fbpx Skip to content

Ugyan még nagyon korai erről beszélni, mivel az iPhone 7-et az előző évek alapján idén is csak őszre várjuk, azonban a külföldi elemzők szerint érkezhet egy iPhone 6c is – tavasszal.

iphone-6c_iphones_silver

Kérdés persze az, hogy az Apple szeretne-e egy ilyen terméket a palettájában az iPhone 5c úgymond bukása után. Az eladási számok nem azt hozták, amit vártak, illetve számos országban, köztük Magyarországon is mondhatni nem volt olcsó, pedig a műanyag kivitel mellé elvileg az olcsó ár is párosult volna. Na de mi a helyzet az iPhone 6c-vel?

Az iPhone 6c egyértelműen az iPhone 5s frissítése lenne. Megkapná a Touch ID-t, az A9-es processzort és mindemellett elhagyná a 8GB-os tárhelyet, minimum 16GB-os változatban lehetne elérhető, és talán 32GB-osban is, ami jelenleg ugye nem opció az új készülékeknél. Természetesen megmaradna a színes változat, így az iPhone 6 felépítése mellé kapánk esetleg új színeket.

iphone-6c-blue_both

Őszintén? Nekem tetszene, el tudnék képzelni egy ilyen iPhone 6c-t, nyilván nem sokkal lenne olcsóbb, mint az iPhone 6. Sőt, talán ahogy múlt évben az iPhone 5-höz hasonlóan, egy használt iPhone 6-ot olcsóbban vehetnénk meg. Mindenesetre ez is egy alternatíva lenne, és talán nem ebben az évben, hanem jövőre vagy azután jelenne meg úgymond az olcsó iPhone.

iPhone 7

A nagyobb kérdés, hogy mit várunk az iPhone 7-től, mi az, ami miatt “instant get” lehet ez a készülék. Engem már egyetlen dolog miatt azonnali váltásra késztetne, ami nem más, mint az Apple Watch esetén is már használatban lévő OLED kijelző! Brutális színei, kontrasztja és a feketéje miatt én azonnal beszeretnénk az új készülékbe.

crt-oled-lcd

1-2 éve az OLED kijelző csak úri játékszer volt, mivel rettentően drága, és a jellemzően fehér-dominált megjelenítés (weboldalak, dokumentumok) mellett a fogyasztása is sokkal nagyobb, mint az LCD-nek. A másik problémát az okozza, hogy a kék szín megjelenítéséért felelős komponensek élettartama jellemzően kevesebb, mint a vörös és zöld esetén, így egy idő után a színegyensúly eltolódhat. Időközben persze a technika fejlődött, így el tudom képzelni, hogy az Apple ezt a típusú kijelzőt használná az új készülékeiben, főleg hogy néhány konkurens már bizony tovább lépett. Mindannyian tudjuk, hogy ha az Apple belép ebbe a világba, akkor a jelenlegi OLED-kijelzős mobiloknál sokkal jobbat csinál. 🙂

Heiss_LG-OLED-vs-LED-Screens-1024x582

Szóval ez az egyik újítás, ami mellé nagyobb akkumulátor szükséges, és ha meg akarják tartani ezt a vékony házat, bizony valamit kell csinálni az akkumulátorral is. Egyrészt valamilyen szinten vastagabb lehet az új készülék, vagy pedig a másik opció, hogy valami kivesznek belőle.

A legutóbbi pletykák szerint az Apple el szeretné hagyni a jack-csatlakozót és ezzel együtt készteti a fej- és fülhallgató gyártó cégeket a Lightning-csatlakozó használatára, illetve megjelenhet egy új, Lightning-jack átalakító. Korábban írtunk már erről is, én személy szerint nem bánnám, de nagyon sokaknak komoly probléma lenne, ha a következő iPhone-okban nem lenne többé jack-csatlakozó.

Mindemellett persze valamelyest új kinézetet is kapunk majd az iPhone 7-nél, hiszen az előző évek tapasztalatai alapján az Apple két évente változtat némileg a designon is. Processzor és kamera frissítésre is számíthatunk, de ezekkel kapcsolatban én nem várok számottevő javulást, azt megkaptuk most az iPhone 6s-nél.

Összességében egyelőre ennyit tudunk, ennyire számíthatunk a pletykák alapján az iPhone 7-től. Az iPhone 6c pedig majd kiderül tavasszal, hogy az Apple bemutatja-e vagy sem.

Ti mit gondoltok ezekről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Vezeték nélküli és gyorstöltést , engem már ezzel rávennének a váltásra 6S -ről…, és valahol olvastam a zene minőség javulasárol is.
    Az elemzők szerint még nem lesz oled kijelző csak 2-3 év múlva de jo lenne meglepődni .

  2. @jag: Hát sajnos a vezeték nélküli töltést sehol sem olvastam, mint pletyka szinten sem. a zene minőség javulás a jack csatlakozó elhagyásával kezdődhet és ezt a mai napon még több kínai helyről megerősítették, ami kezd érdekes lenni. Persze még mindig 2016 év elején járunk.

  3. A jack csatlakozó elhagyását leginkább a készülék vékonyítása miatt eröltetik. Véleményem szerint egy 6, 6S-nél vékonyabb készülék már kényelmetlen lehet. 5ről 6ra való átállásnál is a vékonyságot volt legnehezebb megszokni….persze lehet másnak ez semmiféle gondot nem jelentett! 😉

  4. Vekonyabb mar tenyleg ne legyen 6-on van es elsonek en is neztem hogy ez tul vekony,bar tokkal tokeletes! Oles kijelzo ellettartama oke hogy kevesebb de mennyivel?nem fogja birni mar csak 8-10 evig?

  5. Ha lattatok volna olyan kep beegest mint en, az eletben nem akarnatok OLED-et. A statusbar felul siman beleegne a kepernyobe egy fel ev utan. A sotetkek iPhone nagyon tetszene.

  6. Admin ; pedig többször lehetett olvasni róla , az egyik arról szólt , hogy az USA-ban a kávézókban csak az "iPhone " – kat nem lehet így tölteni és az iPhone-t használok már egyre mergesebbek 🙂

  7. Az oled kijelzőröl csak annyit, hogy ha egymás mellé tesztek pl egy Samsung és iPhone készüléket az iPhone elpirul :))

  8. Csak ne vegyek le a Jack-et mert akkor nem lehetne egyszerre zenet hallgatni es tolteni

  9. Sokan meg pont azt mondják, hogy az OLED túlszaturált, ami lehet, hogy szép csak nem életszerű. Tudja a fene. Nekem ez a mostani kijelző is tökéletesen megfelel.

  10. Azzal, hogy 2016 lett teljesült az elvárásom. Kicsit féltem, hogy csak 2015S lesz. ;0)
    BUÉK!

  11. Ja és még valami , van 4k vide lehetőség , gondolom hamarosan jön a 4 K kijelző is….

  12. Ha eltűnik a jack, akkor tuti lesz wireless töltés is!
    Ezt még a fogkefém is tudja…

  13. @molnarp: ha a fogkeféd olyan akkor rájöhettél, hogy nem nagy cucc, nem tölti méterekről. és piszkos nagy fáradság a kábelt bedugni a telefonba.

  14. @aggressor: akkor meg majd tuti az lesz a baj, hogy megcsörrent az épp töltődő telefon, felvette a töltőhelyről, és így jól megszakadt a töltés, és közben le is merült a beszélgetés közben. 🙂 mondjuk furcsállom, hogy ez jelenleg még egy ilyen, vezeték nélküli töltéssel rendelkező készülék esetén sem probléma. na de majd ha a sokak által gyűlölt Apple is be meri ezt vezetni, tuti azonnal szét fogják fikázni, hogy mennyire sz#r már. meh… 🙁

  15. 4K kijelző? Csak azt ne! Feleslegesen zabálná az erőforrásokat, a mostaninál nagyobb képpontsűrűséget úgysem látná egyikőtök szeme sem. Ezek mind samsungos innovációk amiről beszéltek. Nekem ennél jóval több kell.

  16. A mostani zeneminőséggel meg mi bajotok? Azt hiszitek, h a 24bittől, vagy egyéb okosságtól szebben fog szólni a zene egy 1cm-es dugóban? Ugye nem gondoljátok komolyan? Na ez a parasztvakítás.

  17. Hát srácok én büszke tulajdonosa vagyok már négy éve egy 4s-nek és semmi gondom nincs vele. Igaz a wi-fi elszállt benne néha érzem is a hiányát, de eddig maximálisan elégedett vagyok a kicsikével és továbbra sem gondolkodok cserén. Maximum, ha kidöglik teljesen. Aztán ki tudja lehet a 7 olyat hoz majd, hogy gondolkodás nélkül dobom ki. Kiváncsi vagyok 🙂

  18. Apple szép lassan bevezet mindent amit még régen fikáztak. (Tepsi telefon,amoled kijelző) Samsung meg bevezet mindent amit Apple csinál. 3d touch (parasztvakitás), biztos lesz az uj galaxy ba is.

  19. Vezetéknélküli töltés lényege szerintem az hogy az usb port/kábel nem használódik annyit. Sötétben nem karcolod a telefont össze hogy megtaláld a portot. Ha valaki ugy tolt hogy kozben beszél is annak persze nem jó. De szerintem van az embernek egy fél orája amikor nem beszél, gyors töltéssel fél ora =50%. Ikea árul olyan butorokat amibe be van építve a wireless töltő…szerintem király.

  20. Azt a WiFi-t csinaltasd meg 🙂

  21. Kisai ; a baj csak annyi, hogy lehetne jobb is , van aki észre veszi és van aki nem, es igazad van lehet zenét hallgatni egy szokol rádión is :))

  22. A parasztvakitás szerintem a 3D touch , legalábbis ebben a formában amit most tud és ha azt nézzük akkor a 6s egészében az pl az i6-hoz , 2 dolgot kivéve a ram es az A9 chip.., a kamerát azért nem sorolom ide, mert a tesztek szerint hiába 12mp az i6 legalább olyan fotókat készít a 8mp -es kamerával…. A többi meg szoftveres és hardveres trükk mint pl a live fotó .

  23. @domjd: tennéd le egy hétre, utána zokognál! 🙂 Nekem is négy évig húzta a 4S, imádtam, alig bírtam magam rávenni a cserére, de pár nap után röhögnöm kellett, amikor kézbe fogtam.

    Nekem most aztán végképp nincs olyan tényező, ami miatt cserélnék.
    Ami talán elgondolkoztatna, az egy szignifikánsan jobb aksi (nem 2750-ről 3100-ra, hanem 4-5000), egy normális kamera, mivel a mostani siralmas, Érdekes lehetne egy teljesen vízálló telefon is. Valami igazán ütős, szép dizájn, bár most egy vékony, fekete tok az ezzel kapcsolatos problémák nagy részét megoldotta, és akkor már kinézhetne végre normálisan az iOS is.
    Más kijelző (főleg nagyobb felbontás) nem érdekel, a több tárterület se nagyon. A vezeték nélküli töltés nagyon hipszter dolog, de kösz, nem. Nekem a kép- és hangminőség egyaránt maximálisan megfelel.

  24. eselytelen az oled… nezzetek meg az iOS szinvilagat! total feher az egesz! az amolednel baromi nagy fogyasztast okozna… elobb sotet szinvilagra kellene atterni, majd utana johet esetleg az amoled…

  25. Pontosítás: Az 5s most is 16 és 32 GB-os verzióban érhető el 🙂

    Egyébként nagyon erősödnek a jack elhagyós pletykák. Ha valaki meg meri lépni, akkor az az Apple. Ugyanakkor most tényleg van egy nagy lehetőség a kezében a “piackutatásra”. Fórumokat olvasva, ugyanúgy rengetegen sírunk a 4″-os telefonért, mint amennyien annak idején sírtak a nagyobbért. Simán bemutathatnának egy iPhone Airt vagy nevezzék akárminek, tavasszal, 4″-al, jack nélkül. Ha sikeres, akkor el lehet hagyni a 7-esben is, venni fogják az emberek. Pénzük meg van hozzá, hogy a tömeggyártási stádiumba két prototípust is eljuttassanak (egyet jackkel, egyet anélkül), nyár végére kiderül, hogy tetszik-e az embereknek vagy sem, látják az eladásokon.
    Magam részéről nem bánnám, csomagolnak hozzá úgyis egy bt-s vagy lightninges fülest, tehát nem zavarna. Mondjuk tényleg vicc, hogy az a 100 éves, 1 centi hosszú csatlakozó még mindig él abban a korban, amikor fullHD videojeleket tudunk (hanggal együtt) kivinni egy hangyafasznyi csatlakozón 🙂

    Telefonba felőlem jöhet az OLED (megfelelően kalibrálva, mint a Watchon, nem úgy mint a Samsungokon), értelmét ugyan nem látom egy alapvetően fehér felületen (mert nem csak a rendszer, a web, facebook, twitter is fehér). Viszont azokkal a beégésekkel nekem a Maceket el ne kezdjék azzal szerelni, mert agybajt kapok, ha fél év után a menubar meg a dock ott marad a helyén.

  26. “megfelelően kalibrálva, mint a Watchon, nem úgy mint a Samsungokon”.

    Khmm…

    1, Apple emelte 40%-kal a szineket az iPhone 5s ben. Ez a tendencia nővekedni fog. Nem véletlen akarnak oled(amoled) kijelzőt.

    2, Samsung telefonokon állíthatod a szin erőséget a beállítások alatt. (4 féle opció)

    3, amúgy meg az amolednek pont ez a lényege, az összes oled tv-t azzal reklámozzák hogy soha nem látott fekete, és fantasztukusan már szinte kiugró hdr szinek. Lehet kalibrálni, de akkor felesleges oled kijelzőt beletenni. Inkább, mint a samsung telefonokon apple engedhetné hogy az ember maga kalibrálhassa be, ha annyira akarja.

  27. @AppleFan: “Apple emelte 40%-kal a szineket az iPhone 5s ben”
    persze, mert korábban nem felelt meg az sRGB szabványnak. azóta megfelel neki. nem tudom, mit akarsz kalibrálni rajta.

    egyébként látva a szinte minden esetben kékes-zöldeskékes árnyalatú fehéreket az egyéb készülékeken, semmit nem számít, hogy akkor állításod szerint állíthatsz a “szín erősségén”. nem hiszem el, hogy nem látják az emberek.

  28. Én abban reménykedek, hogy eddig azért nem adtak ki 4colos telefont is, mert aki azt akart venni az vegye csak meg az 5S-t, (ami jövőre majd jól elavul) vagy kényelmetlenkedjen a nagyobb kijelzővel. Így az 5s-esek alapból váltanának már addigra, mert lassú lesz. Akik meg rákényszerültek a 4.7colra, (de nem szeretik) szintén leváltanák telefonjaik a 4col miatt. Jó üzleti taktika lenne.. Több embert ösztönözne a szükségtelen váltásra.
    Ha viszont nem lesz 4″ akkor gyorsan beszerzek egy 5s-t még iOS 9-cel.

  29. @AppleFan: Az Apple Watch OLED-et használ, tehát, hogy az iPhoneon milyen színek vannak lényegtelen. Ráadásul a színei szépek, jó ránézni. Na ez a Samsung telefonokról nem mondható el, brutálisan túlszaturáltak, gusztustalanok.
    Másik a fekete. Igen, gyönyörű az OLED feketéje, amennyiben fekete a panel, különben sötét szürke, mert valamiért luxus feketére készíteni. Ezt eddig csak a Samsung flagship készülékekben és az Apple Watchban láttam. A többinél semmivel nem jobb a fekete, mint egy IPS kijelző esetén, hiába a 0 nit. És ez igaz az LG, Microsoft tököm tudja kiknek a flagshipjeire is.

  30. @AppleFan: és ez most mégis mire válasz szerinted?

  31. “semmit nem számít, hogy akkor állításod szerint állíthatsz a “szín erősségén”. nem hiszem el, hogy nem látják az emberek.”

    De ha nem látod a szín különbséget akkor mindegy.

  32. @AppleFan: nem értem. mit nem látsz? ha te az általad linkelt képen mutatott négy változat között nem látsz különbséget, akkor nem tudom, milyen kijelzőn nézed, de akkor az szintén nincs jól beállítva.

  33. @Jadeye: Te jó ég! Hát ezt írom én is….hagyjuk inkább.

  34. Az oled nagyon fain lenne,a 3D tuchot kb soha nem hasznaltam,felesleges parasztvakitas szerintem is. Egy meg ellenalobb ház jo lenne…es gondolhatnanaknaz aktiv eletmodot folytatokra is! Gondolok itt olyanra,mint a sony z szeriaknal a vizallosag. Tudom lehet venni ilyan tokot,meg akkor vegyek sonyt es igy tovabb. A telo fogyasztasa az oled miatt? Pont leszarnam,mert minden nao toltenem kell a telot igy is ugy is. De teny hogy egy jo kijelzobeallitas utan amit az apple elvegezhet,elvegre a vilag legdragabb teloja van a kezeben az embernek,nagyon komoly elmenyjavulast eredmenyezne! Es igen is fontos h a fekete az fekete legyen! Es ez sztem nem egy samsung sony lg apple harc,hanem a felismeres es a korral haladas, h igen is lehet masnak is jol bevalt dolga pl oled,vagy barmi mas. En 6c-t biztos nem vennek ha ott talalnam a penzt mellette akkor se, sztem olyan lesz mint az 5c..befuccsol. Sztem meg egy stabilabb meg megbizhatobb operacios rendszeren tenyleg dolgozhatnanak,mert ez egy vicc! Muternak a heten lett veve egy lumia 950…elgondolkoztat,ha az i7 es az ios nem azt hozza amit varok,akkor byby apple barmilyen megbizhato is meg blabla. Sztem ebbe az evbe a windows phone is fog annyit fejlodni!

  35. Hm…a Magentásoknál az 5s és a 6-os is kifutó termék lett….

  36. Azt mondjuk mondja már el nekem valaki, hogy ha a kínai “ciki” márkák tudnak 4,75mm-es telefonba rakni Jack aljzatot, akkor az Apple-nek miért nem megy? Valaki mutassa már meg nekik! Ha valamit kiszednek a telefonból mindig ezzel a bullshit-tel jönnek… Aztán meg minek 4-5mm-es telefon? Hogy kettétörjem? 6-8mm között elvagyok. Hozzáteszem, nem hallgatok zenét, szóval engem ez nem érint, csak dühít ha hazudoznak, a burkolt üzleti érdekek miatt…


Add a Comment