iPad Pro sebesség teszt

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az arstechnica is tesztelte az iPad Pro-t, ők a sebességére is kíváncsiak voltak, így most már grafikonokon is láthatjuk, hogy az iPad Pro hogyan teljesít.

ipadpro-2-1500x874

A legnagyobb iPad megkapta a legfrissebb A9X processzort, nem véletlen, egy ekkora kijelző meghajtásához nem árt a teljesítmény. Persze nem csak a kijelző miatt kell a gyors processzor és több memória, hanem az alkalmazások és maga a rendszer miatt. A kérdés az, hogy gyorsabb lett-e a készülék az előzőkhöz képest, vagy sem?

Az iPad Pro a szokásos Geekbench teszteken egy magon 3,222 pontot ért el, több magon pedig 5,498-at, a processzora egyébként 2,25GHz-en fut. A régebbi iPadeket és iPhone-okat természetesen túlszárnyalja sebességben, erre számítottunk is.

iPad-Pro-charts.001-980x735

iPad-Pro-charts.002-980x735

Azonban sokan hasonlítják össze az Apple hordozható laptopjaival, és bizony azokkal is felveszi a versenyt az A9X, és itt szerintem nem túlzok, amikor azt mondom, hogy félelmetes teljesítményre képes ez az eszköz:

iPad-Pro-charts.003-980x735

iPad-Pro-charts.004-980x735

Ahogy látszik, közel megegyező szinten van egy Intel processzoros, 2015-ös, 12 colos MacBook, vagy éppen egy 2015-ös MacBook Air típusokkal. E mellé még érdemes megemlíteni, hogy mennyire jól lehet alkalmazást írni az iPadre, mennyire specifikusan lehet erre a hardverre optimalizálni, így egy-egy jól összerakott app sokkal jobban, gyorsabban futhat az iPad Pro-n, mint akár egy erősebb laptopon. Persze ez nem minden, az iPad Pro brutális grafikus processzora, ami ugye ezt a hatalmas kijelzőt is meghajtja, még többre képes:

iPad-Pro-charts.009-980x735

iPad-Pro-charts.008-980x735

Az A9X GPU-ja erősebb, mint 2015-ös Retina MacBook Pro beépített grafikus processzora, és ahogy a fenti táblázatból látszik, ha csak számításra használjuk, lényegesen gyorsabb, mint a laptopé. Tehát nem csak hogy kényelmesen dolgozhatunk a megbízható és gyors alkalmazásokon, de ha exportálni akarunk egy videót, vagy 3D-s objektumot, akkor bizony az iPad Pro gyorsabban fog végezni, mint a 2015-ös, 729.000Ft-ba kerülő gép.

Természetesen az OS X rendszert nehéz kiváltani, így eléggé specifikus közösségnek készült ez a táblagép, de jól látni, hogy az Apple nem spórolt, a sebességre nem lehet panasz.

Az egyetlen meglepetés számomra az akkumulátor idő, ami sajnos nem lett a legjobb. Az iPad Pro akkumulátor ideje jó ugyan, de ahhoz képest, hogy mekkora készülék, lehetne jobb is. Az alábbi táblázatból kiderül, hogy még az iPad Air 2 is tovább bírja, az iPhone 6s Plus-ról pedig ne is beszéljünk.

iPad-Pro-charts.010-980x735

Összességében az iPad Pro-ban egy nagyon erős hardver van, és ezzel az Apple bemutatta, hogy mire is képes az A9X processzor.

Nektek mi a véleményetek az iPad Pro-ról?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Az iPad air2 -nek is gyatra az üzem ideje …. , szerintem ez már tényleg kezd szánalmas lenni amit csinálnak, és igen a 6s tényleg jobb egy kicsit a többi készuléknél.

 2. @taky1974: Ha a számokat nézzük, akkor igen, de kinek mi kell, az itt a döntő… Nekem spec nem kell se Surface se ipad pro.. Tehát lesz@rom.. Munkára nekem csakis asztali gép jöhet szóba.. Ha valaki a pro-ra gerjed, megveszi! Szerintem itt mind a 2 cuccnak megvan a tábora és ez dönti el…

 3. @Put2:
  Ez odáig rendben. Csak ez a pro úgy van kezelve, mint a megváltó. Én meg úgy látom, hogy semmiben sem ad többet a Microsoft Surface Pro 4-nél.
  Bár nekem MacBook Pro-m van és eszemben sincs váltani win-re, de ha most kellene vennem és mindegy lenne a rendszer, akkor biztosan a microsoft cuccot választanám.

 4. Imádom az iPhone-omat, nem cserélném le semmi pénzért. ha a most beújított i6-om is kibír 3 évet, mint az előző 4S-em, akkor elmondhatom, hogy 10 éve vagyok iPhone felhasználó, de ezt túlzásnak érzem. Értem én, hogy valaki megengedheti magának, még csak az irígység sem szól belőlem, de én vettem egy i5-ös laptop-ot erős vidi kártyával 160-ért és szinte mindenre elég. Nem vagyok nagy game-er 1-2 autós játékkal játszom, azok bőven szép textúrában elfutnak rajta, -nyílván nem a legjobb felbontásban-, de nincs vele gond. Értem én, hogy kényelmes, meg könnyű, de egy tablet a büdös életben nem fog kiváltani egy pc-t vagy laptop-ot. Ha fele ennyiért adnák, akkor lehet elgondolkoznék rajta, de nekem egy erős telefon és laptop bőven elég. Egyszerűen ennyi pénzért feleslegesnek érzem.

 5. @jag: tuti iPad Air 2-őt használsz?? … Én a megjelenés óta nyúzom, napi szinten … Tervezés, fotó albumok, zenehallgatás, videóvágás és netezés … Levelezés …. És nagyon meg vagyok elégedve az üzemidővel … Tény, hogy a Minim tovább bírta, de fele ennyi dologra sem tudtam használni …

 6. @taky1974: egy kicsit tényleg benézted 🙂 igazából egy tesztnél jobb (de ott sokkal) Surface 🙂 … De az logikus is hisz az egy Core i5-ös Intel proci … Az viszont sokkal jobban érdekel, hogy a többi teszten miért marad el, vagy csak fej fej mellett tud teljesíteni

 7. @hang: Mert az Applenél jobb architektúrával dolgoznak. És valószínűleg a mérnökeik, vagy a tervezési ütemük is jobb. Míg az intelnél évek óta nem szól másról a történet, csak, hogy a gyártástechnológiát fejlesszék és ezzel valamelyest csökkentve a proci energiaigényét, az Apple 5-6W-on növeli a teljesítményt. Megjegyzem, ők az egyetlen ARM-et használó gyártó, akik úgy érik ezt el hogy a processzort akár asztali körülmények közt is hadba lehet már küldeni. A Snapdragon vagy az Exynos csak akkor ér a közelébe, amikor a 4-8 magot csúcsra járatják, ők sem nagyon foglalkoznak a processzor jobbá tételén, egyszerűbb a magok számát növelni, de azon kívűl, hogyy chartokon jól mutat, semmi értelme.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!