fbpx Skip to content

Ismét előtérbe került, hogy az Apple egy újfajta home gombot építene be az új iPhone-ba.

Borítókép: A kijelző üvegében helyet foglaló, állítólagos érintésérzékeny home gomb.

Én személy szerint nem lepődnék meg ezen, várható volt, hogy az Apple előbb-utóbb hozzányúl ehhez a hardverelemhez is. Az iPhone 6s-nél egy minden eddiginél gyorsabb ujjlenyomat-olvasót kapunk, az iPhone 7-nél pedig megszűnne, mint fizikai gomb.

A nyomásérzékeny megoldásokat, mint a 3D Touch és a Force Touch, már eddig is használhattuk az Apple termékeiben: a 3D Touch az iPhone 6s-ben debütált, a Force Touch-ot pedig a trackpadeknél, illetve az Apple Watch-nál használhatjuk. Így végeredményben egyáltalán nem lepődtünk meg most, valóban ez lehet az Apple következő lépése. A fenti képet a mobipicker.com oldalon osztották meg, és még ha nem is valós, akkor is várható, hogy az Apple tervez ilyesmit.

A nyomásérzékeny home gomb segítségével eleve több lehetőség kínálkozna a zárolás feloldásakor: egy könnyed érintés csak magát a zárolást oldaná fel, míg egy erősebb lenyomás a feloldás után rögtön elindítana egy adott appot. További lehetőség, hogy egyfajta kontrollerként is működhet, nem csak a felhasználói felületen való navigációra, de akár az értesítések kezelésekor egy-egy gyors válasz elküldéséhez adott listából kiválasztva.

Az iOS 10 lehet ennek úgymond a felvezetője, mivel itt már a home gomb megnyomásával kell belépnünk a rendszerbe és nem a kijelző elhúzásával.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. 1. Megint egy elmosódott kép. 😀 Pedig ez aztán egész közelről van fotózva.
    2. Akinek lehetősége van lefotózni, az miért nem fotózza az egész telót is körbe?
    3. Ilyet bármikor csinálok Photoshop segítségével, pedig alig értek hozzá.
    4. Most akkor nem a kijelzőbe lesz integrálva?
    5. A Home gomb kicsit meg lesz hajlítva? Mert a képben belecsúszik az üveg szélébe.
    6. Ez amúgy milyen telefon? 😀

  2. @taky1974: Amúgy valami android telefon, de a kép csak illusztráció. 🙂

  3. @admin:
    Jah… Akkor feleslegesen írtam. 😀 😀

  4. @taky1974: pont ezeket a kérdéseket fogalmaztam meg (magamban) én is…

  5. @Józsi: hát nyilván ezek hülyeségek, de cikkben direkt nem írtam hogy a kép egyáltalán valós lenne, csak illusztrálni akartam valamivel, hogy azért ez egy lehetséges újítás lehet az iPhone 7-nél.

  6. @Józsi: A dual SIM reállis lehet, de csak úgy tudom elképzelni, mint az iPad Pronál, hogy az egyik egy beépített SIM.
    Bár személyes véleményem, hogy épp itt lenne az ideje, hogy a SIM kártya végre eltűnjön a francba.

  7. @ef-dani:
    Minimum két számmal használható virtuális sim-kártyás iPhone nekem megváltás lenne! Illetve nem fájna a jack dugó hiánya és a virtuális home-gomb sem, pláne ha a telefon és a kijelző méretének aránya ezekkel javulna.

  8. Kijelzobe epitve jo lenne,mert azert a home gomb sokat elvesz a kijelzobol,es ezaltal mondjuk az 5,5-os Plus kivalo meret lenne.A4.7-es iPhone akkora mint mashol az 5 colos


Add a Comment