fbpx Skip to content

Az utóbbi időkben egyre többet foglalkoznak a külföldi portálok az Apple biztonságával, mivel az FBI folyamatosan harcol azért, hogy a terroristák készülékeinek az adatait megszerezhessék. Erről bővebben már írtunk ebben a cikkünkben.

1363899713-Two-step

Újabban már nem csak egyes magyar Apple ID-kon, hanem az összes esetben bekapcsolható a kétlépcsős azonosítás. Ez azt jelenti, hogy mások nem léphetnek be az Apple ID-nkkal anélkül, hogy azt az SMS-ben vagy a biztonságosnak jelölt készülékünkön fogadott kód megadásával meg ne erősítettük volna. Ennek a bekapcsolása csupán néhány kattintás.

Lépjünk be az appleid.apple.com oldalon a saját felhasználónevünkkel és jelszavunkkal, majd jobb oldalt alul válasszuk ki a Two-step avagy kétlépcsős azonosítást.

Screen Shot 2016-03-07 at 12.48.46

Kövessük a lépéseket, adjuk meg a telefonszámunkat, a végén pedig mindenképpen írjuk fel a visszaállító kulcsot, ami nagyon fontos! Ha elveszítjük, és elfelejtettük volna a jelszavunkat, akkor nem leszünk képesek belépni az Apple ID-nkkal és ebben az Apple sem fog tudni segíteni. Írjuk fel, nyomtassuk ki, tegyük el biztos helyre, legyen meg!

A kétlépcsős azonosítás bekapcsolásával a felhasználónév és jelszó megadását követően már csak az SMS-ben vagy a biztonságosnak megadott készülékre érkező kód beírásával tudunk belépni. Szerencsére azonban bármikor elmenthetjük az aktuális böngészőt, tehát nem szükséges minden belépéskor azonosítani magunkat az adott számítógépen.

Magáról a szolgáltatásról bővebben itt írtunk már, érdemes elolvasni mielőtt nekikezdünk: Kétlépcsős azonosítás: magasabb biztonság az Apple ID-nkhoz

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

 1. Végre!
  Már mióta próbáltam beállítani az Applenél is a kétlépcsős azonosítást, de ez idáig nem működött. Ami fura miközben a felhasználók biztonsága az első (elvileg…).
  Köszönöm a figyelemfelkeltést, hogy most már nálunk is megy.

 2. Jól van, jól van. Nem a spanyol viaszt találtak fel. az Apple mindig kellőképpen elhúzott egy szolgáltatás csak azért hogy örüljünk neki. Íme még egy ékes példa. Máshol ez már évek óta alap beállítás.

 3. @White64GB: már 2013 óta elérhető az Apple-nél is (a cikk végén linkelve is van az erről szóló hír is!) – mindössze valószínűleg az SMS miatt nem tette eddig az összes magyar Apple ID (és mobilszám) esetén elérhetővé az Apple.

 4. @Jadeye: Azért legyünk őszinték, nem lett volna nehéz kivitelezni. Azt, hogy ennyit vártak semmi nem indokolja.

 5. Hali!
  18 évesnél fiatalabbnak segítenek az Apple-nél ha elfelejtette a biztonsági kérdéseket, számot meg sajnos nem adott meg és a biztonsági mail cím is lemaradt:(…

 6. Sziasztok,

  Most beszéltem az apple supportal, azt mondta, hogy magyar fiókhoz azt nincs 14 számjegyű visszaállítási kulcs. Amit mi magyarok be tudunk állítani, az a kétlépéses hitelesítés.
  A visszaállítási kulcs pedig a kétlépcsős ellenőrzésnél kérhető, amit én mint magyar ügyfél nem érek el.
  Ezt mondták ma nekem.

  Szóval a cikk címe egyelőre megtévesztő. Azonosítást írtok, de ilyen nincs. Hitelesítés és ellenőrzés szavakat használja az apple. A kettő eljárás is más. Ti melyikre gondoltok? Magyar ID-vel leellenőriztétek, hogy hol lehet a visszaállítási kulcsot kinyerni vagy újat generálni? Ha igen osszátok meg velem. Mert a support nem tudott róla.

  Köszi

 7. @NYPD: a cikk arról szól, hogy a belépéshez egy, korábban biztonságosként megadott eszközre kiküldött kód megadása is szükséges. az, hogy időközben a magyar fordítását az Apple megváltoztatta, és emiatt nem szó szerint “kétlépcsős hitelesítés” vagy “kétlépcsős ellenőrzés” van a címben, az a dolog működését semmiben sem módosítja.

  természetesen kipróbáltuk, hiszen akkor nem lenne róla cikk. a visszaállítási kulcsot a bekapcsolási folyamat maga generálja, és az appleid.apple.com oldalon tudsz újat generálni.

  Gyakori kérdések az Apple ID kétlépcsős ellenőrzéséről:
  https://support.apple.com/hu-hu/HT204152
  Az Apple ID kétlépéses hitelesítése:
  https://support.apple.com/hu-hu/HT204915

 8. @Jadeye:
  De módosítja, mert nekem pl. nem elérhető a biztonsági visszaálítási kulcs. És ezt a support is megerősítette.
  9.3.1-nél aki beállítja a kétlépcsős hitelesítést nem fog kapni visszaállítási kulcsot. Csak ezt akartam írni.


Add a Comment