Bluetooth 4.2-re frissültek az újabb készülékek

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple nem verte nagy dobra, de a háttérben frissítette az újabb készülékeket Bluetooth 4.2-re. Ehhez nem kellett hardveres frissítést elvégezni, csupán szoftveresen frissültek a chipek, az alábbi készülékekben:

bt42ipadiphone6

A Bluetooth 4.2 2.5x gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé és 10x nagyobb adatot mozgathatunk vele egyik készülékről a másikra. Ez azért egy elég komoly frissítés, noha az Apple mégse jelentette be külön.

Lényegében az Apple olyan chipet használ az iPhone 6 óta, ami a mostani frissítést támogatta, így kényelmesen frissültek a mostani, illetve az 1-2 évvel ezelőtti hardverek. Ilyen például az iPhone 6-os széria, vagy az iPad Air 2. Sajnos az iPad Air, iPhone 5s és iPad mini 2 sem kapta meg a frissítést, illetve az 5s-nél régebbi készülékek chipjei sem támogatják az új 4.2-t.

Ezentúl a Bluetooth már Smart Hub-ként is szolgál majd, így egyszerre több kapcsolatot, több “szerepkört” is képes kezelni, és nem kell gyorsan ide-oda kapcsolgatnia az eszköznek, ezzel is lényegesen gyorsabbá téve a kapcsolatokat.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Azért most nagyon kell gondolkodnom, hogy mit küldtem/kaptam BT-on az elmúlt pár évben… lényegileg mióta iphone-om van, úgy le van korlátozva, hogy csak a kihangosítóm és egerem kapcsolatára használom.

 2. @robesz94: Igen ez valóban nagy problémát okoz sok ember életében hogy nem tudja hanyas. Fórumozz az Apple oldalára. Ajnánlanék neked egy jó androidost telefon rootold azt utána olvastasd ki a bluetooth chip összes infóját mert arra aztán halál nagy szükség van. Sőt ha veszel majd 6S-t nézd meg hogy véletlense Samsung chippeset vegyél mert ha futtatnál egy benchmartot amire 100 emberből 100 nak nincs szüksége megtudhatod hogy 2-3% gyorsabban merül. Szomorú dolgok ezek hogy a csúnya Apple szarik az álgeekek fölösleges erőlködéseire.

 3. Normális kérdést raktam fel
  Errefel csak okoskodás megy mert megmertem említeni / kérdezni
  Az én ***** anyámat nem?
  Ha ilyen intelligens ember vagy inkább neked ajánlanám az androidos telefont ✌

 4. Különösebben én sem használom nagyon a bluetooth-t, főleg nem fájl küldésre, de ezek mégis azon mennek:
  – MacBook-on magic mouse
  – telón kocsiban kihangosítás + zene
  – MacID macbookon és iphone-on
  – continuity miatt macbook + ipad + iphone folyamatosan kommunikál bt-n egymással
  – hívások csörögnek 3 eszközön

  Ezekhez azért nagyon nagy jó a bt 4.2, mivel egy eszköz egyszerre többel is kommunikál, még ha nem is azért hogy fájlokat küldözgessen mint a nokia korszakban 😉

 5. @attila.gyurman:
  A kihangosítás szerintem nagyon jól működik, valszeg ezért áldozták be az egyéb profilok támogatását..
  A többi, általad említett szolgáltatás szerintem nem BT-n keresztül kommonikál, hanem wifi-n, de nem használom őket, csak tippelek!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!