fbpx Skip to content

A Streaks nevű alkalmazásról először az Alex Guyot által a MacStories oldalán írt watchOS 2-ről szóló cikkében olvastam, amelyben elsősorban a watchOS 2 által hozott újdonságokat tárgyalta részletesebben.

img_15361442831623651

Ahogyan azt már korábbi cikkeinkben is említettük, a watchOS 2 egyik legnagyobb újítása, hogy mostantól egyrészt külső fejlesztők is írhatnak natív alkalmazásokat az órára, valamint akár külső alkalmazások által használt “komplikációkat” is kitehetünk az egyes óraszámlapokra. Pontosan ezt a két tulajdonságot használja ki a Streaks nevű alkalmazás.

A Streaks célja segíteni abban, hogy minden egyes nap, vagy bizonyos időközönként újra és újra elvégezzünk egy bizonyos típusú feladatot.

Screen Shot 2015-10-12 at 21.51.07

Például ha elhatározzuk, hogy egészségesebb életmódot szeretnénk élni, akkor beállíthatjuk, hogy emlékeztessen bennünket, hogy minden nap sétáljunk legalább 5000 lépést, minden másnap menjünk edzeni, sőt akár még arra is emlékeztethet minket, hogy 2–3 óránként együnk. Gyakorlatilag csak rajtunk múlik, hogy mire használjuk ezen emlékeztetőket.

Screen Shot 2015-10-12 at 21.52.12

Igazából ha belegondolunk, gyakorlatilag bármit meg tudunk tanulni, el tudunk érni, ha megfelelően sokáig, rendszeresen csináljuk azt. Gondolok itt most például egy idegen nyelv elsajátítására, az ismerőseinkkel való aktív kapcsolattartásra vagy akár csak a napi hírekkel való felzárkózottság fejlesztésére.

Az ok, amiért a Streaks kiemelkedik a hasonló alkalmazások közül, az az Apple Watch kompatibilitása. A watchOS 2-nek köszönhetően egy nagyon egyszerű, 6 darab pontból álló “komplikációt” helyezhetünk el szinte bármelyik óraszámlapon, ezáltal a nap során ahányszor rápillantunk az óránkra látni fogjuk, hogy éppen hogyan állunk a napi céljaink teljesítésével. Ez eddig a legkevésbé zavaró és legelegánsabban megoldott emlékeztető alkalmazás, amelyet eddig próbáltam.

Screen Shot 2015-10-12 at 21.53.46

Összességében nagyon ötletesnek találtam a Streaks alkalmazást és legfőképpen azoknak ajánlom, akik az iPhone készülékük mellett Apple Watch-ot is használnak és szeretnének egy új szokást elsajátítani.

A Streaks 3.99 euróért megvásárolható az App Store-ban:

[appstore id=”963034692″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Van 10.000 Apple Watch alkalmazás, amiből 9.000 to-do. És mind meg akarja reformálni azt, hogy figyelmeztessen valamikor valamire, de 99%-ban ugyanazt nyújtják, mint a gyári Reminders más felülettel és néhány hangzatos funkcióval ami valójában nem is funkció. 😀


Add a Comment