Mail Pilot 2 – tekints teljesen új módon az email üzeneteidre

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Körülbelül egy-két évente mindig megjelenik egy csapat, akik nem kevesebbet vesznek fejükbe, mint hogy megváltoztatják az emailekről és azok kezeléséről alkotott elképzeléseinket. Ilyen volt néhány éve a Mailbox az ‘emlékeztess később’ funkciójával és most a Mail Pilot 2, amely úgy tekint az emailekre, mintha egy tennivaló lista lenne.

D4-Mockup2

A Mail Pilot csapata elég professzionális munkát végzett az alkalmazásuk második verziójának megalkotásakor, amely mind funkciók, mind pedig design terén kiemelkedő lett.

Az alkalmazásban történő navigálás középpontjában a különböző gesztusok állnak, amelyekkel rendkívül gyorsan és hatékonyan tudunk feldolgozni akár napi több száz emailt is. Egyetlen mozdulattal tudunk archiválni, válaszolni, illetve későbbre elmenteni egyes üzeneteket.

Screen Shot 2015-10-11 at 18.47.16

Ezen szokásos funkciók mellett azonban a Mail Pilot csapata még tovább ment és az egész alkalmazást egy “to-do” apphoz hasonlóan építette fel, azaz mint egy egyszerű tennivaló listát láthatjuk mindig az adott napra vonatkozó leveleinket. Abban a pillanatban, amikor kipipálunk egy adott tennivalót, azaz egy adott levelet, az automatikusan az archiválódik, így minden nap elérhetjük az “inbox zero” állapotot.

Screen Shot 2015-10-11 at 18.48.57

A Mail Pilot talán egyetlen hátránya, hogy nem támogatja a push értesítéséket, ezért csak akkor értesülünk az új leveleink beérkezéséről, amikor az alkalmazás bizonyos időközönként a háttérben frissíti magát.

A Mail Pilot előnye viszont, hogy a fejlesztők egy Mac alkalmazást is készítettek, amellyel a lehető leggördülékenyebb munkafolyamatot tudjuk megvalósítani, de természetesen az iOS verzió önmagában is gond nélkül használható.

3-Scene-DevicesA

A Mac verzió különlegessége a Dash funkció, amely egy gyönyörű, egységesített felületen mutatja az éppen aktuális teendőinket, kapcsolatainkat és csatolt fájljainkat.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy a Mail Pilot csapata sikeresen elérte, hogy teljesen másképp tekintsük a hagyományos email üzeneteinkre és sokkal hatékonyabban menedzseljük a nap mint nap bejövő üzeneteket.

Tény, hogy a 9.99 eurós árával a meglehetősen drága alkalmazások közé tartozik, azonban ha azt nézzük, hogy naponta mennyi időt tudunk megspórolni két kávé árával, akkor már lehet, hogy megéri a számunkra a váltás.

A Mail Pilot 9.99 euróért megvásárolható az App Store-ban, a Mac-es verzió pedig 19.99 euróért a Mac App Store-ban.

  • Méret: 0 MB | Verzió:
  • Ár: | Értékelés:

  • Méret: 0 MB | Verzió:
  • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Kár, hogy nem támogatja a pusht. Nálam most a Spark a nyerő. Egyedül ez tudja csak, hogy jelez, ha elolvasták a küldött mailt. Ja és push is megy.

  2. A legnagyobb baj az, hogy szerintem nem épül be a rendszerbe. Mondjuk ha sms-ben vagy imessage-ben jön valami és rákattintok akkor nem hiszem, hogy ez indulna majd el. Hanem a gyári fog. Vagy nincs igazam?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!