fbpx Skip to content

Tény, hogy a vezeték nélküli töltés technológiája nem egy új dolog, hiszen már számtalan versenytárs megcsinálta évekkel ezelőtt. Így sokakban jogosan felmerült már a kérdés, hogy az Apple miért nem lépett ezzel kapcsolatosan?

iphone_6s_review_20

Ráadásul, már maga az Apple is használja a vezeték nélküli töltési megoldásokat, gondoljunk csak az Apple Watch mágneses töltőjére. Akkor vajon eddig miért nem vezette be az Apple a vezeték nélküli töltést az iPhone készülékek esetén is?

A Bloomberg forrásai szerint az Apple egy olyan új töltési megoldáson dolgozik, amely teljesen új szintre emelné a vezeték nélküli töltés fogalmát.

Az Apple véleménye szerint az, hogy egy töltőállomásra kell letenni a készüléket, vagy egy kábelt kell csatlakoztatni, nem igazán nagy különbség kényelmi szempontokból, hiszen mindkét esetben egy adott helyre kell vinni és ott kell hagyni a készüléket egy bizonyos pozícióban.

Az Apple szerint az igazi megoldás az lenne, ha a távolból lehetne tölteni az iPhone készülékeket, körülbelül 0,5–1 méteres hatótávon belül, így az gond nélkül használható lenne, miközben töltődik a készülék.

Még egy 2010-ben beadott, töltésre vonatkozó szabadalom szerint maga az iMac funkcionálna töltőállomásként és 1 méteres körzetben automatikusan elkezdené tölteni az iPhone és iPad készülékeket.

ugmonk-hq-6a

Gondoljunk csak bele, milyen kényelmes lenne, hogy amikor leülünk az iMac vagy más Mac számítógépünk elé dolgozni akár a munkahelyen, akár otthon az automatikusan elkezdené tölteni a körülötte lévő készülékeket és nem kéne többé különböző vezetékekkel és dokkolókkal foglalkoznunk.

Az tény, hogy a Mac számítógépekkel való töltés lehetősége csak évek múlva fog megvalósulni, hiszen ahhoz frissíteni kell majd az összes asztali (esetleg hordozható) Mac modellt is, azonban könnyedén elképzelhető, hogy a szeptemberi iPhone rajtig az Apple előáll egy olyan köztes megoldással, amely lehetővé teszi, hogy esténként elég lesz majd csak az éjjeli szekrényre helyezni a készülékünket a töltéshez.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Igazából bitang jól hangzik, de az elektroszmoggal kapcsolatosan azért elgondolkodtam. A wifi nyomja szinte egész nap, a billentyűzet és az egér is BT-on kapcsolódik a rMBP-hoz. És most még majd ez is mellé?! Állati vagány és design-os és kényelmes meg minden, de azért az ezzel kapcsolatos kutatások (élő szervezetre gyakorolt hosszútávú hatások) összefoglalóját szívesen elolvasnám.
    Kicsit olyan ez, hogy amit nem látunk, nem tudunk, az nem is fáj / ártalmas…
    Btw épp gondolkodom a hálószoba fémszálas tapétával való bevonásában. Persze lehet, hogy hülyeség, de mégis vannak erre szakosodott cégek…

  2. Aztáns sorra jönnek a daganatos megbetegedések. Nekem nem kellene az fix.

  3. @grofzero: Tekintve, hogy bizonyítani senki sem tudja már évtizedek óta ezeket az állításokat, milyen kutatásokat szeretnél olvasni erről? 😀

  4. Az iMaces képen nem tudja valaki mi a hangszórók típusa?

  5. Hat en mar most nem tudok teljesen nyugodtan aludni pedig csak a router meg a telefon mukodik.
    Nehogy kiadjak, mert lassan mar halalos lesz a telefont a fej 5m-es tavolsagaban tartani 1-2 oranal tovabb!

  6. Nem mintha ez itt bárkit érdekelne, de kutatásokat folyamatosan végeznek es fognak is, épp amiatt mert az adatok egyáltalán nem egyértelmûek, egy részük arra utal hogy az extrém mértékû mobiltelefonhasználat megnöveli a glióma rizikóját. Ezenkívül az elektromágneses mezõ kb. 0,2 C fokkal megnöveli a közelben lévõ neuronális terület hõmérsékletét, ami a glükóz anyagcserét fokozza, ami végsõsoron megnöveli hosszútávon (értsd pl 50év alatt) a demencia esélyét. De ez mind oly kicsi eséllyel hogy bárki nyugodtan használhatja a telefonját – nem attól lesz rákos. Ha valakit érdekel, megnézheti még a WHO oldalát.

    The international pooled analysis of data gathered from 13 participating countries found no increased risk of glioma or meningioma with mobile phone use of more than 10 years. There are some indications of an increased risk of glioma for those who reported the highest 10% of cumulative hours of cell phone use, although there was no consistent trend of increasing risk with greater duration of use. The researchers concluded that biases and errors limit the strength of these conclusions and prevent a causal interpretation.
    Based largely on these data, IARC has classified radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans (Group 2B), a category used when a causal association is considered credible, but when chance, bias or confounding cannot be ruled out with reasonable confidence.

  7. már 50 évvel ezelőtt is megtudták volna oldani, hogy méterekről töltsön. határőrségnél mikor forgalmaztak a rádiósok, fénycsövek vibráltak 10 méterre a rádiótól. oka van annak miért nem alkamazzák.

  8. Iszonyatos parasztvakításnak gondolom a vezetékmentes töltést, főleg a mai formájában, ahol brutális költséggel, nagy energiapazarlással csupán a kábel bedugását spóroljuk meg. Az Apple (Bloomberg szerinti) tervei valamivel tetszetősebbek, bár a felcsillantott távolság továbbra sem túl kecsegtető, igazán használható akkor lenne, ha legalább szobaszinten működne. Mindenesetre – az Apple-t ismerve – csakis a saját gépeikkel fog működni, így számomra még ez okból is kizárva…

  9. Hát ha az iPhone 7 nem tudja vezeték nélküli töltést akkor rakhatják a töltö kábelt akár a telefon hátuljának a közepébe is.

  10. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire nincs mac- em :/

  11. Legyen már végre vezetéknelkuli töltés , nekem jo a régebbi technológia is…
    Viszont ha ezt megtudják oldani, hogy nagyobb távolságon belül legyen a töltés , akkor pár év és az iPhone -hoz nem lesz semmilyen zsinor es persze helye sem ahová beléphetne dugni valamit, megfogják oldani az adatátvitelt is ugyan így …

  12. Belehetne

  13. A vezetek nelkuli toltest az Apple talalta ki. De meg a kiadas elott az a szemet konkurencia ellopta. Ahogy a force touch ot is. Botranyos!


Add a Comment