fbpx Skip to content

Amióta elérhető a HealthKit és az Egészség alkalmazás, azóta gombamód szaporodnak a különböző, egészséges életmóddal kapcsolatos okos- és fitnesz kiegészítők. Csak a SzifonStore-ban több mint 40 ilyen termék közül válogathattok, amelyekből számos darabot bemutattunk már nektek.

ihealthtrack_main01

Szerencsére a nemrég megjelent, és a kategóriájában meglepően kedvező áron kínált iHealth Track Bluetooth okos vérnyomásmérőből is kaptunk egy tesztdarabot, így gyorsan össze is szedtük róla a tapasztalatainkat.

Az iHealth korábban is készített vérnyomásmérőket, de az új modell több szempontból is különleges. Egyrészt kombinálja a nagy pontosságú felkaros mérést és a csuklós vérnyomásmérő által biztosított kényelmet. A korábbi felkaros változatban ugyanis nem volt kijelző, így csak a telefonunkon követhettük az adatokat.

ihealth_app_01

A Track több meglepő kényelmi funkcióval is bír, de kezdjük az offline is használható tulajdonságokkal és lássuk a csomag tartalmát. A csomagban egy felnőttek részére készült mandzsettát (22-42 cm) találunk, rajzzal és felhelyezési útmutatóval. A dobozban a működéshez szükséges négy darab AAA elemet is mellékeltek, és természetesen benne van még maga az eszköz is. Összerakás után – ami összesen csak az elemek behelyezését és a mandzsetta csatlakoztatását jelenti – már mérhetünk is, akárcsak egy hagyományos vérnyomásmérővel. A készülék 60 mérést képes folyamatosan offline is tárolni, és színekkel jelzi, hogy normál, magas vagy alacsony tartományt mért, így hozzáértés nélkül is gyorsan kiderül, ha esetleg magas a vérnyomásunk (zöld, sárga, piros).

ihelathmeres02

Innen kezdődik a turpisság, ugyanis ha letöltjük az iHealth MyVitals szoftverét, akkor Bluetooth segítségével egy gombnyomással szinkronizálhatjuk az adatokat, amelyet az app képes átadni az Egészség alkalmazásnak is. A szoftver használatához regisztráció szükséges, de ezt mindenképp megéri megtennünk, ugyanis így a gyártó saját iHealth Cloud szolgáltatását használva gyakorlatilag bármilyen számítógépről beléphetünk és grafikonokkal személtetett adatokat kapunk. Ezen adatok exportálhatók egy CSV, XLS, vagy PDF fájlba is, ám sajnos csak a telefonunk segítségével, mivel az iHealth Cloud szolgáltatásban egyelőre csak nyomtatni tudunk.

ihealthcloud01

Természetesen ha több iHealth eszközünk van, például HS6 WiFi test analizáló mérleg, vagy BG5 Bluetooth okos vércukorszintmérő, akkor ezen eszközök adatait is követhetjük itt, akárcsak a MyVitals-ban.

Fontos kiemelnünk, hogy az iHealth-nek eddig ez a legkedvezőbb árú vérnyomásmérője. Ezzel együtt egy meglepően jól használható, klinikailag validált eszközt kapunk, amelyben már csak extra, hogy a MyVitals szoftver segítségével hosszú távon is nyomon követhetjük vérnyomásunk alakulását. Egy iHealth okosmérleg (amelyről már egy korábbi cikkünkben írtunk) és egy iHealth Track vérnyomásmérő kombinációjával már közel tökéletes képet kaphatunk testünk változásairól. Ebben az esetben vérnyomásunk mellett súlyt, testzsírszázalékot, testtömegindexet, zsírmentes tömeget, testvizet, izomtömeget és csonttömeget is mérhetünk, amelyek akár orvosunknak vagy dietetikusunknak is hasznos információk lehetnek.

Az iHealth Track vérnyomásmérő megvásárolható a SzifonStore-ban, 15 990 Ft-os áron.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Kafa. Tud több usert is kezelni? Mondjuk egy családban elég egy ilyen? Mindenki a telefonjára le tudja tölteni a saját vérnyomását?

  2. @Kovács Péter: A kérdés jogos. Egyelőre csak egy felhasználót kezel, reméljük, hogy ezt egy szoftverfrissítéssel megoldják a jövőben.

  3. Akkor rátapintottam a dolog rákfenéjére. Kicsit luxusnak tartom (bár a termék szerintem nem számít drágának ebben a szegmensben) mindenkinek külön vérnyomásmérőt venni.


Add a Comment