iPhone 6s esetén olykor nem frissül az akkumulátor százalékos kijelzése

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple kiadott egy közleményt, melyben elismeri, hogy az iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeknél bizonyos esetekben nem frissül az akkumulátor töltöttségének százalékos kijelzése.

IMG_9269

A hiba akkor fordul elő, mikor másik időzónába utazunk, vagy éppen manuálisan állítjuk be az időt. Ezekben az esetekben nem megfelelően frissül a százalékos kijelzés. Természetesen már dolgoznak a hiba kijavításán, és addig is van rá megoldás.

Az Apple készített egy oldalt, ahol a következőket javasolja.

 • Indítsuk újra a készüléket.
 • Ezután a Beállítások, Általános, Dátum és idő alatt kapcsoljuk be az Automatikus beállítás opciót.

A legtöbb esetben persze ez a hiba nem fordul elő, mert a fenti beállítások azok egyben az alap beállítások is.

Ez a hiba nem kapcsolódik ahhoz, amikor töltőre dugva egy idő után nem 100%-on van a töltöttség: Ha töltőre dugva egy idő után merül a készülék…

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ilyen problémám nekem nincs, van viszont más (6s iOS 9.2). Ha füles be van dugva, zavaróan hallható, ahogy ki-be kapcsolja a jack-et – pattanást lehet hallani. Ha nem szól zene (vagyis épp ki van kapcsolva a jack-en a hang), és elkezdek gépelni, az első leütésről "lekésik", helyette csak a pattanást hallom. Másik: MFi AKG fülesem már 2x kiakasztotta oly’ módon, hogy kihúztam, de a teló ezt nem vette. Ezt abból tudom, hogy hangerő nyomkodásánál "Headphones"-t jelzett (telefonáláskor meg érthető módon nem hallottam a másikat). Csak újraindítás segített.
  Másnak voltak ilyenek??

 2. Nekem is pattog a füles (6S+), elég idegesítő.
  De van még egy nagyon fura hibajelenség, ami viszont nem készülékfüggő, hanem a 8-as iOS óta kísért (és a kilences eddig összes verziójában is). Ha beállítok egy naptári eseményt, nem lehet normálisan hozzárendelni a riasztásokat. Jellemzően úgy szoktam, hogy egy nappal előtte, és másodjára 1-2 órával az eseményt megelőzően jelezzen. Na, amióta feltettem a 8.x verziót, ez gyakorlatilag lehetetlen. Beállítom az elsőt, utána a másodikat, erre felcseréli a kettőt (amit elsődlegesnek állítottam be, az lesz a másodlagos és fordítva). Ha próbálom kijavítani, mindkettőt átírja ugyanarra az időpontra.

 3. Nekem is pattog alma fejhallgatóval amit a telefonhoz adtak (6s. 9.2). Az akku jelzős problémát én is tapasztaltam, időállítások nélkül. Igaz nekem nem autómatikusra van állítva. Kösz az infót, átállítva hátha jobb lesz

 4. Jobban belegondolva egyszer előfordult már, hogy 25%-kal kikapcsolt, és automatára van állítva a dátum.
  Fülespattogás fülestől független. 3 különböző fülessel is produkálja nálam.

 5. @admin: feljebb mások is jelezték, hogy náluk is pattog a 6s széria, én csak azt írtam pluszban, hogy ez valszeg nem a füles hibája, hanem sajnos a telóé. Azzal egyedül vagyok, hogy auto-datummal is kikapcsolt 20-30%-nál?
  (a szervizbe rohangálást azért nem kapkodom el, mert US model)

 6. @Jadeye: Én sem úgy gondoltam, hogy ettől jobb/rosszabb, vagy nem tudják szétszedni, de ezek garanciális javítások lennének, amit itthon nem végeznek US-ből származó telókon, vagy rosszul tudom?

 7. @HSA: legjobb tudomásom szerint már lényegtelen, hogy honnan származó a készülék. már az sem számít, hogy adott esetben szolgáltatófüggő-e, mert már azt is be lehet vinni AASP-hez. szóval szerintem probléma nélkül beviheted mondjuk az iSTYLE-ba, de előtte hívd fel őket, az a biztos.

 8. Nalam a 6-os kapcsol ki mindig 20-30% kozott es mikor visszaakarom kapcsolni az mutatja,hogy lemerul es toltore kell dugni…miutan radugom a toltore egybol 20-30%-ot mutat….
  Eleg erdekes jelensegnek velem ezt,de ez csak a iOS 9.2-nel produkalja

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!