Az iOS 9.3-ban megjelenő éjszakai mód számítógépekre

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban írtunk róla, hogy az iOS 9.3-ben megjelenik majd a Night Shift, pontosabban az “éjszakai műszak”.

blr_hero_large_2x

Több tanulmány is igazolta már, hogy lefekvés előtt az erős, kékes árnyalatú fény befolyásolja a napi ritmusunkat, és nehezebbé teszi az elalvást. A kék színezettség csökkentése opció az iOS-t futtató eszköz óráját és földrajzi pozícióját használja ahhoz, hogy megállapítsa, mikor van napnyugta az aktuális tartózkodási helyünk esetén. Ha ezt nem csak iOS-en szeretnék használni, akkor arra is van lehetőségünk a f.lux alkalmazásnak hála.

screen-shot-2016-01-12-at-8-23-06-pm-2

A f.lux segítségével Windows és OS X felhasználók is használhatják ezt számítógépükön. Az alkalmazás a napszakhoz igazodva állítja a kijelző színhőmérsékletét melegebb, avagy hidegebb árnyalat fele.

A f.lux egyébként korábban iOS-re is elérhető volt, azonban az Apple megtiltotta a fejlesztő számára, és láthatjuk végül mi történt. 🙂 Furcsa egybeesés ez.

Innen tudjátok letölteni.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nem elrontja, melegebb színeket ad be, ez a cél! Az IOS-be beépített se tud majd jobbat, hiszen ugyanazon az elven dolgozik majd. Viszont tényleg könnyebb az elalvás. És bármikor kikapcsolható ha zavar az átállított színskála.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!