Az Apple visszadobta a Gravity digitálismérleg-alkalmazást

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 3D Touch megjelenésével – mint minden új iPhone-szenzor és beviteli lehetőség esetén – a kreatív fejlesztők rengeteg, az Apple által nem éppen betervezett, új felhasználási módot találtak.

Gravity-for-iPhone-teaser-001

Egy ilyen lehetőség a nyomáserősség-szenzor digitális mérlegként történő felhasználása. A csak jailbreakelt készülékekre elérhető, nyílt forráskódú “Plum-o-meter” után most egy másik alkalmazás is megjelent: a Gravity. Pontosabban csak megjelent volna, ha az Apple beengedte volna az App Store-ba.

Az Apple azzal az indoklással utasította el a Gravity-t – több hasonló alkalmazással együtt –, hogy “félrevezető a leírása”. Az app fejlesztője, Ryan McLeod, a Mediumon megjelent cikkében azt írta: az Apple magát a mérlegalkalmazások kategóriáját tartja problémásnak, és az ilyen appokat nem ítéli a 3D Touch-csal rendelkező készülékekre megfelelőnek.

Ellentmondásos viszont az a tény, hogy az App Store mindeközben számos valótlan “mérlegalkalmazásnak” ad otthont. Ezek az appok természetesen nem mérnek súlyt, legtöbbjük “prank app”, azaz mások megviccelésére készült, és leírásukban is szerepel, hogy kizárólag szórakozatásra szolgálnak.

McLeod elmondta: “Megértjük, hogy a Gravity furcsa módon használja a 3D Touch szenzort és annak API-ját, de rengeteg olyan app van az App Store-ban, amely újszerűen használja az iPhone hardverét.”

Vizuális típusoknak álljon itt egy demonstrációs videó a Gravity működéséről:

Ti mit gondoltok, jó döntés-e az Apple részéről, hogy nem engedi be a mérlegalkalmazásokat az App Store-ba?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ha abból indulok ki, hogy Ámerikában volt, aki macsekot szárított a mikróban, (mert nem volt ráírva, hogy nem alkalmas rá) akkor helyes a kitiltás. Elejét vette a túlsúlyos felhasználók okozta kijelzőtörés miatti pereknek.:-)

  2. A 3D touch nem alkalmas pontosan a tömeg mérésére, ezért nyilván el fognak utasítani minden ilyen alkalmazást. Viszont valóban lehetne hasznosan is alkalmazni, kicsit uncsi, hogy mindenki a force touchra megy rá, mikor lehetne a fokozatmentességre is fókuszálni, mint például a konzolok hasonló gombjai teszik. Aztán lehet, hogy nem működne annyira finoman, hogy például egy autóverseny játéknál gáz és a fékpedálként használjuk.

  3. Mi van akkor, ha ugyan azt a tárgyat (pl. egy téglatestet) különböző oldalával teszik rá?
    Nem érzékeny a kijelzőt nyomó (felfekvő) felület területére?

  4. @Jadeye: Nem arra gondolok, hogy területet mér (úgy olvastam, hogy kapacitív érzékelő) hanem hogy a kijelzett mérési eredményt befolyásolja-e, az eloszlás mértéke.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!