fbpx Skip to content

Mára már számtalan relaxációs alkalmazás található az App Store-ban, de ezek többsége csak valamilyen megnyugtató zenét játszik a háttérben, miközben tájképeket mutogat a felhasználónak, szóval mondhatjuk, nem túl innovatívak.

Screen Shot 2015-10-17 at 00.26.20

A PAUSE alkalmazás fejlesztői, az ustwo csapata, akiknek a neve ismerősen hangozhat a Monument Valley játék után, teljesen újraértelmezték azt a módot, ahogyan az iPhone-unk segítségünkre lehet a napi relaxáció során.

Az app elkészítését számtalan különböző vizsgálat, meditációs és relaxációs tanfolyam előzte meg. Az ötletgazda, Peng Cheng első kézből tapasztalta meg, hogy milyen folyamatos passzív stresszben és depresszióban élni az állandó munka és elszigeteltség érzése miatt, ezért 6 hónapig teljesen felhagyott előző munkájával, hogy kizárólag csak a relaxációs alkalmazásának ötletén tudjon dolgozni.

IMG_0290 IMG_0294

Fél évig kizárólag csak meditált, megtanult tai chizni és arra fókuszált, hogy az idő többségét az “itt és most” pillanatában töltse. Az ötlete finomítása közben pedig rengeteg interjút és egyéb orvosi vizsgálatokat végzett az alkalmazás kipróbálóin.

IMG_0291 IMG_0292

A PAUSE működése rendkívül egyszerű. Gyakorlatilag csak lassan kell mozgatnunk az ujjunkat a kijelzőn egy megadott körön belül, majd egy kezdetben kis buborékot kell ezen lassú mozdulatok által egyre nagyobbá és nagyobbá növelni, azonban ha túl gyorsan mozgatjuk az ujjunkat vagy abbahagyjuk a mozgást, akkor kezdődik az egész folyamat elölről.

Ezt a folyamatot meglehetősen nehéz szavakkal leírni, ezért mindenképpen javaslom az alábbi rövid videó megtekintését.

Bevallom, először meglehetősen szkeptikusan néztem erre az alkalmazásra. Bár a videó elég meggyőzőre sikerült, viszont nem hittem a hatékonyságában egészen addig, amíg le nem töltöttem és ki nem próbáltam magam is. Nagyon könnyen beszippantja az embert az alkalmazás gyönyörű kezelőfelülete és valóban hamar ellazított még akkor is, mikor különösen stresszes napjaim és pillanataim voltak.

Összességében tehát mindenképp csak javasolni tudom, hogy érdemes kipróbálni az alkalmazást, mert igazából csak úgy tud átjönni a valódi hatása, mert ezt sem írásban, sem pedig videóban nem lehet teljesen átadni.

A PAUSE 1,99 euróért megvásárolható az App Store-ban:

[appstore id=”991764216″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Zenehallgatásnál nincs jobb amikor ki akar kapcsolódni az ember.

  2. Ha nagyon unatkoztok megnézhetnétek a gyakran ismételt kérdések rovatát! Az olvasok is szeretnének kérdezni! Nem csak mindig a ti dolgotokat olvasni!

  3. @steve195614: ha nagyon unatkozol, te is megnézhetnéd máskor az általad említett cikket – azelőtt, mielőtt ingerülten offolsz. (ez az oldal nem 0-24-es ingyenes terméktámogatás, azt a http://apple.com/hu/contact oldalon keresztül érheted el.)

  4. Nem látom hogy választ kaptak volna a kérdésükre?! Rengetegen kérdeznek? Az titekek nem érdekel?

  5. @steve195614: nem tudom, miről beszélsz, ott van VISSZAMENŐLEG az összes, a legutóbbi válaszom óta feltett kérdésre a válasz. de ennek semmi köze a fenti cikkhez.

  6. Akkor itt csak a ti okosságotokat lehet csak olvasni ? Kérdezni meg a Jóistentől!? OFf ezt tudjátok!

  7. Különben én is kérdeztem de nem kaptam választ!?

  8. Különben a fenti cikketek édes keveseket érdekel!

  9. @steve195614: “Különben én is kérdeztem de nem kaptam választ!?”
    azért mindennek van határa…

  10. Cikória… 🙂 🙂

  11. Nagy az isten àllatkertje…

    A program tetszik, azt ki fogom próbálni…


Add a Comment