fbpx Skip to content

Az iPhone készülékek akkumulátor teljesítménye sosem volt olyan, amivel kiemelkedtek a mezőnyből. Kamera, kijelző, szoftver és sok másban viszont sokszor a mezőny előtt jártak és járnak.

i5-akksi-marc29-cover

Sokan hatalmas hibának róják fel, hogy az iPhone-oknak nem feltétlen a legnagyobb kapacitású akkumulátora van, mint ami a megfelelő működéshez szükséges lenne. Ez részben jogos, de a legtöbben abba nem gondolnak bele, hogy az állandó facebookozás és társaik, illetve a feleslegesen futó egyéb funkciók pluszban merítik a telefonjukat, amiért az akksi teljesítményét és az iOS-t okolják. Továbbá az se mindegy, hogy a készülék milyen idős, hány ciklust sikerült már beletöltenünk az akkumulátorába, illetve hogy milyen töltővel és kábellel szoktuk esténként tölteni.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ez a gond. Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyben könnyedén ellenőrizheted, hogy telefonod akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltened.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

iphone-5-akksi

Az nem állapot, hogy a készülékünk csak úgy kikapcsol és nem tudjuk feltölteni az ebédünket Instagramra vagy az esti buliból már nem tudunk szelfiket se küldeni, de még az éjjeli Ubert se tudjuk hívni egy rossz akkumulátorral rendelkező iPhone-nal. Szerencsére az akkumulátorcsere szakszervizben könnyen és gyorsan elvégeztethető.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. Először is el kell távolítani a készülék alján található csavarokat, hogy az előlapot speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a helyéről. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes az előlapot leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. iPhone 5 esetében az akkumulátor a csavarok eltávolítása és a csatlakozó leválasztása után viszonylag könnyedén eltávolítható, nem úgy, mint a későbbi iPhone-ok esetében a ragasztó csíkoknak hála. Ezután jöhet az új akksi és az összeszerelés. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

A következő akciónkban a rakoncátlankodó iPhone 5 akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen, a részletekért kattints ide. A csere mindössze 15 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Valaki megtudja mondani 5s akksi csere mennyibe kerül?

  2. @tomika24: 8000 Ft.

  3. Köszönöm az infót, még annyi hogy a home gomb pattanik roppanós mint amikor a tojás héja el törik olyan hangot ad, ujjlenyomat olvasó működik! Szervizbe el vittem garancialisan de próbálták azt meg magyarázni hogy az üveg fólia kicsit ferde volt hogy a miatt 🙂 ! Hogy lehet javítani hogy minden működjön utánna? És mennyiért? Előre is köszönöm az infót!

  4. Nekem ugyan ez volt a baja szintén. Még garancia idő alatt vittem vissza én is. Nekem kitakarították a gomb részénél. Nem is volt baj vele utánna sokáig. Most megint elkezdte csinálni. De vannak olyan pillanatai amikor elfelejti… 😀

  5. csak halkan jegyzem meg, iphone5-ot inkabb mar cserelni kellene. szerintem.

  6. teljesen korrekt, kb. anyagárba kerül munkadíjjal együtt


Add a Comment