fbpx Skip to content

Andru Edwards valahogy kézhez kapott az októberben megjelenő új Apple TV-ből, amiről mi is írtunk már korábban: Bemutatták az új Apple TV-t és a tvOS-t.

buy_tv_large_2x

A készüléket ugyan nem kapcsolta be, de megnézhetjük a csomagolását, illetve közelebbről is láthatjuk a Siri távirányítót. Engem picit meglepett, hogy szinte semmi sincs a dobozban, csak maga az Apple TV, a távirányító és két kábel.

Persze kapunk egy Lightning-kábelt, hogy a távirányítót tölthessük, de mivel az Apple TV hátuljában USB-C van sima USB helyett, így magáról a készülékről nem tölthetjük majd. Ettől függetlenül külsőleg lényegében nincs nagy különbség a régebbi Apple TV és az új között, csak annyi, hogy az új magasabb lett, illetve eltűnt róla az optikai kimenet, a mikro-USB helyett meg USB-C-t kapott.

Az Apple TV-be ezzel a generációval bekerülő Siri kapcsán időközben egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot, de a fejlesztői fórumon található válasz alapján elképzelhető, hogy hardveresen mégsem lesz különbség az egyes országokba érkező Apple TV távirányítók között, a Siri elérhetősége azonban majd várhatóan az Apple ID-nkhoz tartozó országtól fog függeni.

Nézzétek meg a videót:

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Mire számítottál mi lesz még a dobozban? 😀

  2. @Agent_H: mondjuk egy sima USB-ről USB-C-re átalakító kábel…?

  3. @Jadeye: Miért? Az a fehér kábel nem az?

  4. @Jadeye: Mikor csomagoltak bármelyik termékükhöz átalakítót? 😀

  5. “Siri elérhetősége azonban majd várhatóan az Apple ID-nkhoz tartozó országtól fog függeni” Teljesen egyértelmű volt, hogy minden országban ugyanolyan hardveres felszereltséggel jön az Apple TV, hiszen mi lenne ha idő közben új nyelveken jelenik meg a Siri?!

  6. Ha jól értem, akkor most ezzel az Apple kiadta a saját konzolját 2015-ben? Mert másra ez sem jó.

  7. @taky1974: lesz rá hivatalosan is Plex, legalábbis dolgoznak majd rajta a fejlesztők. a játékokról egyelőre nyilván nem lehet nyilatkozni.

  8. @Jadeye:
    A Plex is valami. Bár az a régire is “huncut” formán elérhető volt.

  9. Nem értem miért nem USB-C-s lightning kábelt adnak hozzá.
    Az i6s-t is usb-c-vel kéne kiadniuk, ha már elkezdték az air-el, most meg folytatják a tv-vel…

  10. @dzsega: azért, mert a készüléken található USB-C port csak service-only. USB-C-s Lightning-kábel egyébként egyelőre nincs is.

  11. @Jadeye: Azért abban igaza van, hogy nagyon hülyén kezeli az Apple az USB-C-t. Élére álltak egy szabványnak, ami mögé szinte kivétel nélkül mindenki felsorakozott. Mindenük meglenne ahhoz, hogy az egész USB-C-t lenyomják izomból az emberek torkán és a használt csatlakozók hatalmas százalékát rövid időn belül eltüntessék és ez az egy maradjon fent. Erre kijöttek egy MacBookkal és ennyi. Ahogy írod, még egy USB-C-Lightningot sem bírtak magukból kiköhögni. Jó Mac és iOS eszköz közt nem is kell a kábel, de akkor is. Simán rátehették volna az iPad Prora, nem tették, pedig értelme is lett volna. De még az iPhonera is. Jó, kicsit huhogtak volna, mint két évvel ezelőtt a Lightning miatt, de úgyis megvették volna a telefont és a kiegészítőket is.

  12. Mkv formátumú támogat??

  13. @Jadeye A belinkelt cikkből tulajdonképpen annyi derül ki, hogy azt a képet, nagyon sokan benézték. Az új nyelveket pedig csak felvetettem, elvégre mi lenne azokkal a akik majd egyszer kapnak Siri-t de a hardveres felszereltség nem lenne meg az irányításához… az nem volna valami szép az Apple részéről

  14. Plex az remélem, hogy kijön rá már az elején. Én jelenleg a 3. generációs Apple TV-vel használom a Plex-et, de szerintem mindent visz és teljesen jól használható, hasznos. Film és sorozatőrülteknek kötelező. 🙂

  15. @audittqp: Tudom, hogy a készülék alapból nem támogatja, de a Plex tudja a DTS, DTS-HD, True-HD hangokat? m2ts lejátszást?

    Azért érdekel, hogy van-e/lesz-e erre esély az új AppleTV-n, mert akkor végre vennék egyet magamnak.


Add a Comment