Apple TV programozás

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Október végén megérkeztek az Apple új generációs Apple TV-i, amire most már fejleszteni is lehet, és az iPhone-hoz hasonlóan az App Store-ból tölthetünk le az alkalmazásokat.

Csatlakozz november 26-án a Sanoma MDC ingyenes workshopjához egy tvOS-re szánt alkalmazás elkészítésében!

swift_kurzus_landscape_1600x900

Ez az alkalmazás nem is akármi lesz, hanem a Szifon.com híreit fogja beolvasni, feldolgozni és megjeleníteni a TV-n. A fejlesztés Swift programozási nyelven történik, OS X operációs rendszer alatt. Aki nem rendelkezik ilyen géppel, annak virtuális gépet tudunk biztosítani, ha előre jelzi szándékát. A gyakorlat kezdők számára készült, ezért sok szeretettel várjuk azokat, akiknek újdonság az Xcode vagy a Swift nyelv. Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

swift_kurzus_landscape_A3

Azokat is szívesen várjuk, akik már programoznak Swiftben, hiszen a tvOS-szel egy teljesen új felhasználói felületet kell elsajátítanunk és hozzáigazítani az alkalmazásainkat, valamint sok újdonságot tartalmaz a Swift 2.0 és a Swift 2.1 is. Ezen új kulcsszavak megértése és a gyakorlati alkalmazása sokat segíthet a kódunk átláthatóságának fentartásában.

A tanfolyamon szó lesz a guard, throws, do-try-catch, struct alapértelmezett inicializáló metódusáról és a flatmap metódusról. Ezen kívül értelemszerűen a UI terítékre kerül, így a nézetünkre helyezett gombok közötti navigációval is megismerkedünk. Mivel a tvOS-re szánt appok esetén nincs lehetőség kurzor használatára vagy az elemek megérintésére, ezért a kijelölt elemnek adnunk kell egy fókuszt és ennek a mozgatásáról nekünk kell gondoskodnunk.

Ha érdekel a fejlesztés, regisztrálj, és gyere el te is november 26-án!

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @Allspockz: az app frissítése teljesen más dolog. az Apple TV-s appot a Sanoma MDC-s kollégák nulláról fogják megcsinálni, gyakorlatilag demó célra, az iPhone-os app ezzel szemben eleve másik fejlesztő cégnél van. természetesen dolgozunk azon, hogy mihamarabb megjelenjen egy frissített verziója, de sajnos ez több okból sem egyszerű. köszönjük a türelmedet!

  2. Sziasztok!

    Engem a grafikai része érdekelne. Fejlesztéshez nem igazán konyítok, de a grafikai tervezés érdekelne Apple TV-re. Van így értelme jelentkezni?

  3. @TeXe: ez az esemény kifejezetten a Swiftről, és így a fejlesztésről fog szólni. értelme mindig van, hátha épp emiatt kapsz kedvet a fejlesztéshez is. 🙂 de ezen az eseményen a grafikáról elég kevés szó fog esni várhatóan.

  4. Sziasztok!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy az utolsó 2 frissítéls óta valamiért nem működik az airplay funkció a iPhone 5s, iPad air 2, apple tv-m között. amióta belekerült a Carplay is a készülékekbe. valami tipp, hogy a kijelzőt miért nem tudom tükrözni a tv-re és a videó kirakása esetében is, miért csak a hangot továbbítja a tv-re? köszönöm a segítségeteket!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!