fbpx Skip to content

Szerdától rendelhető az iPad Pro hazánkban is, mi is írtunk már róla itt és itt. Ahogy egyre több készülék kerül a felhasználók kezébe, úgy mi is egyre több információval, érdekességgel találkozunk.

14941-10853-151113-iPad_Pro-Apps-l

Többen írtak arról is, hogy milyen 1-2 nap után a készülék, mennyire használható és persze apró részletek is kiderültek a hardverrel kapcsolatban. És ugyan hazánkban még nem kapható az Apple Pencil, külföldön azért néhányan már kipróbálták és írtak is róla.

Hardver

Azt már tudjuk, hogy brutális sebességre képes az iPad Pro. Pár napja az is kiderült, hogy bizony javítottak az adatátviteli sebességen is, pontosabban a Lightning-csatlakozó legalább olyan gyors, mint az USB 3. Eddig az iOS eszközök megközelítőleg az USB 2 sebességével tudtak kommunikálni, tehát olyan 25-35MB/s-sel másolhatunk rájuk filmeket, zenéket, bármilyen adatot.

14937-10848-151112-iPad_Pro-Logic-l

(Narancssárgával van jelölve az új chip – Fresco Logic’s FL1100)

Az iPad Pro rendelkezik egy új chippel, ami ezt a sebességet sok kis fájl esetén 60, míg nagy fájloknál akár 625MB/s-re is képes megemelni, így a kompatibilis kiegészítők még gyorsabban kommunikálhatnak a legnagyobb iPaddel. Erre egyébként az iFixit figyelt fel, miközben szétszedte a készüléket. Az új processzor egység mellett kiderült, hogy miért nem képes nagyobb akkumulátor teljesítményre az iPad Pro:

oX5W1ge4qEqTQLYF.huge

Nos, a hangszórók miatt. Az iPad Pro-ba 4db hangszóró került, minden oldalra 1-1db, ami azt jelenti, hogy az akkumulátoroknak kevesebb hely van. ha összeadnánk ezt a 4 helyet, akkor közel 50%-kal tovább bírná az iPad Pro. Így az akkumulátorhasználati ideje megegyezik a mostani iPad Air 2 széria akkumulátor idejével.

Pencil

Ahogy már fent említettem, sajnos az Apple Pencil még nem érhető el hazánkban, viszont vannak már olyan külföldi kollégák, akiknek sikerült kipróbálniuk. Az alábbi videóból jól látszik, hogy az iPad Pro és az Apple Pencil szinte tökéletesen együttműködnek, csak 120fps alatt látható a “lagg”, amit nem neveznék annak, mivel szabad szemmel nem látható:

Az iPad Pro-hoz megvásárolható egy szilikon tok és természetesen a Smart Cover is. Ezekről is készült egy videó:

Végül pedig, ha valakinek már van iPad Pro-ja, érdemes körbenézni az App Store-ban, mert az Apple dedikált listákat készített azokról az alkalmazásokról, amik már támogatják az iPad Pro-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. xarráveri az ipad air2-őmet…


Add a Comment