanem foglalkoztak a fogyasztói véleményekkel és tökéletesebbre fejlesztették a termékeiket. Nem csak azért tudnám ajánlani őket, mert a szíjaik tök jók, hanem a cég is nagyon jófej.

southern-straps-new6

A Szifon.com olvasóinak a Southern Straps továbbra is 20%-os kedvezményt biztosít minden szíj árából a ‘SZIFON’ kupon kód használatával.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. tényleg királyak, köszi szépen. rendeltem is párat.

  2. Frankók ezek a szíjak, bár már egy ideje leálltam a szíjvásárlssal, mert semmi garancia, hogy egy esetleges watch 2 megjelenés után kompatibilisek lesznek a régi szíjak az új órával…


Add a Comment