Csereprogram az Apple hálózati csatlakozóadapterhez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple megállapította, hogy igen ritka esetekben a következő országokban értékesített Apple hálózati csatlakozóadapterek megtörhetnek, és ezáltal érintésre áramütést okozhatnak: kontinentális Európa, Ausztrália, Új-Zéland, Korea, Argentína és Brazília.

adapter-csere-hero

A hálózati csatlakozóadapterek 2003-tól 2015-ig voltak a Mac számítógépek és bizonyos iOS-készülékek tartozékai, illetve az Apple világutazó adapterkészlet részét képezték.

A vásárlók biztonsága az egyik legfontosabb szempont az Apple számára, ezért a cég úgy döntött, hogy az érintett hálózati csatlakozóadaptereket ingyenesen kicserélik egy új, újratervezett adapterre. Azt javasolják vásárlóiknak, hogy az alábbiak szerint minél előbb cseréltessék ki a hibás alkatrészt egy újra.

Megjegyzés: A program nem vonatkozik egyéb hálózati csatlakozóadapterekre, így például az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, a Kínában és a Japánban értékesített adapterekre, valamint az Apple USB hálózati adapterekre.

A hálózati csatlakozóadapter beazonosítása

Vesd össze az általad használt adaptert az alábbi képeken látható adapterekkel. Négy vagy öt karakter, illetve egy karakter sem látható az érintett hálózati csatlakozóadapterek belső felületén, ott, ahol az Apple hálózati adapterhez csatlakoznak. Az újratervezett adapterek felületén egy három betűből álló regionális kód olvasható (EUR, KOR, AUS, ARG vagy BRA).

Érintett adapter – részletek Újratervezett adapter – részletek

Balról az érintett, jobbról az újratervezett adapter.

Az érintett villatípusok

adapter-tipusok

Megjegyzés: A listában szereplő országok és régiók csupán példák arra, hogy hol használhatók az adapterek. Az adapterek további országokban is használhatók.

Így zajlik a csere

Az adaptert vagy adaptereket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel cseréltetheted ki. A csere előtt ellenőrizniük kell Mac, iPad, iPhone vagy iPod készüléked sorozatszámát, ezért arra kérnek, hogy előzetesen jegyezd fel a sorozatszámot. Nagyon könnyen megtalálható a készülék sorozatszáma.

Azok a felhasználók is a fenti módszerek egyike szerint cseréltethetik ki az érintett alkatrészt, akik világutazó adapterkészletet vásároltak.

További információk

A program nincs hatással a törvényes és garanciális jogokra.

Ha úgy gondolod, hogy korábban olyan cseréért fizettél, amelynek oka ez a hiba volt, érdeklődj az Apple-nél a visszatérítéssel kapcsolatban.

További információk az Apple hálózati adapterek, kábelek és csatlakozódugók és az Apple-termékek együttes használatáról.

(2016. 01. 28-i információk)

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Sziasztok! Lehet hülyeséget kérdezek de az Apple külön csak ezt a csatlakozót cseréli avagy kompletten a töltőt ?
    tehát a kábeles és a trafós részt is ? Én érintett vagyok MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)

  2. Érdekes egybéként nekem a töltőfej részénél ahol csatlakozik az adapterhez, magán az adapteren van egy repedés pedig sose ejtettem le illetve kapott ütést. De utána kérdezek akkor. Köszi!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!