fbpx Skip to content

Rengeteg fotót készítünk nap mint nap az iPhone-nal, így amikor kezd elfogyni a felhasználható szabad hely, általában ezeknek a törlése is elég macerás szokott lenni.

Borítókép: Sok fotó a Fotók appon belül egy iPhone 6s készüléken.

Az iOS 9 óta azonban ez megváltozott, már sokkal könnyebben törölhetjük a fotóinkat a készüléken. Ehhez készített egy rövid videót a MacRumors, amiben bemutatja ezt a funkciót.

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. ezt ios 9 óta tudjuk… 😀
    azt hitem a gyors törlés azt jelenti, h nem a “kukába” teszi… :O

  2. @Józsi: *hittem

  3. Arra mondana valaki megoldást, hogy a felhőből a telefonnal készített képek miért nem jönnek le a Mac-re? A frissen készített fotók nem töltődnek be. Csak a régiek. Pedig a felhőben ott vannak, mert neten látszanak. Egyébként minden be van kapcsolva, csak kiírja a Mac hogy a letöltéshez internet kell. Az meg van.

  4. Már ez is valami. De egy select all funkciónak nagyon örültem volna.

  5. Köszi, de sokan panaszkodnak erre a bugra. Nem nagyon találtam megoldást. Marad a képletöltő app.

  6. Inkább azt oldanák meg, hogy ne őrizzen meg minden kitörölt képet 30 napig. Egyébként nálam is bugos az iCloud, 26 kép van feltöltve és azt írja tele van a tárhelyem. Ha bekapcsolom a szinkront, zabálja a sávszélt, belassul a PC-n is a net, ezért nem használom inkább.

  7. Ha már képek akkor valaki arra mondjon megoldást, hogy ios8.4-en 1500 kép, hogy a búbánatba foglal el 8 gigányi helyet… Intézőben megnyitogatva a mappákat tele vannak local drive ikonokkal. Nos? 🙂
    És nem mellesleg ios 9.3.1 mennyire hasít 5c-n? 🙂
    Köszöntem

  8. Fogy a hely….????????128 gb-ot igy sem tudtam telerakni,csak felét…????????????

  9. @Agent_H: Már terveztem erről egy cikket is írni, de nem tudom, hogy a mostani iOS verziókkal is jelentkezik-e ez a probléma, illetve balga módon nem készítettem róla képernyőképeket. Talán így leírva is érthető lesz. Próbáld ki a következőt:
    – ürítsd ki a nemrég törölt képek mappáját a telefonon
    – állítsd vissza a dátumot 1-2 _évvel_
    – menj vissza a nemrég törölt képek mappájába (lehet, hogy ki kell lépned belőle és vissza)
    – a megjelenő párszáz képre nyomj egy “Összes törlése”-t
    – majd visszaállíthatod a dátumot automatikusra
    – máris lett egy csomó szabad helyed a telefonon

  10. @rgbx: Nekem nem működik, üres a “Nemrég törölt” mappa ha visszaállítom a dátumot.

  11. @Agent_H: az, hogy a Windows mit mutat, semmiben sem befolyásolja ezt. a Windows egyszerűen nem ismeri fel azokat a pár kB-os rendszerfájlokat, amiket az iOS a képek mellett tárol.

    egy-egy kép mérete annak tartalmától függően változó, de az iPhone 5c 8Mpixeles kamerája által készített 3264×2448 pixel nagyságú kép átlagosan 1,8-2,3MB méretű lehet, feltételezve, hogy ezek a képek a készülék saját kamerájával készültek. ha máshonnan másoltál rá képeket, azok mérete ettől eltérő lehet.

    @rgbx: ha már kiürítetted a törölt elemek mappát, indítsd újra a készüléked. a törölt elemek mappa ürítése után még a dátum visszaállításával sem jelenhetnek meg ott már törölt képek.

  12. @rgbx:
    Köszi ezt kipróbálom…

    @Jadeye
    Nem másoltak rá utólag képeket csak a telefonnal készült képek vannak rajt.
    Ha 2,3MB-al számolok akkor se stimmel… Érthetetlen ez számomra…
    És még ott van az “other” is amit lehetetlen eltüntetni restore nélkül, persze ha a backupot visszaállítod akkor az is visszamászik szépen.

  13. @deak.viktor: Milyen verziójú iOS? Lehet, hogy a legújabb 9-esen már nem működik ez a trükk. Az iOS 8-ban még biztos, benne volt a bug, és a korai 9-esekben is.
    @Jadeye: Márpedig nekem megjelentek újraindítás nélkül is, 3 készüléken is megcsináltam, és volt, amelyiken 800 MB-ot nyertem a törlés után.
    Egyébként itt találtam a módszert, nem magamtól voltam ilyen okos: https://discussions.apple.com/thread/6572268?start=0&tstart=0

  14. @Jadeye:
    Ezek azok amik nem adnak eredményt,.. 🙂

  15. @taky1974:
    Felhívtam az Apple-t.
    Úgy néz ki hogy a következővel megoldódott a problémám:
    Létre kell hozni egy új fotókönyvtárat (alt+Fotók alkalmazásra kattintva), majd kijelölni a Fotók alkalmaz Beállítások menüpontban hogy ez legyen az alapértelmezett könyvtár. Beszinkronizálás után ki lehet törölni a régit. Nálam működik, lejönnek az új fotók is.

  16. Sziasztok,

    a következő problémára a hosszú évek alatt sem jöttem rá:
    vannak fotóim amit mappába rendeztem, ezeket a képeket szeretném Windowsra felmásolni.. de csak a mappa tartalmát.. Ugye mikor rádugod a telót csak “fíktiv” mappákat lát, ömlesztve a képekkel.. Ötletek?

  17. Köszi a tippet, működik, 3.3GB szabad hely lett a telefonon…

  18. @Agent_H: Nagyon szívesen 🙂

  19. Itt a megoldás az other és többi szutyok törlésére… Jelentem működik!
    5.1GB-ról 6.6GB-ra nőtt a tárhelyem…
    Nyissuk meg az iTunes Store-t.
    Ezután válasszunk ki egy filmet és kattintsunk a “Kölcsönzés:” gombra. Itt nagyon fontos, hogy legyen HD-verzió belőle, ennek mérete pedig jóval haladja meg tárhelyünket!
    Kattintás után pár másodperccel a kérést el fogja utasítani a Store és felajánlja, hogy a Beállításokban szabadíthatunk fel helyet. Kattintsunk is erre, majd a “Tárhely és iCloud-használat”-ra, ahol meglepődve tapasztaljuk majd, hogy bizony több helyünk lett!

  20. Az other jelenleg 145MB…


Add a Comment