fbpx Skip to content

Tegnap az Apple számtalan újdonságot mutatott be, többek között az Apple Watch sem lett elfelejtve.

Screen Shot 2015-09-10 at 11.25.16

Új órákat (új színekkel) és új szíjakat mutatott be a cég, illetve számos új alkalmazással demózta a szerptember 16-án megjelenő watchOS 2-t. Az Apple hardveresen nem frissítette az órát, de több új típust is bevezetett.

A Sport változatnál megjelent az arany és a vörös arany szín. Az alábbi képen jól látszik, hogy ezeket újfajta szíjjal vásárolhatjuk, illetve leginkább a női vásárlók számára készítette az Apple:

Screen Shot 2015-09-10 at 11.31.46

Ahogy látjuk, az árak nem változtak, csak több típust vásárolhatunk meg többféle színben. Rengeteg új Sport szíjjal is találkozhatunk, az Apple valamiért a kék szíjra is “new”-t ír, lehet változtattak rajta valamit, de én nem vettem észre különbséget. Íme az új szíjak:

szijak

szijak2

Azt hiszem most már mindenki számára elengedő szín érhető el, így ezt is kipipálhatja a cég. A rozsdamentes acél óráknál nem kaptunk új színeket, azonban kaptunk új szíjakat, illetve egy speciálisat is.

MLHH2_AV2 MLE02_AV2

Amennyiben a klasszikus bőr szíjakat kedveljük, akkor kaptunk egy új típust. Az előbbi képen jobb oldalt látni, hogy a bőr szíj barna lett, illetve a feketén is változtattak, most már az is barna belülről, ez eddig fekete volt. Így mindkét klasszikus szíj megváltozott. Ha már a bőr szíjaknál tartunk, akkor az Apple a Hermès-szel kooperál, új típusú bőszíjas Hermès órákat vásárolhatunk majd meg októbertől.

Unknown-6

A szíjak nem vásárolhatóak meg külön, csak az órával, amin jól látszik egy új óraszámlap is. A készülékek ára 320.000Ft-tól kezdődik majd, és csak bizonyos boltokban lehet majd kapni őket.

Unknown-4 Unknown-1 Unknown-5

Bővebben ide kattintva tudtok olvasni ezekről.

Érkezett egy új Space Black típus is. A fekete rozsdamentes acél változatból most már nem csak fémszíjasat, hanem fekete sport szíjasat is vásárolhatunk, ezzel teret adva úgymond egy olcsóbb változatnak:

Screen Shot 2015-09-10 at 11.54.12

Illetve piros sport szíjjal is megvehetjük a klasszikus rozsdamentes acél változatot:

Screen Shot 2015-09-10 at 11.54.42

Egyszóval az Apple kibővítette az órapalettáját, de nem változtatott az árakon, illetve új országokat sem mutatott be, ahol hamarosan megjelennének az új készülékek. A Hermès-en kívül mindegyik új típus elérhető már.

watchOS 2

Az Apple elérhetővé tette a véglegesnek szánt GM változatot. Így jövő hét szerdán, szeptember 16-án mindenki számára megjelenik az új watchOS, amikor majd írunk nektek egy összefoglalót a watchOS 1.0.1-gyel szembeni újdonságokról. A keynote nem a watchOS 2-ről, hanem a szoftverekről szólt, például bemutattak egy új alkalmazást, melyekkel az orvosaink akár otthonról, távolról is figyelhetik a pulzusunkkal kapcsolatos adatokat.

00251

Elérhetővé válik a GoPro, illetve a Facebook Messenger alkalmazás az órára, továbbá számos fejlesztő beküldheti már a watchOS 2-re optimalizált appját. Ezek most már végre futhatnak az órán, illetve kihasználhatják az óra hardveres képességeit is, így a pulzustmérést, a giroszkópokat, a taptic motort és így tovább…

Egyszóval egy szép hardveres és szoftveres frissítésen esett át az óra. Hamarosan mi is megnézzük majd az új típusokat, szíjakat is, illetve a watchOS 2 megjelenésekor összefoglaló cikkel is jelentkezünk majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. A fekete rozsdamentesért megrohadhatnak 😀 Az rohadtul tetszett, csak baromi drágának találtam. Így viszont már… Csak az az egy tart vissza, hogy utálom, ha van valami a kezemen és nem vagyok biztos benne, hogy ez az Apple Watchcsal megváltozna 😀

  2. Az elején azt írtátok "hardveres változás nem történt", aztán a végére mégiscsak odakerült "szép hardveres és szoftveres változás" 😀

  3. @egycsavo: mert gyakorlatilag hardveresnek tekinthető változás az új színek megjelenése.

  4. szép, de ránézésre k/rva kényelmetlen lehet az dupla szíj… 😀

  5. A Hermész szíj gyönyörű .

  6. hermesz szij: hat… nekem baromi idetlen, ilyen muveszembereknek tudom elkepzelni :D. ami baromira zavar hogy leather loop miert nincs csak 42mm-eshez??? emiatt nem vettem 42-eset mert nagy ram…

  7. aki esetleg felrakta a watch os 2 GM verziót az tapasztal olyat hogy az outdoor funkció alatt nem működik a gps és így se távolságot se sebességet nem mér? Pedig minden engedélyezve van.


Add a Comment