fbpx Skip to content

Nem telik el szinte hét, hogy ne hallatna magáról Ming Ching Kuo, az Apple termékeinek megszállott látnoka, és aki egyébként a KGI Securities elemzője. Legújabb jelentése szerint az idei év utolsó negyedében tervezi piacra dobni az Apple a MacBook Pro egy újgenerációs változatát, amibe OLED kijelző, érintőfelület és Touch ID is kerülhet.

 Borítókép: MacBook Pro gépek egymás mellett.

Az új modell az új funkciókon felül vékonyabb és könnyebb lehet, változtatnak a zsanérok kialakításán, és a tervek szerint a 13 és 15 hüvelykes változat is egyaránt frissítésre kerül. Ez azonban még nem minden, Kuo számos más részletet is elárult sejtéseiből.

Szerinte az Apple karrierjének egyik legfontosabb mérföldköve lehet a MacBook Pro család továbbfejlesztése, amely az elmúlt évek során a folyamatos hardverfrissítéseken kívül nem nagyon kapott egyéb újdonságot. Most azonban nagy a sansz rá, hogy több olyan, a tavaly bemutatott MacBookban alkalmazott technológiát is átvehetnek, mint például a pillangó-mechanizmus a billentyűzet esetében, valamint az USB-C szabvány.

Ezen felül a Touch ID beharangozása sem tűnhet olyan meglepőnek, hiszen ahogy mi is megírtuk, az Apple nemrégiben kacérkodik az iPhone Touch ID-val feloldható MacBook gondolatával.

Ami szintén érdekesség, hogy Kuo azt jósolja, hogy érkezni fog egy 13 hüvelykes MacBook is, amivel jelentősen átalakulna a hordozható Mac-ek palettája: a MacBook Pro fogja képviselni továbbra is a high-end kategóriát, a sima MacBook előrébb lép és átveszi az Air helyét, ami visszaszorulna a dobogó harmadik fokára, és mint belépő-szintű, kedvezőbb árú konstrukció fog a piacon maradni.

Mivel nem győzzük hangsúlyozni, ezért szeretnénk most is leszögezni: Kuo jóslatai az elmúlt évek távlatában szinte mindig bejöttek, de mindig érdemes a megfelelő fenntartásokkal kezelni az általa megszellőztetett, megjósolt információkat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Majd ha az Iphoneban is oled lesz. Akkor megnézném azoknak a fejét akik évekig köpködtek rá. 😀 Majd ha az Apple mutatja be akkor jó lesz. 🙂 Amúgy úgy olvastam hogy samutol rendeltek be nem kis mennyiségben…


Add a Comment