Már 57%-os az iOS 9 elterjedtsége

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember 16-án jelent meg az iOS 9, az iPhone operációs rendszerének legújabb főverziója. Az előző verzió – az iOS 8 – a korábbiakhoz képest igen lassan terjedt, így az elemzők az iOS 9 esetén sem vártak kiemelkedő adaptációt. A számok azonban rácáfoltak erre.

iphone

Az Apple közlése szerint három hét alatt, október 5-ig a legújabb verzióval kompatibilis készülékek 57%-án frissítésre került a rendszer. iOS 8-on maradt a felhasználók egyharmada, míg korábbi verziókat még mindig 10%-uk használ.

ios9adapt

Az 57% jó eredménynek számít annak fényében, hogy az iOS 8-nak nyolc hétre volt szüksége az 56% eléréséhez és innen lassan kapaszkodott felfelé. Az iOS 9 elterjedését minden bizonnyal segítette az iPhone 6s és 6s Plus kiemelkedő rajtja is, hiszen az első hétvégén rekord számban, 13 millió készüléket értékesítettek – és ezek a készülékek már eleve iOS 9-cel érkeztek.

Az 57% sem egészen annyi, hanem valamivel több, mivel az Apple az App Store látogatottságából indul ki és nem minden felhasználó látogat el az alkalmazásboltba. Persze az Apple büszke lehet erre a számra, hiszen a nagy rivális, az Android a rendszer disztribúciójának sajátossága miatt elég töredezett platform. Legnagyobb részesedéssel, 38.9%-kal a két éve (az iOS 7-tel egy időben) megjelent KitKat rendelkezik, míg a legújabb Lollipop 5.1-es rendszer mindössze 7.9%-kal bír egyelőre.

Az iOS 9 részesedése folyamatosan nőni fog, így mire jövő ősszel megjelenik az iOS 10, biztos vagyok benne, hogy az iOS 9 majd eléri a 80%-ot is. A részeredményekről természetesen addig is be fogunk számolni.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Iphone 5c-n az új rendszer kritikán alul teljesít. Az  az egekig magasztalja, míg valójában sokkal használhatatlanabb, mint a 8-as (én egy nap után visszatértem a 8.4.1-re).
  Lefagy, kidobál az alkalmazásokból és lassú. Meggyőződésem, hogy ez is ugyanarról szól, mint az összes eddigi frissítés: a régebbi készülékekre TUDATOSAN lassabb és hibás rendszert adnak ki, hogy ezzel is az új készülékek megvásárlására ösztönözzenek/kényszerítsenek.
  Ez is kizárólag a pénzről szól, mint a világon minden más.
  Eddig nem hittem a kétkedőknek, most a saját bőrömön tapasztalom, hogy az  nagy ívben szarik rám és arra, hogy mennyiért vásároltam anno a készüléket.
  Azt hittem, van egy cég, amelyik… De nincs.
  Iszonyú csalódás.

 2. iOS 10 helyett nem lehet hogy iOS X jelenik meg jövőre?
  Nagyon adnám, ha a jövőben az iPhone-ok dokkolhatóak lennének, mint a Microsoft Continuum-jánál, és ilyenkor külső kijelzőre és billentyűzetre kötve egy OS X-et futtatnának. A vas már elég erős hozzá.

 3. I4s, i5s, i6s. Nagyon minimalis gondok vannak, mondjuk 6s en zavaró hogy itt ott megakad… 🙁
  Van egy galaxy tab 3 am, szóval ossze tudom hasonlitani magat a rendszert és attol fenyevekkel jobb

 4. Nekem az iPod-on neha beakad de csak akkor altalaban, amikor egy iMessage uzenetre egybol valaszolok
  Na akkor kb 5mp-re beakad
  Alapjaba veve lassabban erzekeli hogy ranyomtam az appre
  De akkor is a legjobb rendszer az iOS 6!!!
  Azt nem lehet tulszarnyalni!!
  Itt is a bemutaton csak a legjobban sikerult funkciokat mutatjak be a hozza illo telefonhoz
  A regebbikkel nem foglalkoznak
  iPhone 6S-hez van tervezve a 9 es nem pedig egy 2012-es modellhez!!

 5. Nekem I5 ön tökéletesen fut az iOS 9.1 béta 5,mondjuk az akku üzemideje az sajnos nagyon gyenge 8.4-en még szépen bírta. Amúgy nemrégen váltottam egy Galaxy Note II ről és egy Sony Xperia Z Ultráról bár a rendszer nem volt új mert volt előttük egy 4S em meg kell mondjam mindentől függetlenül mert mind az Apple mind a Samu vagy a Sony rak össze jó gépeket hogy az I5 még a Z Ultra csúcs hardverét és szépen optimalizált szoftverét is veri! A párom 4S ről váltott Galaxy S6 ra mondjuk ott mar sajnos iPhone birtokosként is be kell látni hogy ég és föld a kis 4S hardveresen mar nagyon kis öregecske 🙂 Egy elégedett Apple használó.

 6. Minel szarabb volt az elozo ios annal gyorsabban terjed az uj. A 8 -as is bughalmaz, fejvesztve frissitenek, hatha jobb lesz. A 10es ios meg meg gyorsabban fog elterjedni, olyan szar a kilences. Ilyen ez a marketing…. A fost is el lehet adni habostortanak.

 7. Ezek szerint jól sejtettem akkor, hogy nem szabad i5-re feltenni. 😀

  Így egy elég jó telefonom van az iOS 8-cal még legalább egy évig és utána is jobb áron adhatom el az iOS 9-re frissített i5-ösökkel szemben. 😛

 8. Van egy öreg vasam: iPad 2 rajta ios 7. Egész jól működik és teljesen használható a mai napig viszont az alkalmazások kezdenek elavulni rajta 🙁 Szerintetek megkockáztassam a ios 9et? Amúgy 9es van az iPhone 6 készülékemen és ott elégedett vagyok vele…

 9. @pomogacs: Mint mondtad: teljesen jól használható. Így legalább az elvult appok jól és gyorsan működnek rajta, ha felrakod a 9-et, akkor tiszta lag lesz az egész, akadozni fog össze vissza.
  Talán a Youtube videókon nem látszik az 5perces tesztek alatt, de a napi használatban igen csak feltűnne, hogy mennyivel lassabb lett.
  Csak a legvégső esetben tedd fel az iOS 9-et, pl. ha már nagyon nagyon nagyon úgy érzed, hogy kellenek azok az appok, vagy ha amúgy már kidobnád az iPad-et 😀

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!