fbpx Skip to content

Nemrég adott interjút Jony Ive a Telegraph-nak, melyben elárulta, hogy az Apple design csapata eddig mindig is papírt és jegyzetfüzetet használt az eszközök tervezésének kezdeti fázisában az elmúlt 20 évben.

apple-pencil

Az iPad Pro bemutatásával viszont teljesen áttért a csapat az új iPad készülékek és Apple Pencil használatára.

“A design csapatból sokan már több mint 20 éve dolgozunk együtt. Mindig is jegyzetfüzetekbe rajzoltunk és most először – néhány korábbi kezdetleges próbálkozás után – látom, hogy a többiek is elkezdték használni az iPad Pro és Apple Pencil kombinációját. Személyes tapasztalatom, hogy az új eszköz használatával számtalan jelentős lehetőség és intuitív alkotói környezet nyílt számunkra, amely egész egyszerűen az analóg világban nem lenne lehetséges.” – nyilatkozta Jony Ive, miközben elkezdett rajzolgatni az új iPad Pro készülékén, hogy megmutassa az újságíróknak, ő hogyan használja munka közben az új iPadet.

rLEhwafI

“Amit igazán szeretek, hogy gondolkodás közben ugyanúgy tarthatom a Pencilt, mint egy igazi ceruzát és bármikor elkezdhetek vele rajzolni. Mire már észbe kapsz, hogy valójában csak egy digitális felületen dolgozol, már szinte készen vagy az alkotásoddal. Szinte fel sem tűnik, hogy nem egy igazi füzetbe alkotsz.”

Az interjú hátralevő részében Ive még elárulta, hogy elképesztő mennyiségű munkát pakoltak bele az Apple Pencil kifejlesztésébe, mert egy olyan eszközt akartak készíteni, amely teljesen olyan érzést kelt, mint egy hagyományos írószer.

apple-pencil

“Arra törekedtünk, hogy ha az eddigiek során napi szinten használtál ecsetet, ceruzát és tollat, akkor is egy nagyon természetesen élmény legyen a Pencilre áttérni. Ahhoz, hogy megteremtsük ezt, az első ránézésre triviális felhasználói élményt, számtalan technológiai akadályt kellett leküzdenünk. Az összes többi stylus egy meglehetősen gyenge próbálkozás az analóg világ élményének imitálására.”

Az Apple Pencil egyelőre még nem kapható egyetlen Apple Store üzletben sem, csak néhány hét múlva válik majd megvásárolhatóvá az új billentyűzetes Smart Coverrel.

Végezetül pedig a VOX termék designere adott nemrégiben egy interjút a Verge-nek, hogy milyen is munka közben használni az iPad Pro-t:

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Legalább ezzel is javítják a statisztikát, hogy ennyi meg ennyi fogyott belőle…. Az meg érdekes lenne ha surface pro-t használnának…

  2. @Balazs Pali: igen, elvégre annyi designer dolgozik az Apple-nél, hogy annak tényleg befolyása lenne az eladási számokra (hiába nem számítják bele őket egyébként sem, mert nem minősül eladásnak).

  3. Jó hogy azt használnak… Mernének mást használni… Bucsúzhatnának a munkájuktól… 🙂 🙂

  4. Azért nem semmi látni, ahogy a fémfityegős karlánc csapkodja a kijelzőt… 🙂

  5. Ezek a rajzolások és satírozások, színezések erősen hajaznak egy óvodai középső csoportos szinthez.

  6. @Balazs Pali: Körülbelül.. Értelme nem sok van amit bemutat.. Kicsit olyan gagyi hatása van a nagy ó szájú embernek.. Jobban eltudnám képzelni a reklámot egy igazi profi rajzolóval, aki rajztábla helyett használja… (Habár rajztáblának meg túl drága.. 🙂 🙂 És azt magyarázza, h milyen szuperul lehet használni a Pencil-t! Majd rajzol valamit, utána igazi ceruzával is lerajzolja ugyanazt, amit úgy vél, h nem olyan lett amit szeretne, majd rámutat az iPadra, h itt 1 picit radirozok, szinezek, torzítom, kijelölöm és odébb viszem… volá.. Kész… Kb. ilyen körülmények között kéne Demozni a cuccot, nem egy ilyen kampóorrú szépnak nem mondható nővel…

  7. ez kurva gagyi.
    amúgy rohadt kényelmes lehet ipad pro = 700 gramm, A4-es lap = 5 gramm

  8. ja a videó gagyi az ipad az fasza csak nehéz (nagyon)


Add a Comment