fbpx Skip to content

A Pomodoro technika az egyik leghatékonyabb módszer a produktivitásunk növelésére, amely gyakorlatilag abból áll, hogy az adott teendőinket 25 perces intenzív blokkokba rendezzük, majd ezen blokkok között 5 perc pihenőt tartunk. Így bőven tudunk haladni a munkánkkal, az 5 perces pihenőkben pedig “büntetlenül” tudunk Facebookozni vagy éppen YouTube videót nézni.

Group

A Pomodoro technikának azonban az az alapja, hogy nagyon pontosan betartjuk a bizonyos időközöket, ezért is kezdtem el rá külön alkalmazást keresni, amely rendelkezik mind iOS, Mac és Apple Watch támogatással.

Az eddigi legjobb Pomodoro alkalmazás, amit az App Store-ban találtam, az a Tomatoes, amely rendelkezik mind iOS és OS X verzióval, az iOS verzió pedig rendelkezik Apple Watch felülettel is.

IMG_0283 IMG_0284

Az alkalmazás alapértelmezetten a hivatalos Pomodoro szabályok szerint méri az időt, azaz minden 25 perces munka után következik 5 perc pihenő, majd 4 ilyen blokk után egy hosszabb, 15 perces pihenő.

IMG_0285 IMG_0286

Ezt természetesen a beállítások részben saját magunknak személyre szabhatjuk, ahogyan nekünk a legjobban megfelel a munka és pihenés mennyisége. Az alkalmazás hatalmas előnye, hogy iCloudon keresztül szinkronizál az összes eszközünkkel és visszamenőleg egy meglehetősen komoly statisztikát kapunk arról, hogy hogyan is haladtunk a munkánkkal. A statisztika részben kapott adatokat pedig akár egy .csv fájlban is exportálhatjuk és felhasználhatjuk azokat egy másik alkalmazásban.

s5_b

Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki és kísérletezzen a Pomodoro technikával és ehhez egy egyszerű időzítő is tökéletesen megfelelő, ám ha egy kifinomultabb és komolyabb tudással rendelkező alkalmazást szeretnénk használni, amely bármelyik eszközünkről azonnal elérhető, akkor a Tomatoes lehet a legjobb választás.

A Tomatoes 5,99 euróért megvásárolható az App Store-ban:

[appstore id=”970441357″]

A Tomatoes Mac verziója 9,99 euróért megvásárolható a Mac App Store-ban:

[appstore id=”545957564″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ja, a szalagnál dolgozók biztos hasznát veszik….. Megnézném a Mercedes vezetését, mikor a gyári proli 25 perc után megállna Facebookozni….

  2. Nyilván nem is nekik készült…

  3. Magyarok többségénél azt tudom elképzelni, ha jön a szünet rész, kikapcsolja az alkalmazást, mert fészbúkozni akar munka helyett:) Én 3 embert küldtem el az évek során a fészbúk miatt.

  4. @Balazs Pali: Nem csak a szalagnál dolgozók. Irodában sem hiszem, hogy bárki örülne, ha 25 percenként megállna a munka 5 percnyi pihire.

    Otthon dolgozó szabadúszóknak meg laza munkahelyi szabályokkal operáló startupoknál dolgozóknak biztos hasznosak az ilyenek. Azoknak akik tudnak ezzel foglalkozni a háromszáz folyamatosan kipróbált és innovatív to-do app mellett egy ilyen “produktivitás növelő” (ez az új szcientologia egyébként?) stopper órával is.


Add a Comment