fbpx Skip to content

Tegnap írtunk róla, hogy új vezeték nélküli egér és billentyűzet érkezhet hamarosan. Ezekről egyelőre csak annyit tudunk, hogy tartalmazni fogják az új Bluetooth 4.2-t és várhatóan beépített akkumulátorral is rendelkeznek majd.

2-1ipad

Az új iMac-ek már nem rendelkeznek optikai meghajtókkal, sőt, manapság már nem is nagyon használjuk ezeket, a legtöbben már inkább pendrive-ra vagy külső HDD-re rakjuk az adatainkat. Az OS X telepítő sem DVD-n érkezik már, hanem az App Store-ból tölthető le, vagy használhatjuk az internetes visszaállítást. Természetesen még a mostani Retina iMac-ek is olyan billentyűzettel érkeznek, amiken megtalálható az “eject” gomb, amit az Apple várhatóan eltávolít majd a következő generációból, hiszen szükségtelenné vált.

 Screen Shot 2015-08-19 at 12.37.26

A koncepció alapján az új billentyűzet megkaphatja majd a 12-colos Retina MacBook vékony billentyűit, illetve akár új színekben is megvásárolhatjuk. Ez egyébként egyáltalán nem áll messze a valóságtól, ha az Apple frissíti a vezeték nélküli billentyűzetét, akkor részben a képeken látható újdonságokkal is találkozhatunk majd.

Screen Shot 2015-08-19 at 12.39.50

Screen Shot 2015-08-19 at 12.40.12

Screen Shot 2015-08-19 at 12.40.20

Screen Shot 2015-08-19 at 12.39.58

Nektek hogy tetszene egy ilyen új termék?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Tetszene. Foleg ha az iPad Pro hasznalhato lenne Mac Mini kijelzokent. Akkor vennek is rogton ebbol a szep dizajnbol. Szep trio lenne 🙂

  2. Nekem nagyon bejon!
    Vajon megkapna a hattervilagitast?

  3. Csak nekem van igényem manapság a numerikus billentyűkre? Meg mondjuk, hogy ne legyen már egymás nyakán az összes gomb. A világ legjobb billentyűzete lenne a mostani vezetékes háttérvilágítással.

  4. Elég sokat használom a numerikus részt PC-n, meg lennék halva nélküle makkon. Rémes. Mellesleg ha full meghal egy makk, akkor hogy a tökömbe töltöd le rá store-ból az új OS-t? Veszel mellé egy másikat is? Én nem hagynám ki a fizikai terjesztését. Csak az a biztos ami a kezedben van.

  5. @dnp: “Mellesleg ha full meghal egy makk, akkor hogy a tökömbe töltöd le rá store-ból az új OS-t?”

    pedig le van írva a cikkben ez is:

    vagy használhatjuk az internetes visszaállítást.

  6. Egy szűz üres vinyós gépen biztos hasznos lehet a Zinternetes visszaállítás…

  7. @dnp: mivel az internetes visszaállítás az újabb gépek esetén már firmware-ből működik, így a cmd+R lenyomásakor el fog indulni. hovatovább, ha új winyót teszel a gépbe, és régi a gép annyira, hogy ne menjen firmware-alapon a dolog, akkor egyszerűen a külső winyóról bootolsz (alt nyomva tartása indításkor, és kiválasztod a régi winyót). ha meg eleve tudod, hogy régi a gép, és mondjuk teljesen meghalt a régi HDD, akkor már korábban készítettél pendrive-ra egy telepítőt: https://support.apple.com/hu-hu/HT201372

    de mindez teljesen független attól, hogy milyen az adott billentyűzet.


Add a Comment