fbpx Skip to content

Csaknem 1.5 millió alkalmazás található az App Store-ban, így keresés esetén nem egyszerű megtalálni benne valamit. Sokan bírálták az Apple-t, mert az áruház keresési algoritmusa kifejezetten gyenge volt. Úgy látszik, pár napja változtattak ezen.

appstoresearch

Korábban a keresőbe beírt szavak alapján a legnépszerűbb fizetős, ingyenes és a legsikeresebb alkalmazások között keresett, így érdekes eredményeket adott a keresés. Például a Twitter szóra elsőre ugyan a hivatalos Twitter-alkalmazást hozta ki, de második helyen az Instagram, míg harmadikon egy háttérképes app jött be. A népszerű Tweetbot a 31., míg a Twitterific a 154. helyen volt. Az első 50-ben mindössze 10 twitteres app volt. Ez azért eléggé problémás.

twitter-results

Ez változott pár napja, az Apple módosította a keresési algoritmust. Keresésnél már nem elsősorban az alkalmazásnévben és a megadott kulcsszóra keres, hanem a hasonló, konkurens alkalmazásokat is figyelembe veszi. A twitteres keresésnél már negyedik a Tweetbot, és ötödik a Twitterific. Hurrá!

Képernyőfotó 2015-11-15 - 21.13.02

Ez a fejlesztők számára azt jelenti, hogy az érdeklődők könnyebben megtalálhatják az alkalmazásukat, viszont hasonló appok is megjelennek, ami a felhasználónak jó, a fejlesztőnek már nem annyira. A (nemzetközi) helyzet fokozódik, a fejlesztőknek ébereknek kell maradniuk és folyamatosan fejleszteniük kell alkalmazásaikat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment