fbpx Skip to content

Lassan már 10 hónapja használom az Apple Watch-ot, ami alatt rengeteg, sok esetben direkt az órára készített alkalmazással találkoztam. Az Apple okosóráját nem játékra találták ki, de mégis lehet rá könnyed, szórakoztató játékokat készíteni, ami bizonyos szituációkban pont kellően ki tudja kapcsolni az embert.

a-tiny-game-of-pong-cover

Még múlt év májusában összegyűjtöttem az akkor az Apple Watch-ra elérhető játékokat rövid leírással, most viszont külön bemutatnám egy régi klasszikus órás változatát. A 70-es évek kultjátékának, a Pongnak a különböző változataira és klónjaira bizonyára mindenki emlékezik, ahol is egy kis golyót kellett úgy ütögetnünk, mintha csak pingpongoznánk.

tiny-game-of-pong

Az Apple Watch-ra készült játékoknak két változata van: az egyik, amikor a telefonon és az órán is lehet játszani (igaz ott sokszor kicsit butítva), illetve azok, amiknek a telefonos része csak a beállításokat tartalmazza és a játék maga teljesen csak az órán létezik.

A Tiny Game of Pong az utóbbi kategóriába tartozik, így akinek nincs Apple Watch a csuklóján, az ezt az alkalmazást hiába tölti le. Az Apple Watch-ot szerencsére nem csak a kijelző nyomkodásával tudjuk vezérelni, hanem a digitális koronával is, és ez a játék pont ezt a lehetőséget használja ki az irányításra.

Nagyon egyszerű kis játékkal van dolgunk, amiben elég csak a koronát tekergetni, hogy a mi kis ütőnk a képernyő alján mindig a megfelelő helyen legyen ahhoz hogy visszaüsse a golyót és lehetőleg mindezt úgy, hogy a “gépi ellenfél” ne érhesse azt el, ezzel pontot szerezve nekünk.

A Tiny Game of Pong jelenleg ingyenes, viszont így elég korlátozott, ugyanis a komolyabb dolgokat 1 eurós In-App Purchase keretében tudjuk megvásárolni. Ezért az összegért megkapjuk árkád mód mellé a klasszikus módot is és a játék kinézetét is személyre – vagyis inkább az órához szabhatjuk.

Mint már említettem, az Apple Watch nem játékra lett kitalálva, sok esetben nagyon kényelmetlen olyan pozícióban tartani a kezem huzamosabb ideig, amiben a játék élvezetes lenne, mégis a minap az okmányirodában való várakozás közben egész jól elszórakoztam ezzel a játékkal.

[appstore id=”1046553860″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Bal kezes vagyok, jobb kezemen hordok mindenfele orat, igy a "tekero" pont a rossz iranyba nez. Ez sima oraknal meg ok, mert ugye csak nagyon ritkan kell tekergetni, de tobbek kozt ezert sem vettem apple watch-ot, mert ott ugye van boven mit tekergetni, meg egy ilyen jatek nelkul is, ezzel meg plane… Miert nem gondolnak soha a balkezesekre… 🙁

  2. @tribi: pedig gondolnak: az óra beállításaiban természetesen átállíthatod, hogy a digitális korona melyik oldalon foglal helyet, és akkor a képernyő tartalma is a megfelelő irányban jelenik majd meg.

  3. Így igaz!Az első kérdések egyike,h jobb,vagy bal kezes vagy,mikor az Apple Watchot elkezded hasznalni!

  4. Na be kell valljam, errol fogalmam sem volt… Ez megvaltoztathatja a hozzaalasom az orahoz. 🙂

  5. Bar ugye akkor a korona lesz alul, a gomb meg felul, de biztos megszokhato…


Add a Comment