fbpx Skip to content

Az iPad Pro mellett lassan az Apple Pencileket is megkapják a vásárlók. Többen már videót is készítettek róla, illetve az iFixit is szétszedte. Ezeket szedtünk most nektek egy csokorba.

Screen Shot 2015-11-20 at 11.04.11

Az Apple Pencil az iPad Pro-hoz lett készítve, segítségével brutális pontossággal és könnyedséggel tudunk rajzolni, írni a táblagépre. Ezt az eszközt az Apple a többi termékéhez hasonlóan évekig tervezte, tesztelte, mire végül a felhasználókhoz, hozzánk is eljutott. Nézzük meg, hogy mi van a belsejében, illetve lássuk a külföldi kollégák első videóit is róla.

rTRrYJg4uknvQKUx.huge

Nos, az Apple Pencilt nem fogjuk szervizelni. Az iFixit egyetlen csavart sem talált a készülékben az egész egy öntött műanyag külsőben van, belül pedig ragasztva vannak a hardverelemek.

4qFI2FOIPtUKyCWY.medium

A fenti képen látható, hogy az eszközben egy nagyon pici akkumulátor, Lightning-csatlakozó, Bluetooth antenna és persze az alaplap helyezkedik el. Az alaplap úgy lett elkészítve, hogy félbe lehessen hajlítani, rajta pedig a következő chipek találhatóak:

  • ST Microelectronics STML151UCY6 Ultra-low-power 32-bit RISC ARM-based Cortex-M3 MCU
  • ST Microelectronics AS5C Y533 (also found in the 2015 Apple TV)
  • L05286 QS4 VG Z SGP 528
  • EWX 01129
  • Cambridge Silicon Radio (Qualcomm) CSR1012A05 Bluetooth Smart IC

Az iFixit szerint ez az általuk valaha látott legkisebb alaplap és alig 1 grammot nyom.

AYpO3JDGZSsZsURA.medium

Az Apple Pencil gyakorlatilag nem javítható, azonban a “toll” hegye és sapkája esetleg cserélhető, ha éppen történne vele valami.

Végül pedig néhány videó a külföldi kollégáktól:

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. azert nem gyenge hogy 30 ropi az a ceruza es az akksija cserelhetetlen… kivancsi vagyok ha tonkremegy 2-3 ev utan mi lesz? vagy errol ennyit veheti az ember az ujat???


Add a Comment