fbpx Skip to content

Noha az iOS 10-ből még csak az első fejlesztői verzió érhető el, és a nyilvános béta is egyelőre várat magára, az Apple már közzétett négy emoji csomagot, amit a megújult Üzenetek app esetén lehet majd használni.

Borítókép: A négy emoji csomag az iOS 10-hez az App Store-ban.

A négy csomag a Classic Mac, Smileys, Hearts, Hands nevek alatt érhető el, viszont a telepítésükhöz iOS 10 szükséges. Tehát ha nincs fent a béta, akkor gyakorlatilag sem letölteni, sem használni nem fogjuk tudni a készülékünkkel. Persze kis trükközéssel ez valamennyire áthidalható.

iOS 10 előtti verziókon

Ha iOS 10 előtti rendszeren szeretnénk használni ezeket az emojikat, akkor ott jelenleg legfeljebb azt tudjuk megtenni, hogy iTunes segítségével letöltjük a megfelelő csomagot, majd abból kibontjuk a képfájlokat:

[appstore id=”1127542169″]

[appstore id=”1127555487″]

[appstore id=”1127542179″]

[appstore id=”1127554252″]

Mivel az IPA fájlok valójában egyszerű ZIP-ek, így nincs egyéb teendő velük, mint átírni a kiterjesztésüket, a végére biggyesztve, hogy .zip, és utána már böngészhetjük is a tartalmukat.

A Hearts csomag esetén például a mappastruktúrát lenyitva lépegessünk el a Payload / Messages Hearts.app / PlugIns / Messages Hearts.appex / Sticker Pack.x-stickerpack mappába, ahonnan kimásolhatjuk a képecskéket (ezek az alábbi képen a .png fájlok):

Kép: A Hearts csomag IPA fájljának mappastruktúrája ZIP-re való átnevezés után kibontva.

A képek formátuma APNG (animált PNG), így az ezt a formátumot nem támogató iOS/OS X-verziók esetén az animált kép helyett csak egy mozdulatlan fog megjelenni – de csak abban az esetben, ha magát a kibontott képfájlt küldtük át.

iOS 10 esetén

Ha az iOS 10 béta verzióját használjuk, és letöltjük rá valamelyik emoji csomagot az App Store-ból a fenti linkekről, akkor azt érdemes tudni, hogy jelenleg az iOS 10 előtti verziót futtató készülékre ilyen üzenetet küldve az az üzenet nem is érkezik meg, ha pedig szöveggel egyszerre küldtük, akkor a szöveg sem.

A letöltött emoji csomagot az iOS 10-es készülékünkön egy beszélgetést megnyitva az üzenet mező bal oldalán található > gombra való nyomás után az App Store ikont választva tudjuk megkeresni.

A szükségtelen csomagot törölni pedig az ilyenkor a bal alsó sarokban megjelenő :: ikon megérintése után megjelenő panelen az adott csomag ikonjára hosszan nyomva, majd a kis X-re bökve lehetséges:

emoji-pack-torlese

Az Apple a WWDC-n a júliust jelölte meg a nyilvános béta megjelenésére, így az emoji csomagok elérhetővé válása is várhatóan ennek a közeledtét jelzi.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Lehetnének nagyobbak.

  2. Ismét egy kritikus fontosságú fícsör, enélkül létezni se tudnánk… :S


Add a Comment