fbpx Skip to content

Többen is belefutottak abba a hibába, hogy a keresés nem dobja fel az egyező névjegyeket a Kontaktok appban vagy a Spotlight keresőben, ami pedig korábban gond nélkül működött.

nevjegy-kereses-hero

A legtöbb esetben a furcsa dolgokat meg lehet oldani a vonatkozó cikkünkben leírtakat követve, azonban ennél a hibánál ezek az általános lehetőségek nem vezettek célra. A megoldás viszont sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt várnánk.

A hibát tapasztaló készüléktulajdonosok azt vehetik észre, hogy a Spotlight kereső, vagy a Kontaktok keresője, vagy egyik sem ad találatot az egyébként a névjegyzékben szereplő kontaktok közül, és ezzel gyakorlatilag értelmét veszti a keresés funkciója:

nevjegy-kereses-01 nevjegy-kereses-02

Ahhoz, ismét feldobja a kereső a találatokat, a következő lépéseket kell követnünk:

  1. Nyissuk meg a Telefon (Phone) appot és válasszuk a Kontaktok (Contacts) fület;
  2. Nyomjunk a bal felső sarokban lévő Csoportok (Groups) szövegre:

    nevjegy-kereses-03
  3. Anélkül, hogy bármit is változtatnánk a következő képernyőn, egyszerűen csak nyomjunk rá a jobb felső sarokban a Kész (Done) szövegre:

    nevjegy-kereses-04
  4. Amint ezzel megvagyunk, tegyük meg pontosan ugyanezt a Kontaktok appban is. Igen, a jelek szerint ezt mindkét helyen külön meg kell tenni.
  5. Tegyük meg ugyanezeket az összes érintett készülékünkön.

Amint a fentieket végigjátszottuk, egy újabb kereséskor már látnunk is kell a találatok között a keresett névjegyet:

nevjegy-kereses-05

Természetesen amennyiben korábban kikapcsoltuk egyes csoportok megjelenítését, azokat adott esetben visszakapcsolhatjuk. Ha pedig később ismét belefutunk abba, hogy a keresés nem működik megfelelően, akkor menjünk újból végig a fenti öt lépésen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Ultra szánalmas és igen felcseszte az agyam amikor én is belefutottam ebbe!
    Külföldi oldalon olvastam utána mi a franc lehet és én is ezt találtam meg, azonban volt egy kis gondom…
    Nem volt “Csoportok” így nem is tudtam mire rányomni…

    Mi a megoldás?
    Fogod és nyomsz a Beállításokban egy resetet a beállításokra…
    Persze ez mindent visszaállít nullára és kell kis idő mire minden a régi lesz, de enélkül a funció nélkül meg használhatatlan a telefon…
    Hogy egy jó hírt is mondjak, nekem így az iOS 9 érezhetően gyorsabb is lett iPhone 6 Pluson.

    Mindez tippem szerint azért is van, mert a sok sok upgrade miatt marad szemét a rendszerben, ami ilyenkor szépen kitörlődik. Sztem a fenti bug innen eredhet, tehát azoknak akik friss rendszert használnak nem hiszem hogy előjön…

  2. Katasztrófális ez a hiba nálam csak a névjegyzéknél csinálja de ott mindig ahogy bezárom már is visszatér a hiba remélem a héten meg jön a 9.2

  3. @Andoro: Nem próbáltam ki, de lehet hogy ha Macen vagy máshol csinál az ember fia csoportokat akkor megjelenik a “Csoportok” és akkor már lesz mire bökni.

  4. Nekem is ez a bajom nincsenek csoportok csak egy vissza nyíl, vagy frissítés inkább..

  5. Hogyan lehet Csoportot csinálni ? Mert nekem nincs ilyenem.

  6. Nekem sincs

  7. Az iCloudban lehet Csoportot csinálni. Úgy már müködik.

  8. iCloud – Kontaktok – + – Csoport

  9. @makimano: Köszönöm sikerült!

  10. @Ogiboy23: Szívesen 🙂

  11. Most már csak azt nem értem, hogy mire jó a “Csoport” , ha a telefonon nem tudom megnézni kik vannak egy “Csoportban” . Ezt csak ki-be kapcsolni lehet. A másik: akit hozzárendeltem egy “Csoporthoz”, a kontaktjának részleteiben nem is látszik, hogy mely “Csoportban” van. És akkor ez mire is jó?
    Jadeye! Help me, please!

  12. Na jó, tudok küldeni üzenetet egy “Csoportnak” .

  13. Ha mondjuk én egy nagyon fontos ember vagyok és van egy csomó csoportom, nekem logikusabb lenne egy csoport listából kiválasztani, hogy kiknek akarom elküldeni az üzenetet, mint fejben tartani annak a rengeteg csoportnak a nevét. És mi van, ha egy vagy több csoportnak hirtelen nem jut eszembe a neve? Na akkor van a gáz. De mivel nem vagyok ennyire fontos ember, ezért nem használok csoportokat. Így nincs mit megjegyezni se. De legalább most már tudom, hogy hogyan kell csoportot csinálni. Köszi, álmodjatok szépeket.

  14. Az ios 8.4.1 tökéletes Iphone 5s-en ezt újra beláttam 😀

  15. Nalam mukodik, viszont soha az eletben nem hasznaltam ezt semmire. Mondjuk eleve a keresest sem, az egesz funkcio csak utban van.

  16. Nekem is folosleges a kereses. Sohase hasznaltam, pedig 3gs ota szifonozom. Az, hogy meg nost 2 helyrol is elerheto.. Hat szamomra idegesito es sztem csunya is

  17. @Allspockz: ha 3GS óta használsz iPhone-t, akkor eszedbe juthat, hogy az iOS 7 előtt is külön képernyőn ott volt már a Spotlight, csak az iOS 7-ben áttették az ikonok fentről lefelé húzására, most meg visszakerült az eredeti helyére is.

  18. De epp ezaz.. Hogy ha "visszakerult" (ami nekem tok lenyegtelen mert mondom, sohase hasznaltam) miert kellett a az "ujat" is meghagyni. Mondjuk, szvsz a fentrol lejovos meg mindig praktikusabb es gyorsabb. Osszesegebe: ket helyre felesleges es a regi nem is praktikus. Legalabb ki lehetne kapcsolni az egyiket

  19. @Allspockz: ha meg kivették volna a lehúzós módszert, akkor meg az lenne a baj, hogy miért kellett kivenni.

  20. Lehetseges, hogy igazad van. Nem vitatom, csak nekem ez olyan benyomast kelt, hogy ott hagytak veletlen, nem kapcsoltak ki vagy ilyesmi. Ettol fuggetlenul nalam 6s-en a iOS 9 tokeletes es nincs vele bajom. Foleg, hogy 5s-en se volt gondunk baratnommel. (neki meg mindig az van) En se akartam valtani tavaszig, de egyszeruen nem birtam ki egy honap utan 😉

  21. 9.0.2-vel ezek utan is ugyanugy fenall a problema! 🙁

  22. Kösz a leírást, bár annyira megszoktam a Spotlight keresést hogy maradok annál. Arra nincs megoldasotok hogy ha jön egy e-mail értesítés a zarasi képernyőre amit ott helyben küldök is a kukába (mármint az emilt) egy balra suhintassal. Ilyenkor kéri a feloldását a telonak. Ha kódot utom be akkor tudja kukába dobni a levelet, ha touch idt használom akkor eltűnik ugyan az értesítés, de amikor belépek a levelezőbe feldob egy üzenetet hogy a levelet nem lehetett a kukába mozgatni.

  23. Sziasztok!tudom nem ide illik a kérdés de sajnos nagyon régóta semmilyen cikk nem jelent már meg jailbreakhoz.a kérdésem az lenne hogy van e valami info a 9.1 jailbreakrol?csak mert láttam valamit angol nyelvű oldalakon de nem eggyértelmű.köszönöm

  24. Sajnos nekem nem megy ezzel a megoldással sem a keresés!!! Nekem fontos minden nap hasznàlnám…
    Vonalban vagyok vkit be kell kapcsolnom konferenciaba, másodpercek vannak hogy rátaláljak a névjegyzékemben lévő második telefonszámra, és ne tegye le a telefont a hívástartásban lévő várakozó! Most külön a névjegyzékbe megyek és ott keresek …

  25. Használd a jobb oldali betusort, valamennyit gyorsít, bár nekem csak a “t”-így megy le, tovább nem.

    Kérdés: lezárt képernyőn néha megjelenik a bal alsó sarokban a fényképezőhöz hasonlóan egy gyors ikon a levelezőhöz, de még nem jöttem rá hogy miért. Tudtok tippet adni hogy lehet azt máskor is elő csalni?

  26. Aha, köszi. Szóval nem tudom befolyásolni, amikor az iOS úgy gondolja akkor feldobja az ikont mint javasolt alkalmazást.

  27. Van egy kis bug a szifon alkalmazásban. Az előbb a gyakori kérdések között boktem erre a cikkre és megváltozott az oldal, mintha egy belső böngészőben jelent volna meg. Ott tudtam válaszolni is egy kommentre nem csak hozzászólni. És a nevem is Sanya lett M.Sanyarol. És nem tudtam a bal oldali gyors menüt elő hívni. Most meg visszatért.


Add a Comment