fbpx Skip to content

Nemrég számoltunk be nektek Ming-Chi Kuo legújabb jóslatáról, mely szerint az Apple idén a MacBook Pro egy teljesen új szériájával jelentkezik. Ezt részben megerősíteni látszik az a néhány, napokban kiszivárgott kép, amelyeken az új MacBook készülékháza látható úgy, ahogy eddig még sosem.

1-1

A Cult of Mac által közzétett képek állítólagosan egy anonim forrástól származnak, aki az Apple egyik gyárában dolgozik Kínában. A képen vélhetően a MacBook Pro készülékháza látható, abból is a 13 hüvelykes változat.

A TrackPad és a billentyűzet ugyan nincs még a helyén, az viszont egyértelműen látszik, hogy a legfelső sorból hiányoznak a funkcionális gombok (Esc, F1-F12, Power). Kuo szerint ide kerülhet majd az a bizonyos OLED-es érintőfelület, ami átveszi a fizikai gombok szerepét.

left_and_right-2

Méret tekintetében az alumínium ház abszolút vékonyabbnak tűnik, mint a korábbi változatok, az oldalakon pedig összesen négy USB-C port található (MagSafe nincs), kettő a jobb és kettő a bal oldalon. Ezen felül továbbra is helyet kapott az iPhone-okról száműzni kívánt jack csatlakozó, valamint természetesen megvan a jobb és bal oldali hangszórók helye is (ami egyébként elég keskeny két oldalt).

A pletykák szerint – és az elmúlt hetekben megjelent szabadalmak alapján – arra is van esély, hogy az új MacBook Pro széria beépített Touch ID-val fog rendelkezni, amit az OLED-panelen helyeznének el.

A kiszivárgott képek tehát első körben igazolják Ming-Chi Kuo vízióját, azonban ha valóban igaza lesz, és az Apple piacra dobja az új MacBook Pro-t, legalább őszig várnunk kell a megjelenéséig.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment