fbpx Skip to content

Jelenleg Budapesten az iSTYLE és iCentre együttesen kilenc boltot üzemeltetnek, ahol hivatalosan Apple termékeket vásárolhatunk. Így egy picit meglepődtem Handrás cikkén, hogy lesz még egy, nem is akárhol.

Borítókép: A budapesti Klotild-palota nappal.

Az iSTYLE új boltja közel 200 négyzetméteres lesz, és itthon ez az első olyan APR, ami két szinten mutatja majd be nekünk az Apple termékeit. Végre nem megint egy plázába kell besétálnunk, ha Apple terméket szeretnénk, hanem egy patinás, klasszikus “budapestes” helyre, aminek én kifejezetten örülök.

Bár a WestEndben lévő iSTYLE azért elüt az átlagos plázás Apple boltoktól, én is jobban szeretek nagyobb, szebb, egyedibb épületbe bemenni, és szerintem a Váci utcai iSTYLE ilyen lesz. Külföldön már megszokhattuk, hogy az Apple Store-ok, amik nem plázában vannak, nagyrészt egyediek, a bútorokat leszámítva. Remélem az új bolt is megtartja majd a műemlék épület jellegét belülről. 🙂

Fotó: A budapesti Klotild-palota éjszakai kivilágításban.

(Fotó: Darányi Zsolt)

Közel négy év után, rengeteg kutatómunkával TG megtalálta a Váci utcában a számunkra tökéletes helyiséget, mégpedig nem is akárhol: az Erzsébet híd és a Ferenciek tere találkozásánál, a gyönyörűen felújított Klotild Palotában. – Handrás

Ha 2012-ben a Fashion Streeten lévő APR-ünket kis ékszerdoboznak neveztem el, akkor az új boltot simán hívhatjuk palotának, ugyanis ez az iSTYLE lesz a régió legnagyobb Apple Premium Reseller üzlete. Ez lesz az első két emeletes boltunk, 200 négyzetméteres bemutatóteremmel. A legegyszerűbben úgy lehet leírni, hogy a földszinten egy körülbelül akkora üzlettér található, mint az iSTYLE Westend, az emeleten pedig az Andrássy úti boltunk is elfér. Az elrendezés még legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy az emeleten szerviz is helyet kap, és amint a lenti fotón is látható, melyet az egyik kirakatból készítettem, Európa legszebb kilátását csodálhatják meg a vásárlók, miközben például egy Apple Watch-ot próbálnak fel.

További részletekért érdemes elolvasni az iMagazin cikkét az új boltról!

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Komoly árrést hagy az Apple az APR-eknél ha ilyen fényűzésre tud telni belőle 🙂 Továbbra sem értem miért jó bemenni és ott venni bármit, ha rendelésre házhoz hozzák, sokszor jelentősen olcsóbban. Sznobságból? Az Apple termékei simán olyanok, hogy cikkek, specifikációk alapján könnyedén lehet választani. Mit tesz hozzá ha boltban veszi valaki?

  2. @Kovács Péter: az Apple Online Store-ból vásárolva gyakorlatilag Írországból kapod, és így nem vonatkoznak rá a magyar viszonteladók esetén érvényes garanciális feltételek, jótállás és szavatosság. a magyar jogszabályok csak a magyar eladókra vonatkoznak. termékbiztosítás is csak magyar viszonteladónál köthető.

  3. @Jadeye: Azert ez némi pontositast igenyel, raadasul ezzel burkoltan azt mondod hogy ne vasaroljatok az Apple Store -bol.. egyebkent a jogi szabalyozas arra is vonatkozik aki adott orszagban kivanja ertekesitei a termekeit.. lasd ÁFA, es egyebek (beleertve a jotallast is, melyre egyebkent az adott orszagon tulmenoen EU -s direktiva is vonatkozik), de termekbiztositast a legegyszerubben valoban APR-nel tudsz kotni, ez mellette szol 🙂

  4. …mindenesetre ez lesz a világ egyik legszebb, ha nem a legszebb Apple boltja…

    PS: …lám-lám, nem csak üvegből lehet építkezni…
    – az éjszakai megvilágítás egyszerűen lenyűgöző, hatputtonyos Tokaji legyen benne!

  5. @Kovács Péter: Miért drágább a Media Markt is, mint egy webshop? Mert ott vannak a termékek kiállítva, ki lehet őket próbálni. Szakképzett eladók igazítanak útba, van hova visszamenni reklamálni. Nem mellesleg, ha azonnal kell valami és van belőle raktáron, azonnal meg is kapod, de ha nincs, még akkor is nagyobb eséllyel hamarabb megérkezik, mint egy webshopból. Illetve csomagküldésnél még az átvétel időpontjára (idősávjára) is gondolni kell.

  6. Azért az elèg beteges hogy ki kell emelni hogy nem plázás bolt lesz és hogy nem àtlagos… Mert igaz Apple èletérzés az hogy làttasuk mindenkivel! Ugyan olyan telefon stb mint más csingcsàngcsun ami tönkre megy. Mikor szaladtok el ettől a jelzőktől?

  7. @Jadeye: Nem vonatkozik rá megfelelő garancia???

    Vettem a nagyobbik fiamnak az egyik Tesco előtér GSM-ben egy iphone 6S 64 GB-os telefont karácsonyra. A gyerek jött haza karácsonyozni Angliából, ezt kapta ajándékba. 1 hét után visszament, rá pár napra a szifon kezdte elhagyni magát. Bement Manchesterbe az Apple boltba, a szervizes megnézte, és azonnal cserélte egy újra. Pedig magyarországi, sufniboltos teló volt. Hab a tortán, hogy sem számla, sem semmi nem volt a gyereknél, csak a telefon. Na ennyit a garanciális ügyintézésről.

  8. @Balazs Pali: látom, nem érted. az, hogy külföldön beviszed egy Apple Store-ba garanciális ügyintézésre az amúgy garanciális készüléket, az teljesen független attól, hogy eredetileg hol vetted és hogy itthon mi a helyzet hasonló esetben.

    például ha kicserélik a készüléket, és azt nem magyar viszonteladótól vetted, hanem az Apple Online Store-ból, akkor a cserekészülékre 90 nap garanciát kapsz, vagy marad az eredeti garancia lejárta, amelyik a hosszabb.

    ezzel szemben ha magyar viszonteladótól vetted, akkor viszont ha például egy nappal a garancia lejárta előtt vitted be, csere esetén újraindul az 1 év, tehát nem csak 90 napot kapsz rá. ez azért van, mert magyar cégként az adott eladót erre kötelezik a magyar jogszabályok.

    a garanciális ügyintézéshez pedig még mindig elegendő a készülék sorozatszáma. de ez meg évek óta így van.

    így már érted?

  9. @Jadeye: De, vonatkoznak rá a magyar szabályozások és tudod érvényesíteni a szavatosságot. Biztosítást pedig jelenleg ha jól tudom APR-nél sem tudsz kötni, de ez amúgy is egy 3rd party kiegészítő csak hozzá, mint egy tok.

  10. @ef-dani: ha az Apple kicserél egy készüléket, arra 90 nap jótállást ad, vagy marad az eredeti garancia lejárati időpontja. magyar cég esetén kötelező újabb 1 évet adni a cserekészülékre. nem tudok arról, hogy ez változott volna. a biztosítás külön termékbiztosítás, nem AppleCare.

  11. @Balazs Pali,
    @Jadeye: Na ez az. Ugye, hogy az Apple garancia úgy működik, hogy mindegy, melyik országban, hogyan veszed meg, bármelyik Apple storeban és APR-ban érvényesítheted?

  12. @Mucako: persze, hogy bárhol érvényesítheted. de hogy a végén újraindul-e az 1 év a cserekészülékre, vagy csak 90 napot kapsz illetve az eredeti lejárati időpont marad (amelyik a hosszabb), az attól függ, hogy magyar viszonteladótól vetted-e.

  13. @Jadeye: Ezt örömmel hallom. Ha nekem a +90 nap helyett +1év jár, azt nekem kell tudni bizonyítani (pl számlával), vagy ez benne van valamilyen adatbázisban a szériaszám mellett és nincs vele teendőm? És vajon az extra 1 évhez magyar APR-tól kell, hogy vegyem, vagy bármely magyar cégtől?

  14. @Mucako: legjobb tudomásom szerint mindegy, hogy honnan veszed, csak magyar cég kell legyen, mert a fogyasztóvédelmi törvényeink miatt csak ezekre vonatkozik a szabályozás. az újrainduló egy év az csak hazánkban érvényesíthető garancia, és azt később a csere esetén kapott papírral lehet igazolni tudomásom szerint.

  15. Én sem vennék ilyen helyen semmit. Hétfő este megrendeltem az apple store-ból egy telót és másnap 11-kor már csengetett a futár. Ennél gyorsabb, egyszerűbb nem kell.

  16. @Jadeye: Értem és köszönöm.

    Esetleg ezt konkrét törvény, szabályzat, satöbbi formában hol fellelhető? Érdekes kérdést vet fel ez számomra… ezek szerint akár 4 évig is lehet új, garanciális telefonom? Ezek szerint az 1 éves garancia lejárta előtt beviszem hibával (indokolt) akkor kapok egy új készüléket 1 év teljes garival, és ezt is beviszem 1 nappal előtte, ezt is kicserélik úgy hogy ismét egy év garit kapok??

  17. @Balazs Pali: a pontos jogszabályi háttérről a fogyasztóvédelemnél tudsz például érdeklődni.

    igen, ha minden esetben a garancia lejárta előtt döglik be, és kicserélik, akkor az új készülékre újabb 1 év van, ha magyarországi eladótól vetted, és készülékcserével történt a javítás.

    ha végigolvastad az általad linkelt cikket, akkor láthattad, hogy az szerepel benne, hogy “bizonyos esetekben”, tehát nem automatikusan minden esetben.

  18. @Jadeye:

    Értem én… bizonyos esetekben…. lényeg, az én olvasatomban az, hogy ha EU-n belül veszed, és jóindulatú a szervizes, vagy erősen vered az asztalt, akkor akár…. de azt ne jelentsd ki hogy NEM vonatkozik rá. Hiszen TI írtátok az általam belinkelt cikket, amiben franciaországban vásárolt iphone-t cseréltek ki itthon, úgy hogy újra indult az 1 év gari. Magam részéről tudatosan vásárolok, ahol olcsóbb ott veszem… Ezért is rendeltem most a szifonstore-ból 4 db just mobile aluplug-ot, ingyenes szállítással, mert így kedvezőbb :-)))

  19. en azt nem ertem hogyha ennyi bolt meg tud elno bpen akkor videken egyse. biztos a sufniboltok mar nem hagynak teret egy aprnk ahol nem lehet “okosba” megoldani a dolgokat.


Add a Comment