OS X 10.12: Az iPhone ujjlenyomat-olvasójával léphetünk majd be?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Külső fejlesztők által már most is lehetőségünk van, hogy az iPhone ujjlenyomat-olvasójával “nyissuk ki”, vagyis léphessünk be a Mac-ünkre. Ilyen például a MacID, ami számos egyéb funkcióval is bír.

Borítókép: Touch ID logó.

Ahhoz, hogy ez a funkció megfelelően gyorsan és biztonságosan működjön, a Bluetooth-nak, és az ujjlenyomat-olvasónak is fejlődnie kellett. Ugyan az iPhone 5s-től kezdve elérhető már az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ok esetén, azonban az iPhone 6s-től óta ez brutálisan gyors lett. A legújabb pletykák szerint pedig az Apple azon dolgozik, hogy kihasználhassuk ezt, és akár a Mac-ünk zárolását is kényelmesen feloldhassuk a telefonunk segítségével.

Ez funkció a Bluetooth LE-t használja. Az Apple Watch esetén már találkoztunk ezzel, mivel az óra zárolását feloldhatjuk az iPhone segítségével is. Mindez pillanatokon belül végbemegy, így valószínűleg nem lenne hatalmas erőfeszítés, hogy ezt az OS X-be is integrálják.

Az ujjlenyomat-olvasóval való nyitás mellett azt is beállíthatnánk, hogy ha közel vagyunk a számítógépünkhöz, a zárolás feloldódjon, vagy éppen lezárjon, ha már nem vagyunk ott. Ezek a funkciók, ahogy fent írtam, jelenleg is elérhetőek már külső fejlesztőknek köszönhetően, azonban ha a rendszerbe beépítené ezt az Apple, az sokkal kényelmesebb lenne, és persze biztonságosabb is. Jimny kollégánk például a MacID-t használja, ami egy az egyben a fenti funkciókra képes.

MacID
 • MacID
 • Méret: 6.49 MB | Verzió: 1.3.6
 • Ár: 1690 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Megvettem ezt a progit, de úgy látom nem tudja a közelítéses feloldást (vagy én nem találom). Így még akkor is gyorsabban feloldom jelszóval, ha az Apple Watch jelez.
  Meg kell nyomnom a gépen gombot, ekkor ugrik fel a feloldás és üzen az iPhone vagy watch eszközre. Onnan indítom a feloldást. Így baromi lassú.

 2. Off: szifon mobil verzióban miért nem lehet egyből a kommentekhez ugrani?

  Én megvettem a MacID, nem tudom mivel lenne tökéletesebb az Apple megoldása, max stabilabb lehetne. Az irodában mellettem ülő kolléga nem értette hogy van az hogy felállok a géptől, elsötétül minden, közeledek feléled. Ha nem tudja vki a trükköt, neki ez Sci-fi 🙂 szerintem megéri az árát, tökjó extra feature pl a vágó lapon levő tartalom átküldése az iPhonera.. Amúgy amit ebben a témakörben egy app tudhat az benne van. Jól állítható hogy hány dbmnél zárolja a Macet, ami frankó mert minden iroda más.. Akksira nincs komolyabb hatással sem a teló nem a Mac akkuja nem merült ettől számottevően.

  Ajánlott, vegyétek 🙂

  Ui: de tényleg csak az fogja élvezni ezt a kényelmet aki napi többször áll fel a gép elől és munkára használja a gépet, a többieknek villogásra jó csak 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!