fbpx Skip to content

A Pixite fejlesztői csapata rendkívül bámulatos munkát tett le az asztalra az Assembly alkalmazás formájában. Az Assembly nem más, mint egy vektorgrafikus design app, amelyben egy egyszerű logótól kezdve a rendkívül összetett és bonyolult ábrákig bármit el tudunk készíteni.

Assembly-lifestyle-2

A fejlesztő csapatnak sikerült egy olyan bonyolult és komplex folyamatot, mint a vektorokkal történő pixel pontos szerkesztés megvalósítani az iPhone érintőfelületén és mindezt úgy, hogy akár egy kisgyerek is tudja használni.

Az Assembly számtalan oktató videót és feladatot biztosít számunkra az alkalmazáson belül, amelyből néhány perc alatt megtanulhatjuk, hogy hogyan lehet a legjobban kihasználni az alkalmazásban rejlő lehetőségeket.

IMG_0315 IMG_0316

A szerkesztés során gyakorlatilag előre elkészített formákat használunk, amelyeket kedvünk szerint csoportosíthatunk és kombinálhatunk más formákkal, ezáltal újakat létrehozva.

IMG_0313 IMG_0312

A háttérnek természetesen beállíthatunk egy saját fotót vagy képet is, de használhatunk egy egyszerű, egyszínű hátteret is.

IMG_0314 IMG_0308

Számomra a legnagyobb kételyeket az okozta az alkalmazás kipróbálása előtt, hogy vajon mennyire lehet pontosan és precízen elhelyezni és egymáshoz igazítani az egyes elemeket, hiszen egy vektoros munkánál ez alapkövetelmény. Huzamosabb tesztelés után azonban azt kell, hogy mondjam, hogy szinte pixel pontosan tudunk szerkeszteni még úgy is, hogy az ujjunkat használjuk, hiszen számtalan olyan kényelmi segédvonalat és automatikus igazítási opciót kapunk, amellyel szinte lehetetlen nem pontos munkát végezni.

Ez tökéletesen meg is figyelhető az Assembly reklámvideójában:

Összességében ha nem vagyunk jártasak a vektorgrafika világában, de szeretnénk magunknak vagy a cégünknek egy egyszerű logót, ugyanakkor nem kívánunk olyan bonyolult alkalmazások használatát megtanulni, mint például az Adobe Illustrator vagy Sketch, akkor tökéletes társunk lehet az Assembly. Az alkalmazás külön előnye pedig, hogy az elkészült munkánkat a JPG és PNG mellett akár SVG formátumban is exportálhatjunk, amelyet a professzionális grafikusok végtelen méretig tudnak nagyítani, ha esetleg egy posztert szeretnénk az alkotásunkból.

Az Assembly 1,99 euróért megvásárolható az App Store-ban:

[appstore id=”1024210402″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Hányni tudok ezektől az igerszegény primitív grafikáktól!

  2. @Ed Harley: Milyen grafikákat szeretsz?

  3. A flat az gáz.

  4. Gondolom, akkor ios7 óta senkinek nincs iPhone-ja

  5. Osy: ezek aaz ovis szintű grafikák számomra hányingerkeltő, mintha visszamennénk az időben legalább ovis korszakba, nekem ez nem tetszik, de attól még másnak tetszhet! Én bízom benne, hogy ez az idióta grafikai divathullám gyorsan feledésbe merül!!!

  6. Nem valószínű, h ezzel terveznék logot a cégemnek. Másnak meg kb. felesleges, nekem még ingyen se kéne.

  7. Szerintem jó kis app. Ötletelni vázlatot készíteni, akár utazás közben is kiváló! Ki lehet exportálni SVG-be vektorosan aztán befejezni mondjuk Corelbe vagy Illustratorba.
    Nem kell fanyalogni, ha nem tetszik nem kell letölteni.

  8. Ha valahol várakozik az ember el lehet játszani vele, de nem sokat ér.

  9. @Polgár Ádám: Nem fanyalgunk, egyszerűen nem töltjük…

  10. Amikor azt hiszik 2kattal ki lehet valtani egy grafikus munkajat 🙂

  11. Megint megy a fikázás…


Add a Comment