fbpx Skip to content

Az arstechnica is tesztelte az iPad Pro-t, ők a sebességére is kíváncsiak voltak, így most már grafikonokon is láthatjuk, hogy az iPad Pro hogyan teljesít.

ipadpro-2-1500x874

A legnagyobb iPad megkapta a legfrissebb A9X processzort, nem véletlen, egy ekkora kijelző meghajtásához nem árt a teljesítmény. Persze nem csak a kijelző miatt kell a gyors processzor és több memória, hanem az alkalmazások és maga a rendszer miatt. A kérdés az, hogy gyorsabb lett-e a készülék az előzőkhöz képest, vagy sem?

Az iPad Pro a szokásos Geekbench teszteken egy magon 3,222 pontot ért el, több magon pedig 5,498-at, a processzora egyébként 2,25GHz-en fut. A régebbi iPadeket és iPhone-okat természetesen túlszárnyalja sebességben, erre számítottunk is.

iPad-Pro-charts.001-980x735

iPad-Pro-charts.002-980x735

Azonban sokan hasonlítják össze az Apple hordozható laptopjaival, és bizony azokkal is felveszi a versenyt az A9X, és itt szerintem nem túlzok, amikor azt mondom, hogy félelmetes teljesítményre képes ez az eszköz:

iPad-Pro-charts.003-980x735

iPad-Pro-charts.004-980x735

Ahogy látszik, közel megegyező szinten van egy Intel processzoros, 2015-ös, 12 colos MacBook, vagy éppen egy 2015-ös MacBook Air típusokkal. E mellé még érdemes megemlíteni, hogy mennyire jól lehet alkalmazást írni az iPadre, mennyire specifikusan lehet erre a hardverre optimalizálni, így egy-egy jól összerakott app sokkal jobban, gyorsabban futhat az iPad Pro-n, mint akár egy erősebb laptopon. Persze ez nem minden, az iPad Pro brutális grafikus processzora, ami ugye ezt a hatalmas kijelzőt is meghajtja, még többre képes:

iPad-Pro-charts.009-980x735

iPad-Pro-charts.008-980x735

Az A9X GPU-ja erősebb, mint 2015-ös Retina MacBook Pro beépített grafikus processzora, és ahogy a fenti táblázatból látszik, ha csak számításra használjuk, lényegesen gyorsabb, mint a laptopé. Tehát nem csak hogy kényelmesen dolgozhatunk a megbízható és gyors alkalmazásokon, de ha exportálni akarunk egy videót, vagy 3D-s objektumot, akkor bizony az iPad Pro gyorsabban fog végezni, mint a 2015-ös, 729.000Ft-ba kerülő gép.

Természetesen az OS X rendszert nehéz kiváltani, így eléggé specifikus közösségnek készült ez a táblagép, de jól látni, hogy az Apple nem spórolt, a sebességre nem lehet panasz.

Az egyetlen meglepetés számomra az akkumulátor idő, ami sajnos nem lett a legjobb. Az iPad Pro akkumulátor ideje jó ugyan, de ahhoz képest, hogy mekkora készülék, lehetne jobb is. Az alábbi táblázatból kiderül, hogy még az iPad Air 2 is tovább bírja, az iPhone 6s Plus-ról pedig ne is beszéljünk.

iPad-Pro-charts.010-980x735

Összességében az iPad Pro-ban egy nagyon erős hardver van, és ezzel az Apple bemutatta, hogy mire is képes az A9X processzor.

Nektek mi a véleményetek az iPad Pro-ról?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Lehet hogy én valamit benézek, de a Surface Pro 4 gyakorlatilag mindenben jobb. És azon asztali oprendszer van. Vagy nem?

  2. Az iPad air2 -nek is gyatra az üzem ideje …. , szerintem ez már tényleg kezd szánalmas lenni amit csinálnak, és igen a 6s tényleg jobb egy kicsit a többi készuléknél.

  3. @taky1974: Ha a számokat nézzük, akkor igen, de kinek mi kell, az itt a döntő… Nekem spec nem kell se Surface se ipad pro.. Tehát lesz@rom.. Munkára nekem csakis asztali gép jöhet szóba.. Ha valaki a pro-ra gerjed, megveszi! Szerintem itt mind a 2 cuccnak megvan a tábora és ez dönti el…

  4. @Put2:
    Ez odáig rendben. Csak ez a pro úgy van kezelve, mint a megváltó. Én meg úgy látom, hogy semmiben sem ad többet a Microsoft Surface Pro 4-nél.
    Bár nekem MacBook Pro-m van és eszemben sincs váltani win-re, de ha most kellene vennem és mindegy lenne a rendszer, akkor biztosan a microsoft cuccot választanám.

  5. Én tuti nem vennék asztali gépet munkára. Tiszta kötött az egész és még áramból is többet fogyaszt.

  6. @Joke21: lehet, de az asztali teljesitmenye 3x nagyobb a laptopenal.

  7. Imádom az iPhone-omat, nem cserélném le semmi pénzért. ha a most beújított i6-om is kibír 3 évet, mint az előző 4S-em, akkor elmondhatom, hogy 10 éve vagyok iPhone felhasználó, de ezt túlzásnak érzem. Értem én, hogy valaki megengedheti magának, még csak az irígység sem szól belőlem, de én vettem egy i5-ös laptop-ot erős vidi kártyával 160-ért és szinte mindenre elég. Nem vagyok nagy game-er 1-2 autós játékkal játszom, azok bőven szép textúrában elfutnak rajta, -nyílván nem a legjobb felbontásban-, de nincs vele gond. Értem én, hogy kényelmes, meg könnyű, de egy tablet a büdös életben nem fog kiváltani egy pc-t vagy laptop-ot. Ha fele ennyiért adnák, akkor lehet elgondolkoznék rajta, de nekem egy erős telefon és laptop bőven elég. Egyszerűen ennyi pénzért feleslegesnek érzem.

  8. Bátran kijelenthetjük hogy ezen termék egy úri huncutság……

  9. takacs1974: ha… Te sem veszed at MS-Winre. hat mas sem, ezert lehet ipad pro :). mar aki kifizeti :).

  10. Kcsris:
    Nem erről írtam, de mindegy. 😉

  11. @jag: tuti iPad Air 2-őt használsz?? … Én a megjelenés óta nyúzom, napi szinten … Tervezés, fotó albumok, zenehallgatás, videóvágás és netezés … Levelezés …. És nagyon meg vagyok elégedve az üzemidővel … Tény, hogy a Minim tovább bírta, de fele ennyi dologra sem tudtam használni …

  12. @taky1974: egy kicsit tényleg benézted 🙂 igazából egy tesztnél jobb (de ott sokkal) Surface 🙂 … De az logikus is hisz az egy Core i5-ös Intel proci … Az viszont sokkal jobban érdekel, hogy a többi teszten miért marad el, vagy csak fej fej mellett tud teljesíteni

  13. @hang: Mert az Applenél jobb architektúrával dolgoznak. És valószínűleg a mérnökeik, vagy a tervezési ütemük is jobb. Míg az intelnél évek óta nem szól másról a történet, csak, hogy a gyártástechnológiát fejlesszék és ezzel valamelyest csökkentve a proci energiaigényét, az Apple 5-6W-on növeli a teljesítményt. Megjegyzem, ők az egyetlen ARM-et használó gyártó, akik úgy érik ezt el hogy a processzort akár asztali körülmények közt is hadba lehet már küldeni. A Snapdragon vagy az Exynos csak akkor ér a közelébe, amikor a 4-8 magot csúcsra járatják, ők sem nagyon foglalkoznak a processzor jobbá tételén, egyszerűbb a magok számát növelni, de azon kívűl, hogyy chartokon jól mutat, semmi értelme.


Add a Comment