fbpx Skip to content

Tovább folytatódik a SanomaMDC-ben az ingyenes Swift programozási nyelven történő fejlesztői előadássorozat, ahol a gyakorlatban is megismerkedhetsz iOS alkalmazások készítésével. Egy fordítóprogram elkészítésével foglalkozik a sorozat, első alkalommal az úgynevezett lexer-t készítettük el, most pedig a szintaktikai elemző elkészítése következik.

swift_kurzus_portrait_1024x576_small

A különféle parsing algoritmusok rövid elméleti áttekintését követően egy nagyon egyszerű, könnyen megírható, intuitív működési elvű algoritmust fogunk implementálni immár Swift 2.1-ben, és az előző alkalom során elkészített lexerre támaszkodva végre kézzel fogható “struktúrát” adunk készülő programozási nyelvünknek.

Aki már részt vett az első alkalmon, azt mindenképpen bátorítjuk, hogy jöjjön el a folytatásra is, és szélesítse tovább a fordítóprogramokkal kapcsolatos tudását!

Aki esetleg nem lett volna jelen az első alkalmon, az se aggódjon – jöjjön el bátran, hiszen annak kódja, az előadásról készített videó (screencast), és sok más egyéb értékes anyag is felkerült az esemény honlapjára, a szervezők pedig – sőt, a lelkes résztvevők is – örömmel segítenek mindenkinek, aki esetleg elakadt vagy lemaradt volna.

Jelentkezni, kérdezni és csatlakozni bármikor lehet a Meetup oldalán az esmény 2015 október 29-én este hétkor kezdődik. A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment