fbpx Skip to content

Ahogyan az várható volt, az Apple a tegnapi eseményen bemutatta az, új 9,7”-es kijelzővel rendelkező iPad Pro készülékeket.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-405

Mivel az Apple az őszi eseményen nem frissítette az iPad Air 2 készülékeket, ezért szinte biztosra vehettük az új modell megjelenését, amely gyakorlatilag az eddigi iPad Pro kicsinyített verziója.

Az új, 9,7”-es kijelzővel rendelkező iPad Pro neve teljesen megegyezik az előző, 12,9”-es kijelzővel rendelkező iPad Pro nevével. Amint az már most is látható, meglehetősen zavaró, hogy az Apple mindkét iPad Pro készüléket teljesen azonos névvel látta el.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-406

Az új iPad Pro egyik legnagyobb újdonsága az új True Tone kijelző, amely egy négycsatornás fényérzékelő segítségével állapítja meg a környezet fényviszonyait és annak megfelelően állítja be az iPad Pro kijelzőjének színhőmérsékletét. Az Apple ezt a funkciót egy nagyon szemléletes példával mutatta be, amelyben az iPad Pro kijelzőit egy papírhoz hasonlította, amely teljesen mértékig a környezeti fényeket tükrözi vissza, azaz ha a szabadban olvassuk, akkor fehéresnek látjuk a papírt, míg a benti fény sárgássá színezi azt.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-436

A kijelző másik különlegessége, hogy a piacon jelenleg legminimálisabban tükröződő kijelzőt kapta meg az új iPad Pro. Számokban kifejezve 40 százalékkal kevésbé tükröződik az új kijelző, bár nyilván ezt majd az valós használat közben fogjuk tudni igazán értékelni.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-432

A kijelző felbontása teljesen azonos maradt, azaz 2048×1536, így az iPad mini és az iPhone kijelzőjének pixelsűrűsége még mindig magasabb, bár a színek tekintetében 25%-kal telítettebbek lettek az új iPad kijelzőjén.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-443

A teljesítménybeli jellemzőket tekintve a kisebbik iPad Pro is megkapta az A9X processzort, illetve az M9-es koprocesszort, amelyek egy 10 órás akkumulátoridővel működnek.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-453

Azoknak, akik szeretnek az iPad készülékkel fotózni, jó hír lehet, hogy az új iPad Pro hátlapi kamerája 12 megapixel lett (a nagyobbik iPad Pro esetén egy 8MP), az előlapi kamera pedig 5 megapixel lett (a másik iPad Pro esetén ez még 1.2MP csak). Ehhez társul még a hátlapi vaku, illetve Retina Flash amely az előlapi kamerával készített képek esetén a kijelzőt használja, mint extra fényforrás a képrögzítés idejére. A videórögzítés pedig már 4K felbontásban is lehetséges, így akár egy teljes 4K minőségű videó rögzítése, szerkesztése és közzététele is lehetséges kizárólag az iPad Pro készüléket használva.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-474

Természetesen az új iPad Pro is kompatibilis az Apple Pencillel, illetve kapott saját, kisebb méretű Smart Keyboard billentyűzetet is.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-412

Az új iPad Pro most már mind a négy színben, azaz rozéarany színben is megvásárolható. A hazai árak tekintetében a legkisebb, 32GB-os iPad Pro Wi-Fi verziója 224 990 Ft-tól lesz előrendelhető március 29-től itthon, a pontos megjelenési dátum még nem ismert. A legdrágább új iPad Pro modell a 256GB-os Wi-Fi + Cellular verzió 394 990 Ft-ért, amelyhez még külön kell megvásárolnunk az Apple Pencil (37 000 Ft) és Smart Keyboard (54 990Ft) kiegészítőket, amelyek megközelítőleg együttesen 92 000 Ft-ba kerülnek.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-463

Összességében az egyik legerősebb iPad Pro lett az új, kisebbik iPad Pro, amely sok tekintetben még jobb lett, mint az ősszel bemutatott nagyobbik testvére.

Az Apple terve, hogy ezzel az új iPad modellel még több PC felhasználót tud majd átcsábítani, ezért is reklámozta a Microsoft Word és Excel iOS alkalmazásaival, hogy bemutassák, igazi munkára is használható az eszköz. Ugyanakkor véleményem szerint még mindig rengeteg korlátozás található az iOS-ben, amely miatt egy “pro” felhasználó számára teljesen lehetetlenné teszi a kizárólagos iPad használatot.

Neked hogy tetszik az új iPad Pro készülék?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. az azonos nevet én sem értem. akkor a nagy pro nem lesz többet? 😀 :S :O

  2. 🙂 nekem tetszik a készülék, már kacérkodtam a nagyobb, tavalyi Pro-val is, de az ára visszatartott 🙂

  3. “Összességében az egyik legerősebb iPad Pro lett az új, kisebbik iPad Pro”

    Inkább az egyik legerősebb iPad, nem? 🙂

  4. De marad a nagy csak 2 pro lesz, ahogy az apple oldalan lathatod is.
    PC-t / Laptopot soha nem fog helyesiteni egy tablet, max ha vegre 2in1 renszert kapna.

  5. Macbook pro-nál sincs névbeli kulombség, macbook pro 13, macbook pro 15. Ezmeg ipad pro 9,7 és ipad pro 12,9. Teljesen logikus

  6. Ennyiért nem kell. Inkább egy használt Macbook Pro vagy inkább Air. Tudom harsogtam, hogy kell és meg vesszem de 869€ (128GB) egy tabletért egyszerűen nem éri meg. Kifizethető összeg. De nem éri meg.

  7. Bezzeg a 900€-t szemrebbenes nélkül fizettem ki az iPhone ért. Mindegy. Hülye vagyok 😀 De az akkor is egy iPhone! 🙂

  8. @White64GB: Na hát én ezt pont fordítva tolom 🙂 Ipad Air 2-t vettem, és majd csak most fogok telót frissíteni 4S-ről, hogy kijött az SE.

  9. Nem tudom, mire nem eleg egy air 2. Vagy kinek. Nekem meg nem sikerult talalkoznom olyan dologgal, amire ne lett volna elegendo a hardver tabletes kornyezetben.

  10. “Amint az már most is látható, meglehetősen zavaró, hogy az Apple mindkét iPad Pro készüléket teljesen azonos névvel látta el.”

    Mert a MacBookoknál, iMaceknél nem ez van…

  11. Ha a másfél éves kötelező fejlesztést nézem, akkor ez egy Air3, amit ügyesen elneveztek Pro-nak, felemelték az árát 25 ezerrel és a 64Gb helyett lett benne 32. Szimplán parasztság. Még soha nem rendeltem amerikából iOS eszközt, de ezt onnan fogom.
    Az továbbra sem derült ki, hogy 2 vagy 4Gb RAM lesz-e benne.

  12. @raveman1: Teljesen jogos, egyesek total elalelnak, hogy mennyire bivaj gep es rohannak erte, a valosagban meg meg sem tudnak kulonboztetni hasznalat kozben a kettot. Tudom mirol beszelek, a nagyobbik prot hasznalom megjelenese ota napi szinten (bill es ceruza nelkul, csak a merete miatt) es a sebessegbol gyakorlatilag semmi extrat nem erezni.


Add a Comment