fbpx Skip to content

Bő egy évvel ezelőtt tette elérhetővé az NNG a cég 10 éves születésnapi ajándékaként az ingyenes SzülinAppot, ami egy offline navigáció Magyarország térképpel. Az iGO SzülinApp akkor 10 napig volt ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Borítókép: iGO SzülinApp banner.

Tegnap, május 9-én viszont megjelent belőle a 2.0-s változat, aminek köszönhetően nem csak frissített térképet kaptak a felhasználók, hanem ismét ingyen letölthető. Így most azok is megszerezhetik ezt az offline navigációt a legfrissebb Magyarország-térképpel, akik egy évvel ezelőtt lemaradtak az akcióról. Na de mit is kapunk ebben az alkalmazásban?

Rögtön az első kérdés, hogy a letöltés után is ingyen használhatjuk-e az iGO-t? Természetesen igen, ha most letöltjük, akkor utána az már a miénk és ingyen használhatjuk. A jelenleg legfrissebb térképet kapjuk, illetve számos egyéb, a navigációhoz szükséges dolgot:

Kép: Az iGO SzülinApp funkcióinak felsorolása.

Az alkalmazás kizárólag a magyar App Store-ból érhető el, azonban más nyelven is használható, nem csak magyarul. Arról nincs információ, hogy most hány napig lesz elérhető, így érdemes még ma letölteni!

Az SzülinApp-ban nincsenek reklámok, azonban az appon belül sem tudunk plusz dolgokat vásárolni. Ez azt is jelenti, hogy például nem lehet forgalmi adatokat lekérni. Az NNG képviselete ugyanakkor még egy évvel ezelőtt elárulta, hogy – az akkoriban elterjedt vélekedésekkel ellentétben – a Magyarország térkép frissíthető lesz, ráadásul továbbra is ingyenesen – ahogyan azt ez, a május 9-én megjelent 2.0-s verzió is igazolja.

Letölteni innen tudjátok:

[appstore id=”957130857″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Ez most nagy meglepetés, mert tavaly úgy adták ki, hogy egyszeri alkalom és nem lesz rá frissítés. Örö é bódottá 🙂

  2. Legalább is én ezt olvastam

  3. ha kis felhő van, akkor le tudom tölteni később is, vagy “el fog tűnni” a store-ból? köszi

  4. @Józsi: Igen, le tudod majd tölteni bármikor. 🙂

  5. @petyus33: az app frissítéséről nem volt szó anno, de a térképről igen:

    Az NNG képviselete ugyanakkor még egy évvel ezelőtt elárulta, hogy – az akkoriban elterjedt vélekedésekkel ellentétben – a Magyarország térkép frissíthető lesz

  6. Anno megvásároltam a fizetős igo primo-t, de a legfrissebb térkép NNG 2015.02.02! Többször írtam (legalább 3X) a “Támogatási Központ” felé, (miután a neten láttam sorra megjelenni az újabb térképeket), illedelmesen fogadták visszajelzéseimet – közölve, hogy felveszik a kapcsolatot a NNG-vel, aztán pár nap múlva válaszoltak, hogy szerintük nincs!!! újabb verzió. Na ez a pofátlanság, holott most már, és 1 évvel ezelőtt is letölthető a fenti ingyenes alkalmazással. Bravo Apple and NNG.

  7. Sok sikert a dugók és lezárások elkerüléséhez (már akár a mai taxis bulihoz is) az online funkciókat nélkülöző Szülinapp, vagy a warez iGO alkalmazással. Tavaly az ismerettségi körömben majdnem mindenki letöltötte, majd néhány nap után kikukázta a telefonjáról, mert úgy látták, hogy sokkal kevésbé hatékony, mint egy legális, két-háromnaponta frissülő térképpel rendelkező, ingyenes alkalmazás használata. Sokmindent lehet mondani pro és kontra, de én inkább maradok a Waze-nél.

  8. Pofátlanság az NNG részéröl, hogy a 60€ App-ban (iGo Europa) nincs pld Magyar TTS hang, nem kapsz hozzá kelet eu TMC licenszet, ne lehet a kamion profilt paraméterezni (súly, mag.. szélesseg) Sokan inkább felwarezolják valmilyan nagy kijelzős WinCE-t futtató kinai sz..rra, holott simán mehetne egy iPad mini-n, vagy Air-n.
    Ja és nem utolsósorban az általad említett frissítés hiánya.
    Képtelenek megoldani az országonkénti térképletöltést.
    A 20€ Sygic Európa minden téren jobb nála.

  9. @Nagy Marcell: ez azoknak való, akik nem akarnak online navigációt használni. én is a Waze mellett teszem le a voksomat, de aki nem rendelkezik mobilnettel, annak ez jó alternatíva lehet.

  10. WinCe és android platformon minden offline alkalmazást kipróbáltam, és az igo legjobb (csak friss NNG térképpel- van warezben mindig). Persze magyarországi térképlefedettségről beszélek. A Sygic, Tom-Tom és
    más TeleAtlas alapú navigációk nem a pontosságukról híresek (vidéken 30 éve kialakított lakótelep utcáit nem ismeri, nemhogy házszám-szintű keresés)
    Ha nincs térképfrissítés (ios)- akkor nyilván ez így nemigaz.
    Ügyes alkalmazás a waze, de csak Budapesten működik megfelelő hatékonysággal
    (pl. traffijelzés pontossága azért nem mindig tökéletes), ill. vidéken használhatatlan (kevés felhasználó).

  11. Egy évvel ezelőtt letöltöttem a magyar apple id-mal számítógépen ituneszal. Feltelepítettem a telóra, majd azon bejelentkeztem az usa-beli id-mal az app storeba. Azóta ezen felhasználómmal is elérhető, tehát megjelenik a felhő ikon. Ezt tudjátok magyarázni?

  12. Nem tudom, hányan szeretnek még “kőbe vésett” térképpel navigálni, online információk nélkül. Biztos, hogy amíg nem volt más alternatíva, a TopMap térképek voltak Magyarországon a legpontosabbak, amelyet az iGo is használ. Azonban pár éve a Google Maps és a Waze közösségi térképei még jobbak és naprakészebbek (különösen igaz ez a Waze-re). Ráadásul mindkettő globális és ingyenes.

    @Jadeye: Az okostelefonok interneteléréssel lesznek teljes értékűen használhatók, anélkül csak félkarú óriások. Szerintem több értelme van egy havi 100MB-os előfizetésnek, mint egy évente frissülő (már kiadásakor elavult) térképnek, ami ott foglalja a helyet a telefonon ha kell, ha nem. Külföldön is van rendelhető adatroaming. Offline navik helyett még mindig jobban jár az ember, ha a GMaps-et tölti le előre, vagy a Waze-zel otthon megtervezi az útvonalat és utána úgy megy végig.

    @fa138: Vidéken használom a Waze-t 3 éve, és nem vettem észre, hogy használhatatlan lenne. Sőt, nem is használnék mást helyette, még ha ingyen adják sem. A Véda kamerák egytől egyig benne vannak, és a rendőrség havonta előre bejelentett mérési helyei pontosabban, mint a TraffiHunterben. Nekem nem kell ennél nagyobb pontosság, és amúgy se szoktam száguldozni. A torlódások, balesetek elkerülése pedig csak hab a tortán.

  13. Ezt a képet szedjétek le, mert félrevezető (gondolom ez a tavalyi). Mert ott a dátum április 20. és 29. között van.
    Ennyi az OFF.
    Véleményem az hogy ez egy iszonyat szánalmas próbálkozása az NNG-nek. Köszönet azért, hogy ingyen kiadták ezt az app-ot és még frissítették is most a térképet (alig fél éves a frissített LOL).
    Azonban csatlakoznék az előttem írókhoz. Sok helyen leírtam már hogy aki megvette az EU-t vagy a HU-RO verziót (nekem mindkettő megvan), azok gyakorlatilag csak szopatva vannak. Egy éve egy büdös frissítés nem jött ki rájuk (sem szoftver, sem térkép). Így aki kiadott több tízezret, az így járt.
    Sajnos tudomásul kell venni, hogy az NNG átállt az autóiparra és egyáltalán nem érdekli a végfelhasználó.
    Tegnap nekem is frissült a SzülinApp. Elindítottam, majd rögtön be is csuktam és megnyitottam a Waze-t.
    Mérföldekkel jobb alkalmazás. Vidéken is és külföldön is. Pár MB-os adatforgalma van havonta, cserében azonnal értesülök mindenről. Aki nem tud erre szánni pár MB adatforgalmat a havi keretéből, annak minek kocsi?
    Waze the best!!

  14. @rgbx: nekem nem kell megmagyaráznod. 🙂 de a hozzászólásokban sokszor láthatod, hogy sokan azon stresszelnek, hogy nem lehet a mobilinternetet egyetlen érintéssel lelőni a vezérlőközpontban. 😉

    @taky1974: tessék.

  15. Én is letöltöttem, az érdekesség kedvéért, még tavaj, de kb. 1x használtam.
    Még régebben megvettem a Sygic EU-t, az nagyon jó ha offline navigáció kell, egyébgént a Google Maps-el hibátlanul lehet közlekedni.

  16. @Jadeye:
    Köszi. De nincs harag remélem. 🙂

  17. Anno megvettem az East EU verziót. Ez már nincs is fenn az AppStoreban a térkép évek óta nem frissült.

    Soha többé megvásárolt iGo app, hajrá warez!

    (A moderálási elveinknek megfelelően megtiltottuk az eldobható email címek használatát. Kérjük, változtasd meg, mert másképp nem fognak megjelenni a hozzászólásaid, mert eldobja őket az automatikus moderációs rendszer.)

  18. énis kipróbáltam.
    De azonnal irtam nekik mert nem olvasta a woice wover

  19. @Jadeye: Na igen. Utána meg megy a sírás, hogyha ellopják, és nem működik a Find my iPhone. 🙂

  20. @taky1974: “Egy éve egy büdös frissítés nem jött ki rájuk (sem szoftver, sem térkép).” Ez nem igaz, tavaly októberi a legfrissebb térkép (HU+RO), alkalmazáson belül kell frissíteni.

  21. @BoRRoNeo: Az alkalmazáson belüli frissítés hogyan működik? Én csak a 150202- es térképet látom. Köszi

  22. én már 10 éve használom az igot-t persze van, hogy téved, de szerintem jó. iphonon nem mutatja a dugókat meg a lezárásokat, de lehet, hogy az androidosokon mutatja ha ródio van a telefonban. mert azt már a pda-k is tudták TMC.

  23. @aggressor: van iphone-ra is TMC csak ahoz mobil internet kell. és 25 euro 1 évre.

  24. Meglátom milyen! Amugy van rendes gps em is összehasonlitom öket!

  25. Sőt, továbbmegyek, minden alkalommal mikor a szarjukat frissitik kénytelen vagy letölteni a térképeket is újra mert valami rejtélyes oknál fogva törlődnek. De ha ez nem lenne elég akkor még aktiválni is kell a kibaszott térképet hadd szopjon az aki elfelejtette ezt és külföldről nem tudja megtenni. Azt nem is említem, hogy egy HU-RO és egy Western Europe között még véletlenül sincs átjárás…
    Here appot és Waze-t használok, első offline módban tökéletes a másik szinte nulla adatforgalmat generál.

  26. Hát én még legelsők között letöltöttem és még ilyen pontos, egyszerű, jól használható navigáció sosem volt.
    Sygic budapesten összevissza küldött…

  27. @Jadeye: Persze hogy Waze.
    Matricát megkaptad, ugye? 😉

  28. Német Apple IDval is letölthető. Üdv.

  29. Nekem gyenge a hang.

  30. BoRRoNeo!
    Amit írsz sajnos nem igaz. Az utolsó térkép amire frissíteni lehet: 2014.12 havi (2015.02.18). Ez csak egy picit több, mint egy éves. Tény hogy adott már ki 2X újabbat az NNG, csak ezt velünk nem osztotta meg. De miért is tenné? Hiszen a RO-HU csak kb. 6.000 Ft volt, a full EU meg kb. 20.000. A gond az, hogy még pénzért sem frissíthető. Pénzkidobás volt. Ezzel szemben a Waze ingyenes, jobb, frissebb, közösségibb. Kár hogy hangoztatjuk hogy az NNG így magyar meg úgy magyar (persze ez már rég nem igaz), csak hát pont szarik a fejünkre.

  31. Google Mapsban simán menthető egy terület offline térképként, amin a navigáció is működik, ha nem tudnád előre hova akarsz menni.
    Amúgy meg a waze is megjegyzi az útvonalat, ha előre megtervezteted vele.
    Múltkor átjöttem egész Szerbián a Wazevel és a 20 Mb-os adatforgalmi keretet sem használta fel. A klasszikus offline navik fölött már eljárt az idő.

  32. @Jecy: az offline alatt azt kell érteni, hogy előzetesen semmit sem kell tenni vele, illetve hogy így általában semmi interaktív funkciót nem tud, tehát nincs dugófigyelés, TMC, stb. az offline navigáció azoknak érdekes, akik bármi okból nem akarnak mobilnetet használni a készülékükkel.

    mindenki más meg használja a Waze-t.

  33. Mindenféle platformon használtam már talán az összes nagyobb navigációs szoftvert. Régen, az offline PDA/PNA időkben az iGo verhetetlen volt magyarországon (és kelet-európában), ugyanis nyugaton a teleatlas térképeit, keleten a topmap térképeit egyszerre lehetett használni vele. Nyugat-európában a Tomtom (teleatlas) és a Garmin (navteq) voltak a legelterjedtebbek, de a volt szocialista országokban pontatlanok voltak a térképek és az adatbázis. Az iGo azonban csak egy (könnyen warezolható) szoftver maradt, illetve hardvergyártóknak adják el a licencet, míg a Tomtom és a Garmin komplett hardveres rendszert kínál. Ezt az állóvizet aztán megkavarta a Google, közösségi térképfejlesztés, az okostelefonok és az állandó netkapcsolat. A Waze az egyik legszebb példája a “közösségi” hálózatok értelmes és hasznos felhasználásának. Tapasztalat vele, hogy a házszám szintű adatbázisa főleg a nagyvárosokon kívül nem pontos vagy nincs. Leginkább ismert útvonalakon használom, ahol nem az “odatalálás” a fő szempont. A Google navigációja is használható, elég pontos is, térképeit még az Audi beépített rendszere is használja, de az app magában inkább csak egyszerűbb útitervekhez elegendő és még eléggé netfüggő. A megbízható és pontos offline is működő navinak, amit csak bekapcsolok és megy – jó hasznát veszem olyan tájakon ahol nincs gyors netkapcsolat (pl. Skócia). Egy egyszerűbb papírtérkép pedig továbbra is alapfelszereltség. Remélem az lesz a jövő, hogy a közösségi funkciók (Waze) megjeleníthetők lesznek egyszerre több platformon is, a járművekbe épített infotainment rendszerek képesek lesznek a Waze adatainak, illetve a beépített (pl. Teleatlas térképes) navigációnak együttes kezelésére. (Vagy hamarabb megérkeznek a teljesen önvezető járművek?)

  34. @sandrew:
    Sajnos az iGO-t mára megette a nagysága. Gyakorlatilag azt gondolják hogy mindenki felett állnak mert jól fut a szekér az automotive részen. Nem foglalkoznak a végfelhasználóval, nincsenek válaszok a kérdésekre, vagy csak annyi hogy hamarosan.
    Folyamatosan lehet olvasni felőlük hogy ilyen újítást meg olyan újítást építettek bele a szoftverbe, de ebből semmi sem érzékelhető. Egyetlen előnyük a lokális térkép volt. Azonban már ez sincs. Here vagy Tomtom adatbázist fognak csak adni (maximum HU-RO lesz lokális, mert azt ők készítik mióta megvették a Top Map-et).
    Így simán elment mellettük a Sygic, Tomtom, Navigon. A Sygic egyre több innovációt tesz a szoftverbe és folyamatosan frissítik.
    A Waze meg egyenesen elszáguld mellettük hiszen felhasználok (is) javítják folyamatosan a térképeket.
    Azt lehet mondani hogy a felhasználók felé R.I.P. iGO.

  35. Itt van fent a telefonomon az iGo és a legutolsó térképfrissítés 2015. október 9. 108,2Mb. Sajnos verziót nem ír.

  36. Menü -> Bolt -> Megvásárolva

  37. @taky1974:
    A Sygic nekem is örök kedvencem, gyönyörű felülete van, bár ez szubjektív dolog. A tervezéssel nem voltam mindig elégedett, oda kellett rá figyelni és a kezelési logikája is sajátos volt. Lehet, hogy azóta fejlődött, ugyanis pár éve nem használom mert van a kocsiban beépített navi. Az ha a nem is a legújabb, de legalább nem kell indulás előtt foglalkozni vele. Mellette ha szükséges a Waze-t használom. A Here-t tettem fel a telefonra, meg ezt az ingyenes magyar iGo-t, leginkább szórakozásból A Tomtom nekem csúnya a Garmin (Navigon) pedig nekem itthon pontatlan volt, nem szerettem. Kár az iGo-ért, az NNG-nél valószínűleg az infotainment rendszerek fejlesztésére összpontosítanak. Mondjuk ez nem mentség, ha tényleg pocsékul állnak azokhoz akik fizettek a termékeikért, nem adnak ki új térképet stb. De ezt én nem tudom, mert a lebutított és elrondított Primo-t iPhone-ra már nem vettem meg, alacsony értékeléseik viszont sajnos nem igérnek sok jót.

  38. @BoRRoNeo:
    Erre írtam Neked a dátumot: 2014.12 havi (2015.02.18).

  39. Ezektől soha többet semmi sem kell. Megvásároltam az iGo Primo-t aminek aztán szó nélkül megszűnt a támogatottsága, de a Store-ban még mindig árulták, talán még most is ott van, két évvel ezelőtti térképpel, vicc.

  40. @taky1974: Ezt nem vágom. Mi köze az októberi frissítésnek a februári dátumhoz? Októberben adták ki a februáit?

  41. @BoRRoNeo: most te az app vagy a térkép frissítéséről beszélsz? mert tudtommal két külön dolog, egymástól függetlenül frissülhetett az app és a térkép is.

  42. @Jadeye: természetesen a térképről, az volt a felvetett téma.

  43. BoRRoNeo!
    Nézd már meg hogy mikori a térképed. Én a térkép kiadási dátumát írtam. Az hogy te mikor töltötted le a telefonodra tök mindegy. Szeinted ha én most letörlöm majd újra felteszem, akkor 2016 májusi térképet kapok? Nyilván nem. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy kiadott az NNG egy BoRRoNeo limitált frissítést, amit csak te kaptál meg. De ennek kicsi az esélye.

  44. @taky1974: Ja, értem. Akkor visszavonok mindent. Azt hittem (értelemszerűen), hogy a térképeknél szereplő dátum a térkép dátuma és nem a telepítés dátuma. Sorry.

  45. Sziasztok!
    Én egyszer letöltöttem a szülinapp-ot,de sajnos telefonom tönkre ment és cserélném kellet.
    Most nagyon hiányzik a navigáció.
    Várnom kell most egy évét hogy hátha ujra ingyenes lesz és le tudjam tölteni?
    Mert most nincs meg ,és sehonnan nem tudom letöltése!
    Tudtok segíteni?


Add a Comment