fbpx Skip to content

Tegnap este az Apple kiadta az iOS 9-et, így az új iCloud árak, tárhelyek is fokozatosan érvénybe lépnek.

Screen Shot 2015-09-17 at 10.57.43

Akik eddig az 5GB-os, ingyenes tárhelyet használták, már az 50GB-os, 200GB-os vagy 1TB-os előfizetést tudnak vásárolni. A jelenleg 20GB-os tárhellyel rendelkezők pedig hamarosan kapnak egy frissítést a fiókukra, és 50GB-os tárhelyük lesz. Ez legkésőbb a számlazárásukkor, az új havidíj levonásával történik majd meg.

Az Apple egyébként nagyon ügyesen lépte meg az 50GB-os tárhely növelést, mivel a 20GB a legtöbb ember számára kevés volt, főleg, ha valaki 64GB-os iPhone-nal rendelkezik, azonban 50GB-on már kényelmesen elfér mindenki, és 1 euró egyáltalán nem drága. A következő, 200GB-os csomag pedig 2.99 euró lett, ez is 4.99 euróról lett leárazva. Az 1TB-ért pedig mostantól havonta 9.99 eurót kell fizetnünk.

[poll id=”192″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Nem most van a számlazárásom, de már átállt az 50 GB-ra!

  2. Lehet éves dijjat is fizetni? Csak bankszàmlárol lehet utalni és minden hónapban oda kell figyelni hogy elutald?

  3. Nekem még nem, szóval érdekes, de gondolom csak idő kérdése. 🙂

  4. nekem kijelzi ,hogy az 50gb-os van elofizetve de a tarhely meg nem frisult ,menyi ido kel mig bovitik 50-re ??

  5. @stei: Milyen átutalás? Amióta az eszemet tudom, az Applehöz bankkártya kell, arról meg vonja automatikusan, havonta.

  6. Ez botrány ; a frissítés után eltűnt az iCloud mentesen az iPad -ról és az iPhone -rol is , a készüléken megvan minden de nincs iCloud mentes, azt írja , hogy eddig erről nem készült , Ja es az iPhone -t nem is mutatja az iCloud

  7. Hívom az applet

  8. A bankkártyás fizetés is utalás csak szolok. Èn is erre gondoltam. De hogy tudja vonni ha nincs meghatalmazás?

  9. @stei: a bankkártyás fizetés nem utalás. az utalásnak a költségeit általában te, az utalást indító fél fizeted, a bankkártyás vásárlásnál viszont az eladó, akinél vásárolsz. a megújuló fizetéssel kapcsolatos kérdésekben az iTunes Store support az, akit fel tudsz hívni: http://apple.com/hu/contact

  10. A bankkártyás fizetés is utalá csak szólok. Nem kp ban adod hanem kártyával fizetsz és a bankod utalja a pènzt az eladónak. Az mindegy ki fizeti a költséget. A pènz utalással kerül oda tehát utalás. De nem ez volt a lényeg hanem akkor nincs éves fizetés?

  11. @stei: szerintem hívd fel a bankodat, és/vagy az Apple-t, és elmagyarázzák.

  12. Ugy látszik az iphone hoz értesz de máshoz nem. Azt hittem itt normális emberek vannak, de csak nagykèpüek és hisztisek. Na lèptem

  13. @stei: akkor nézzük ennél részletesebben, mi is a különbség a banki utalás és a bankkártyás fizetés között, és hogyan is működik ez az iCloud tárhely havidíja esetén.

    a banki átutalás történhet személyesen (bemész a bankfiókba és megadod valakinek a számlaszámát és X összeget átutaltatsz neki az ügyintéző segítségével, ő csinálja a saját számládról), vagy természetesen lehetséges otthonról is, internetes felület segítségével (ekkor te magad csinálod meg azt, amit az ügyintéző a személyesnél). az utaláshoz minden esetben meg kell adnod a “címzett” fél bankszámlaszámát, nemzetközi utalásnál meg kell az IBAN, SWIFT, stb. az utalásnak megadott díjai vannak, ezek összegtől, banktól és számlacsomagtól is függenek.

    az online bankkártyás fizetés ezzel szemben viszont azt jelenti, hogy vásárolsz valamit az interneten, ez jelen esetben az iCloud tárhely havidíja, és ezt az összeget bankkártyával egyenlíted ki. ehhez meg kell adnod a bankkártyán szereplő nevet, a lejárati időt, a bankkártya számát és CCV/CVC kódot. az összeget itt az Apple adta meg, te csak jóváhagyod, és ezzel megterhelik a számládat az adott összeggel. a bankkártyás fizetés a legtöbb esetben számodra a vásárló számára díjmentes.

    az iCloud tárhely havidíja tehát kártyás vásárlás, hiszen a bankkártyád adatait adtad meg az Apple ID-dnál fizetőeszközként. ez az előfizetés havonta megújul, és a korábban megadott bankkártya adatok alapján terheli meg vele az Apple a számládat – erről természetesen külön tájékoztat is, amikor megrendeled a szolgáltatást. az Apple részére nem tudsz rendszeres átutalási megbízással fizetni.

    ha nem érted, hogyan működik az Apple számlázása, vagy ezzel kapcsolatban kérdésed merül fel, akkor ahogyan már fentebb írtam, az iTunes Store Support az, akiket fel tudsz hívni, és akik el fogják tudni magyarázni neked pontosan, hogy mindez hogyan működik: http://apple.com/hu/contact

  14. Nekem éves díjban van fizetve a 20GB-os csomag és még nem frissült csak 20-at lát.

  15. Bagoly mondja verébnek 🙂

  16. Nekem USA account van és megterhelte egyben az éves díjat gift kártya egyenleg terhére. A bankkártyás fizetés nem utalás hanem vásárlás aminek jóval kevesebb a költsége mint az utalasnak és azt az a fél fizeti akinél vásárolsz ez általában 1-2% attól függően hogy kivel kötöttel szerződést

  17. @stei: Az egyetlen kozos az utalasban, es a bankkartyas fizetesben annyi, hogy mindket esetben a szamladat terheli meg. De amugy technikailag _teljesen_ mas a ketto, koszonoviszonyban sincsenek egymassal. Ahelyett, hogy nagykepuen anyaznal inkabb nezz utana, tobben is leirtak fent.

  18. Jó az iCloud, csak nekem nagyon hiányzik belőle az a funkció, hogy telóról is meg lehessen nézni pl. a feltöltött kèpeket. Nem tudom hogy miért nem tették bele ezt a funkciót.

  19. @Jadeye: elismerésem a türelmedhez! 🙂

  20. @Zoli1992: Azért, hogy erre a funkcióra az iCloud Photo Libraryt használd.

  21. Ha kártyával fizetsz utalással megy a pénz? Vagy kézpénzben viszed?

  22. @stei: elolvastad, amit fentebb írtam? felhívtad a bankodat? felhívtad az Apple-t?

  23. Kérdés: Ha kártyával fizetsz utalással megy a pénz? Vagy kézpénzben viszed?

  24. @stei: Miért vitatkozol olyanról amihez semmi közöd? Az utalás az utalás. Te azt mondod, hogy x forintot át akarsz pakoltatni Gipsz Jakab számlájára. A kártyás fizetésnél Gipsz Jakab mondja meg, hogy a te számládról ő kér x forintot, amit te jóváhagysz. Ennyi, nem utalás. Ha mindenképp közös néven akarod nevezni, akkor banki tranzakció, de nem utalás.

  25. Stei IDIÓTA vagy! Nem voltam regisztrálva de mostmár vagyok, mert muszály volt ezt megmondanom! Béke

  26. Te fogalomzavarban szenvedsz. Neked minden banki tranzakcio megnevezése utalás, miközbe ez rohadtul nem így van! Az utalás fogalmát már háromszor definiálták neked, amit meg te annak nevezel az az online fizetés, ami szintén bankszámládon keresztül történik de nem utalás! Vili?

    Ui: amugy hatalmas nyomorék vagy

  27. Sziasztok!
    Karácsonyra akartam a páromnak 1 éves icloud drive előfizetést ajándékozni. Felhívtam az Apple store -t, hogy mondják meg, hogy lehet-e 1 évre előre fizetni vagy minden hónapban kell fizetnem.
    A válasz az volt, hogy minden hónapban nekem kell gondoskodnom a meghosszabításról. Direkt rákérdeztem, hogy ez azt jelenti, hogy: minden hónapban foglalkoznom kell a befizetéssel?
    A válasz határozottan igen volt.

    El tudnátok mesélni, hogy Ti akik használjátok valamelyik csomagot, hogyan fizettek?
    A bankkártyás fizetés egyértelmű számomra, csak a fizetési gyakoriság és az automatikus kártyás fizetés nem.
    Ha van külön erről szóló cikketek egy URL is elég lesz (akár angolul is).
    Előre is köszönöm.

  28. @kotta: ha egyszer beállítod, akkor utána automatikusan le fogja vonni a következő havidíjat a kártyádról, tehát automatikusan megtörténő bankkártyás vásárlásként fog jelentkezni a következő hónapra való fordulókor az új hónap díja. ennek feltétele, hogy legyen a kártyán fedezet. mivel a kártyád adatait elmentetted a fiók adataiban, így azokat nem kell majd minden alkalommal újból megadni. ezeket az információkat amúgy szerintem biztosan ki kell majd írja, amikor előfizeted, illetve így bármikor le is tudod mondani (az adott hónap ilyenkor még végigfut, hiszen azt már kifizetted).

    az ilyen típusú előfizetésekről itt találsz bővebb információt, magyarul: https://support.apple.com/hu-hu/HT202039

  29. ké(z)pénz = készpénz


Add a Comment