fbpx Skip to content

Utazni, világot látni csodálatos dolog. Kutatások kimutatták, hogy sokkal kevésbé marad meg az emberben az az a látvány, élmény amit kamerán keresztül látunk. Mégis mikor nyaralunk, lépésről-lépésre mindent lefotózunk a telefonunkkal, fényképezőgépünkkel.

ollocase-cover

Amikor időm, pénzem és egyéb dolgok engedik, élni szoktam a lehetőséggel és elutazom akár határon belülre, akár azon túlra, és ilyenkor mindig hű társam az olloclip iPhone optika. A cég 4-in–1 lencséiről korábban már részletesen írtam, érdemes újra elolvasni a cikket és megnézni a képeket, hogy mire képes egy ilyen lencsével a telefonunk.

Az olloclip formájából adódik, hogy csak egy adott készülékhez jó és csak tok nélkül használható, illetve a fóliákat se szereti. Tudom, nem világrengető probléma a következő, de számomra nyaralások során mégis sok bosszúságot okozott, hogy ha használni szerettem volna az optikát, akkor a tok le, olloclip fel, fotó, olloclip le, tok fel játékot kellett állandóan eljátszanom. Ez ment minden egyes alkalommal, mert tok nélkül féltem a telefonom, akár van rajta biztosítás, akár nincs, viszont egy-egy jó képhez elengedhetetlennek éreztem az optika használatát. Szerencsére az olloclip is ráérzett ennek a problémának a komolyságára és elkészítette a saját optikáival kompatibilis tokját, az ollocase-t.

 ollocase-3

Nehéz írni egy tokról, mert ez nagyon olyan dolog, hogy kinek tetszik, kinek nem, viszont mikor van a toknak valami extrája, akkor már szerintem érdemes megemlíteni. Az ollocase hatalmas előnye, hogy egyszerre védi a telefont és az optika is használható vele.

Egy műanyag tokról beszélünk melyet körben, különösen a sarkoknál plusz gumi borítás véd, hogy kellő védelmet nyújthasson a készüléknek egy esetleges esés során, és ne csak egy egyszerű fotós kiegészítő legyen. A gombok megfelelően nyomhatóak, a némítógomb könnyen hozzáférhető és a készülék alján található csatlakozók, hangszóró és mikrofon a tok nyitottsága miatt teljesen szabadok. Az ollocase többféle színben létezik, ráadásul 6(s) Plus-hoz többféle színben, mint a kisebbik iPhone-hoz, viszont mindegyikénél a tok hátulján egy szép hatszögletes minta található. A tok különlegességét a hátulján a kamera körüli kivágás adja, ami pont akkora, hogy az olloclip különböző optikái pont odaférjenek és ne lötyögjenek.

ollocase-1

Akinek van valamilyen olloclipje, az tudja, vagy a többiek emlékeznek még a korábbi cikkből arra, hogy az 4.7“-es iPhone 6(s) és az 5.5“-ös iPhone 6(s) Plushoz egy kis műanyag darabkát kellett kicserélni, hogy az optika passzoljon az adott készülékhez. A tok teteje helyettesíti ezt a kis műanyagot, így azt használat előtt ne felejtsétek majd el kivenni, különben nem megy rendesen a helyére az optika és rosszak lesznek a képek. Az iPhone 6-os szériához készített olloclip úgy lett kitalálva, hogy egyszerre használható az elő- és hátlapi kamerával is. iPhone 6(s) Plus esetén az előlapi kamerához egy kicsit arrébb kell tolni az optikát, de szerencsére a tok esetében is megmaradt ez a lehetőség.

Aki rendelkezik olloclippel, annak szerintem szinte kötelező darab az ollocase, mert rendkívül megkönnyíti a nyaralás közbeni fotózást és sima toknak is teljesen korrekt és szép, így hétköznapokra is abszolút tudom ajánlani. Megvásárolni pedig a SzifonStore-ban tudjátok az olloclip 4-in-1 lencséivel együtt iPhone 6(s) és 6(s) Plus-hoz.

Instagramon használjátok nyugodtan a #szifonolloclip hashtaget és mutassátok meg nekünk, hogy mire vagytok képesek az olloclip lencséivel!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment