fbpx Skip to content

Az Apple komolyan frissítette az iPad mini sorozatát, amiről már mi is írtunk. Akkor nem esett szó róla, de a DisplayMate kiderítette, hogy a kijelző is jelentős javuláson ment keresztül. Mitől lett jobb a képernyő?

iPad-mini-4-image-006

Rekordalacsony tükröződés

A DisplayMate szerint az iPad mini 4 mindössze 2%-os tükröződést mutat, ami nagyon alacsony a Mini 3 és a hasonló tabletek 6.5%-os tükröződéséhez képest, egyedül az iPad Air 2 rendelkezik 2.5%-kal. Természetes fényviszonyok között a 2%-os tükröződés jelentős látványbeli különbséget mutat a képek színeiben és kontrasztjában, mivel az erős természetes fény csökkenti a képernyő olvashatóságát, így a rekordalacsony tükröződés jelentős különbségtényezőt jelent.

iPad-mini-4-image-002

Teljesebb színskála

Míg a korábbi minik színskálája mindössze 62%-ot kapott a 100%-ból, addig a mini 4 sokkal inkább hasonlít az iPad Air 2-re, mely 100%-os színtelítettséget és színpontosságot ért el. Ha az Air 2-t és a mini 3-at egymás mellé rakjuk, akkor szemmel is látható a különbség, nincs szükség mérőeszközre sem. A színek tompábbak a mini 3-on, pedig hasonló felbontással rendelkezik, mint az Air 2.

iPad-mini-3-silver-4-units

Teljesen laminált kijelző

A javulás jelentős része abból fakad, hogy a mini 4 teljesen laminált kijelzővel rendelkezik, amelynek köszönhetően a táblagép vastagsága is csökkent 18%-kal. A korábbi verziókban a képernyő három külön részből állt, ez a mini 4-ben egy rétegű lett, ezzel csökkentve a rétegek közötti hézagokat, amelyek segítik a belső tükröződés csökkenését. Az olvashatóságot javítja a képernyőn lévő tükröződésgátló bevonat is, mely 56%-kal csökkenti azt.

iPad-mini-4-fully-laminated-display-image-001

A végére jöjjön a feketeleves: korábbi cikkünkben már említettük, hogy a sérült képernyő cseréje drágább lesz, mivel egybeépítették a Touch ID kábelével, így képernyőcsere estén a Touch ID-t is cserélni kell.

A fentiekből is látható, hogy az iPad mini 4 kijelzője jól sikerült, nagyobb kontraszttal, telítettebb színekkel és élesebb képekkel találkozhatunk. Három évi gyengébb teljesítmény után felhozták az iPad Air 2 szintjére. A 16GB-os, Wi-Fi-s alapmodell 129.900 forintért vásárolható meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment