fbpx Skip to content

Dan Counsell neve biztosan sokatoknak ismerősen cseng, főleg azoknak, akik a felhasználói szintnél kicsit mélyebben beleásták magukat az iOS világába. Dan a Realmac Software alapítója, akik nem kisebb nevű alkalmazások készítői, mint az Ember vagy épp a Clear.

almost-impossible-cover

Az alapító most viszont a céges berkeken kívül egy saját iOS játékkal jelentkezett, ami ráadásul Apple TV-re és Mac-re is elérhető lesz.

Többször említettem már, hogy vannak játékok, amikből elég egy képet látnom, nem is kell, hogy a videót lássam máris magával ragad és tudom, hogy muszáj lesz kipróbálnom. Az Almost Impossible!-lel is így voltam, mikor Dan Twitteren megosztott pár képet. A játék neve ‘Majdnem lehetetlen’, ami pontosan tükrözi a játékélményt, ugyanis pont annyira lett nehéz ügyességi platformer játék, hogy ne lehessen nevetve végigjátszani, de mégse legyen az, hogy pár perc után bosszúsan félre dobod a telefont és magadat szidod, miért is vetted meg. Tényleg csak egy hajszál, vagy inkább pár pixel választ el a legtöbbször, hogy valami sikerüljön vagy kezdhessük az egészet elölről.

iphone-almost-impossible-02

Az Almost Impossible!-ben egy két szemű, fehér, folyamatosan pattogó fénygolyóval kell ügyesen lavíroznunk az akadályok között. Néhány dolgot kell csak megjegyeznünk ahhoz, hogy elméletben sikeresen átjuthassunk az akadályokon és a fényfüggönyt átlépve magunk mögött tudhassuk az akadályt. Több elemből épülhet fel a pálya, van a padló, vagy nevezzük akárminek, amin biztonságban pattoghatunk, ez lehet fekete, fehér vagy épp kék, attól függően, hol tartunk a játékban. A piros elemek halálosak a kis gömbre, ezek lehetnek körök, négyszögek vagy akár háromszögek is. Persze előfordulhat, hogy más színben pompáznak, de ilyenkor is a pálya kialakítása miatt egyértelmű, mi az, ami halálos, és mi az, ami nem. A kék elemek liftként funkcionálnak mind függőleges, mind vízszintes irányban, míg a zöldek csak ideiglenes támaszt nyújtanak, mert egy pattanás után a mélybe zuhannak, és ha nem vagyunk elég ügyesek, akkor mi is vele zuhanunk.

iphone-almost-impossible-05

A gömbre halálos elemek lehetnek fix helyen, de persze mozoghatnak vagy akár ránk is eshetnek, így nem csak az ügyesség számít ebben a játékban, hanem a gyorsaság is. A logika se hanyagolható el, mert nagyon sok helyen, ha kifigyeljük a rendszert, hogy mi és hogyan mozog, akkor rájöhetünk, hogy milyen ütemben érdemes haladni a siker érdekében. Az irányítás roppant egyszerűre sikeredett, csak a kijelző jobb és baloldalát kell megnyomni a megfelelő irányú mozgás eléréséhez, viszont fontos, hogy milyen hosszan nyomjuk a kijelzőt, mert kis ugrásokhoz finoman kell megnyomi, míg nagyobbakhoz hosszabban.

iphone-almost-impossible-09

Amint már említettem, az Almost Impossible! látványvilágából adódóan már az első pillanattól megragadott és ez a kipróbálása után sem változott semmit. A grafika modernen retro hangulatú, ahogyan a zene is. A színek és a fényhatások szerintem gyönyörűek, főleg, mikor valami megtöri a fényt, mondjuk pár leeső, halálos háromszög, vagy épp mikor a gömbünk darabjaira robban. 50 izgalmas és kihívásokkal teli pálya vár rátok már most a megjelenéskor, de hamarosan újabbak is érkeznek.

Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni azoknak akik vagy szeretik az ügyességi játékokat, vagy akár csak a látványvilág megragadta őket, vagy akár egy-egy rövid játszás erejéig keresnének valamit újat, és adott esetben nem szeretnének hosszú perceket játszani a következő mentés pontig. Érdemes most lecsapni rá, mert rövid ideig bevezető áron kapható.

[appstore id=”1045976470″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment