Megjelent iOS-re a GTA: Liberty City Stories

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerintem senkinek se kell bemutatnom a GTA, azaz a Grand Theft Auto sorozatot. Számos része jelent már meg különböző platformokra, melyek közül a legújabb a GTA V.

gta-liberty-city-stories-cover

iOS-re a tavalyi évet kivéve 2011-től minden decemberben megjelent egy korábbi rész átirata, melyek közül most a GTA III előzménye, a Grand Theft Auto: Liberty City Stories jelent meg napokban.

Ez a rész a GTA III előtt három évvel, 1998-ban, a GTA világa szerinti keleti parti Liberty City-ben játszódik, mely nagyjából New York megfelelője. A játék főhőse ebben a részben nem Tommy Vercetti, ahogyan a Vice City-ben és a GTA III-ban már megszokhattuk, hanem Toni Cipriani, a Leone család egykori bizalmasa.

Toninak egy gyilkosság miatt egy időre el kellett hagynia a várost, de most visszatér, hogy régi főnökének segítsen rendet tenni Liberty City utcáin. Természetesen a rend itt nem azt jelenti, hogy a törvény az úr, hanem hogy a több kisebb, nagyobb maffia családokat és gengszterbandákat elűzve a Leone család legyen Liberty City alvilágának az ura.

Főhősünk visszatérte sok korábbi ellenségének nem tetszik, így a már-már szokásos küldetéseken túl a ránk vadászó bérgyilkosokkal is meggyűlik a bajunk, de a játék végére mi leszünk Liberty City leggazdagabb és legbefolyásosabb maffiózói.

A Liberty City Stories eredetileg 10 éve jelent és most kisebb módosításokkal egy az egyben újra végigjátszhatjuk iOS-en (iPhone 6s-en és iPad Pro-n akár 60fps-sel), javítottak a textúrákon, valós idejűek lettek a fények és az árnyékok is. Az irányítás át lett alakítva, hogy érintőképernyőn is élvezhető és könnyen kezelhető legyen, de az eddigi iOS-es GTA-khoz hasonlóan MFi kontrollerrel is játszhatunk, ráadásul 3D Touch támogatással is rendelkezik. A karácsonyi szünetre szerintem remek kikapcsolódást fog nyújtani.

GTA: Liberty City Stories
  • GTA: Liberty City Stories
  • Méret: 1948.23 MB | Verzió: 1.2
  • Ár: 2490 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!