fbpx Skip to content

Korábban több cikket is írtunk már az otthonunk biztonságával kapcsolatban, bemutattunk nektek riasztórendszereket és okos IP kamerákat is.

orvibo

Itt az ideje, hogy valami olyat teszteljünk, ami a kényelmünket szolgálja. Így kerültek rivaldafénybe az Orvibo eszközök.

Orvibo AllSmart intelligens távirányító

Ahogy egyre több kütyü és szórakoztató elektronika vesz minket körül, úgy szaporodnak a távirányítók is, nálunk legalább négy olyan van, ami csak a házimozi üzemeltetéséhez szükséges. Mostanában szerencsére csak erre használjuk a dohányzóasztalt és másnak nem is igazán jutna hely. Ráadásul folyamatos zsonglőrködés mindent bekapcsolni, mindent átállítani a megfelelő üzemmódra, és elindítani a filmet – na persze a sorrend sem mindegy teljesen. Erre kínál egy jó alternatív és nem utolsósorban megfizethető árú megoldást az Orvibo.

Az AllSmart távirányító Wi-Fi csatlakozással működik, és infravörös fény segítségével vezérli eszközeinket. Az eszköz 8 infravörös érzékelővel rendelkezik, így 360 fokos szögben lát, hatósugara pedig 30 méter. A hatósugarat nem, de minden mást sikerült tesztelnünk.

orvibo_allsmart

A beüzemelés nagyon egyszerűen zajlott, a leírás alapján letöltöttük az appot, csatlakoztunk az otthoni hálózatra és innen jött a csoda. Első körben arra gondoltam (hiszen miért is olvasnám végig a használati útmutatót), hogy ez is egy 1.0-s eszköz, ami csak arra képes, hogy nagy nemzetközi márkák készülékeit előre megadott konfiguráció szerint irányítsuk, de nem!

Kellemesen csalódtunk, amikor kiderült, hogy gyakorlatilag bármilyen eszköz betanítható neki, amely infra távirányítóval rendelkezik, ugyanis a távkapcsolón található gombok egyesével programozhatók be az alkalmazásban lévő virtuális távirányítóba.

orviboapp

Gyakorlatilag bármilyen funkciójú gombot hozzárendelhetünk akármelyik virtuális gombhoz. A programban minden betanított eszköz saját virtuális távkapcsolót kap, amit nem csak saját Wi-Fi hálózatunkról, de távolról is kezelhetünk.

A konfiguráció olyannyira egyszerű és egyértelmű, hogy pár perc után viszonylag gyorsan végig lehet menni egy standard tévé beállításain (bár sajnos jelenleg csak angolul). Az alkalmazásban található virtuális távkapcsolók billentyűkombinációkra is megtaníthatók. Ez nekem sajnos akaratlanul is sikerült, ugyanis ha az eszköz tanulási fázisban van és az adott gombhoz szeretnénk hozzárendelni egy virtuális kapcsolót, de véletlenül egymás után kétszer ütjük le a fizikai gombot a távkacsolón, akkor az Orvibo ezt így tanulja meg. Furcsa is volt, hogy egyszerre két csatornát vált előre, hátra meg csak egyet. Szerencsére gyorsan és egyszerűen újrakonfigurálható az adott parancs.

Szintén kényelmi funkció, hogy az AllSmart WiWo alkalmazásban létrehozhatunk saját profilt, és elmenthetjük az összes távkapcsolót, majd egy másik eszközön betölthetjük, így nem kell az egész családnak végigmenni a konfiguráción, ami talán az egyetlen hátulütője a dolognak. Még akkor is, ha minden beállítás nagyon egyszerű, sajnos elég időigényes minden távkapcsoló legfontosabb gombjait egyenként konfigurálni, de szerencsére csak egyszer kell végigmenni ezen a folyamaton.

A dobozban még a falra szereléshez szükséges csavarokat is megtalálhatjuk, de esztétikussága miatt a dohányzóasztalok ékessége is lehet.

Az Orvibo AllSmart intelligens távirányító megvásárolható a SzifonStore-ban 16 900 Ft-os áron.

Orvibo S20 Okoskonnektor

Az Orvibo ebben az eszközben a végtelen egyszerűségre törekedett. Megalkotott egy olyan kiegészítőt, amelyet a korábban említett szoftver segítségével távolról is irányíthatunk. Beüzemelése hasonlóan egyszerű, mint a távirányítónak.

orvibos20

Csupán a Wi-Fi jelszót kell megadnunk és máris kapcsolgathatunk bármit az okostelefonunkról, akár 2200W teljesítményig, legyen az egy ventilátor, vagy egy kisebb infrapanel – vagy akár vihar esetén távolról is áramtalaníthatjuk a számítógépet, tévét, vagy Hi-Fi-t.

Az Orvibo S20 Wi-Fi Okoskonnektor megvásárolható a SzifonStore-ban 12 990 Ft-os áron.

Mindkét eszközt nagyon ötletesnek és hasznosnak találtuk, használatuk végtelenül egyszerű és “instant” volt. A készenléti állapotban mindössze 0,3W-ot fogyasztó AllSmart és S20 mindenképp praktikus kiegészítői annak a nappalinak, ahol több távirányítót kell használnunk, hogy életet leheljünk otthonunkba, vagy szeretnénk távollétünk alatt is kontroll alatt tartani eszközeinket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Hi!

    Az Orvibo Kepler G1 CO érzékelőt nincs lehetőségetek tesztelni? Az talán többeket érdekelne…

  2. @expa: A G1 forgalmazását tervezzük, de a közeljövőben tesztelni sajnos nem lesz lehetőségünk.

  3. @expa:
    Hidd el, hogy 40.000 Ft-ért senkit sem érdekel. Ezt tapasztalatból írom.

  4. A dohányzóasztal ékessége 🙂 Pláne a kábellel amivel az áramot kapja.
    Okostávirányító ide vagy oda, nem praktikus dolog telefont használni távirányító helyett. Egyszerűen nem pótolja, nem kényelmes, nincs komfortérzeted, hogy sötétben is tudsz akár tapogatva is nyomkodni.

    Ha távirányító akkor egy valami jöhet szóba: Logitech Harmony

  5. Azzal próbáld meg bekapcsolni otthon a klímát ha éppen a napozasbol autozol hazafele!

  6. @taky1974:
    Az igényteleneket nem érdekli ja…

  7. Sotetben kotelezo a gumi gomb!!!

  8. HomeKit-tel mennyire kompatibilis?

  9. Mondja már meg valaki, hogy miért kell valakire azt mondani, hogy igénytelen, mert nem akar venni sok 10k-ért egy idétlen távirányítót? Aki ilyeneket mond, az gondolom a seggét is wi-fi-s WC papírral törli ki :)))

  10. Sziasztok!

    Orvibo allsmart tud olyan funkciót, hogy egyszerre az összes kikapcsolt készüléken adja ki a kikapcs parancsot időzítve? Pl én 23:45-kor fekszem, akkor jó lenne ha lekapcsolna minden, mert a készülékemben nincs időzítő. (IPTV, kivetítő)

  11. Vagy esetleg a konnektor tud-e időzített lekapcsolást? Mert ha az lekapcsolja a boxokat, a kivetítőm kikapcsolna…

  12. @zeharom: Minek is? A kijelző világít mikor kezeled ergo hiába van sötét látod, szóval nem vágom!?

  13. @majag: Időzíteni lehet a ki és bekapcsolást, az S20 esetében 🙂

  14. @Kovács Péter: Fillérekért adok egy Harmony-t, nekem nem jött be 🙁

  15. @SzifonStore: Óra:perc pontosan vagy 90,60 perc vissza stb… ?

  16. Meg hat a kettő egészen más, nem is értem hogyan lehetett egymáshoz hasonlítani őket?!

  17. @majag: Nap, óra, perc és ismétlés is beállítható.

  18. László Gazdag!
    Mennyi az a fillérek , és melyik Harmony?

  19. Én Broadlinket használok, mind a két márka ugyanolyan kínai csoda. Csak ahhoz kicsit olcsóbbak a kiegészítő szenzorok. Kintről mindent meg lehet rendelni elérhetőbb áron.

  20. @bebee:
    Milyen kiegészítőid vannak? Miket vezérelsz vele?

  21. Az összes műszaki eszközt infrával, LED szalagokat infrával, villanykapcsolókat RF-el, pár rádiós konnektort RF-el.
    Én még külön szenzort nem vettem hozzá, de tervben van.

  22. Tudja az Orvibo azt, hogy egy gombhoz hozzárendelek több eszköz egymás utáni be vagy kikapcsolását?

  23. @bebee: @bebee: kedves bebee, sajnos senkitől nem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy az Orvibo tud e egymás után több berendezést bekapcsolni egy gombnyomásra.
    Ezért kérdezem a Broadlink tud ilyet?
    Kösz


Add a Comment